Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( γ' εθνικη: στην αλεξανδρουπολη δοκιμαζεται ο αγροτικος αστερας :: 17/2/2006 18:41:06) 

Να διατηρήσει την επαφή με την κορυφή θα επιδιώξει με νίκη στην Αλεξανδρούπολη ο Αστέρας.

Έως το 2050, το 20% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη μας θα είναι πάνω από 65 ετών

Πολλαπλασιασμός αριθμού με πίνακα

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Βιταμίνες, το μυστικό της νεότητας

Ο παρακάτω πίνακας Α περιγράφει τις τιμές πώλησης σε δραχμές τριών ηλεκτρικών ειδών μιας βιομηχανίας σε δύο υποκαταστήματα:

Εξοδος υψηλού κινδύνου

Μην ψάχνετε για ελιξήρια· η απάντηση είναι πιο απλή

Tηλεοράσεις Βίντεο Στερεοφωνικά

Ορατός είναι ο κίνδυνος για τον Αγροτικό Αστέρα να χάσει την επαφή του με την κορυφή, αν αύριο, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου, της Γ' εθνικής, δεν εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς στην Αλεξανδρούπολη από την ισχυρή στην έδρα της Θράκη.

CAROLINE WHITE

[pic]

Ευκολότερα παρουσιάζονται τα πράγματα για τον Πανθρακικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, που επιστρέφουν στις έδρες τους.

Μια πηγή φτιαγμένη από χρυσό και ασήμι θεράπευε, λέει, κάθε ασθένεια. Ήταν μάλιστα τέτοια η γενναιοδωρία της, που χάριζε και το ελιξήριο της νεότητας.

Αν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, ο βιομήχανος προτίθεται να κάνει έκπτωση 20% στα προϊόντα του, τότε πρέπει να διαμορφώσει τις νέες τιμές στο 80% των προηγουμένων. Ο πρώτος αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Καρδίτσας και ο δεύτερος τη συντοπίτισσα του ΑΕ Γιάννενα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τη γήρανση ασθένεια. Είναι όμως μέρος του φυσιολογικού κύκλου της ζωής

Οι νέες τιμές πώλησης θα προκύψουν αν πολλαπλασιάσουμε τις παλιές τιμές με 0,8, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα: [pic][pic]. Το αυριανό (14.45) πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής: Τρίκαλα - Δόξα Δράμας, ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕ Γιάννενα, Θράκη - Αγρ. Αστέρας, Πανθρακικός - Καρδίτσα, Θερμαϊκός - Πτολεμαΐδα, Κοζάνη - Πιερικός, Αρτα - Πολύκαστρο, Καβάλα - Λαμία.

Με τέτοια όνειρα είχε ξεκινήσει για τη νήσο Μπίμινι, το 1513, ο Ισπανός εξερευνητής Πόνθε ντε Λεόν.

Ο πίνακας Β λέγεται γινόμενο του αριθμού 0,8 με τον πίνακα Α και συμβολίζεται με [pic], δηλαδή είναι [pic]. Βαθμολογία: Πανθρακικός 44, ΠΑΣ Γιάννινα 43, Αγρ. Αστέρας 39, Καβάλα 30, Θερμαϊκός 28, ΑΕ Γιάννενα 28, Δόξα Δράμας 25, Πιερικός 25, Θράκη 24, Πολύκαστρο 22, Αρτα 20, Λαμία 20, Καρδίτσα 20, Κοζάνη 18, Τρίκαλα 18, Πτολεμαΐδα 8.

Όμως ο μύθος αποδείχθηκε παραπλανητικός.

Γενικά, έχουμε τον ακόλουθο ορισμό:

ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΟΜΙΛΟ θα γίνουν τα παιχνίδια: Αιολικός - Εθνικός, Ιωνία - Βύζας, Διαγόρας - Ατσαλένιος, Αστέρας Τρίπολης - Αχαρναϊκός, Κερατσίνι - Μεσσηνιακός, Λήλας Βασιλικού - Απόλλων, Παναιτωλικός - Αχαϊκή, Θύελλα Πατρών - Άγιος Δημήτριος. Αντί για τη θαυματουργή πηγή, ο Ντε Λεόν ανακάλυψε την ακτή των Νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών ή, αλλιώς, τη Φλόριντα. OΡΙΣΜΟΣ

Εκατονταετίες πέρασαν, μα ο στόχος του ταξιδιού εκείνου για πολλούς δεν άλλαξε.

Γινόμενο ενός πραγματικού αριθμού λ με έναν πίνακα [pic], λέγεται ο πίνακας που προκύπτει αν πολλαπλασιάσουμε κάθε στοιχείο του Α με λ.

Μέχρι που σήμερα μεταμορφώθηκε σε ολόκληρη βιομηχανία, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πίνακας αυτός συμβολίζεται με [pic] ή [pic].

Αυτόν τον μήνα θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία το βιβλίο «500 από τους Σημαντικότερους Τρόπους για να Μείνετε Νέοι όσο Γίνεται Περισσότερο», που θα συγκεντρώσει όλες τις ιστοσελίδες, τα ινστιτούτα και τις μεθόδους που υπόσχονται αιώνια νεότητα.

Δηλαδή, [pic]

Μόνο σε ποσοστό 25% αποφασίζουν τα γονίδια το πόσο θα ζήσουμε.

Η πράξη με την οποία βρίσκουμε το γινόμενο αριθμού με πίνακα λέγεται πολλαπλασιασμός αριθμού με πίνακα.

Το υπόλοιπο το καθορίζουμε εμείς.

Για παράδειγμα, το γινόμενο του αριθμού [pic] με τον πίνακα [pic] είναι ο πίνακας: [pic][pic].

Είναι όμως δικαιολογημένη η υστερία που δημιουργείται γύρω από το θέμα ή είμαστε απλώς τα παραπλανημένα θύματα μιας εποχής που είναι γεμάτη εμμονές;

Από τη δεκαετία του 1990, όταν διεξήχθη μια μικρή έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη συμμετοχή ηλικιωμένων ανδρών, οι ελπίδες για το μυστικό της αιώνιας νεότητας διοχετεύθηκαν στη συνθετική αναπτυξιακή ορμόνη. Οι συντάκτες της έρευνας κατέληξαν ότι η φυσική απώλεια της ορμόνης με το πέρασμα του χρόνου φέρει ευθύνη για τη φθορά του μυϊκού όγκου, για τη λέπτυνση του δέρματος και το αυξημένο βάρος που παρατηρείται στις μεγάλες ηλικίες. Ακολούθησαν απόψεις για ενίσχυση της μνήμης της ορμόνης και για τις θετικές επιπτώσεις της στο ανοσοποιητικό σύστημα και τη λίμπιντο.

Παραγόμενη στην υπόφυση, η αναπτυξιακή ορμόνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των οστών, των ιστών και των οργάνων. Στην ηλικία των 30, όμως, τα επίπεδά της αρχίζουν να πέφτουν σε ποσοστό που φτάνει περίπου το 14% ανά δεκαετία.

Αναπτυξιακή ορμόνη. Αν και στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέχεται μόνο με συνταγή γιατρού για τη θεραπεία προβλημάτων στην ανάπτυξη, διατίθεται ευρέως στο Διαδίκτυο υποσχόμενη «το θαύμα κατά της γήρανσης». Μειονεκτήματα ασφαλώς υπάρχουν: η αναπτυξιακή ορμόνη μεταβιβάζεται στον οργανισμό μέσω έγχυσης. Επίσης, φαίνεται να είναι αποτελεσματικότερη στους άνδρες, καθώς και όταν συνδυάζεται με τεστοστερόνη, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of the American Medical Association». Παρενέργειες όπως αδυναμία απορρόφησης γλυκόζης, διαβήτης και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα - εμφάνιση πόνου και αίσθημα μυρμηκιάσεων στα δάχτυλα και το χέρι - παρουσίασε περίπου το 40% των ατόμων που έλαβαν μέρος στην αμερικανική έρευνα. Άλλες μελέτες, πάλι, έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ορμόνη δεν αποκλείεται να αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Η απάντηση σε όλα αυτά έρχεται από ορισμένους ερευνητές, που πιστεύουν ότι το μόνο που χρειάζεται για την… παράταση της «γλυκιάς εφηβείας» είναι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής. Ο Μπρους Έιμις, για παράδειγμα, καθηγητής Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, έχει πειστεί ότι οι κοινές διατροφικές ανεπάρκειες επιταχύνουν τη γήρανση. Κατά τον ίδιο, μια πολυβιταμίνη ημερησίως αποτελεί «δικλίδα ασφαλείας».

To προσδόκιμο ζωής. Χάρη στις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, διατροφής και ιατρικής στις περισσότερες ανεπτυγμένες κοινωνίες, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται. Έως τα μέσα του αιώνα που διανύουμε, το 20% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη θα είναι άνω των 65 ετών. Και το ζητούμενο, για τους ρεαλιστές επιστήμονες τουλάχιστον, δεν είναι η ανακάλυψη του από αιώνες χαμένου ελιξηρίου, αλλά κάτι πιο απλό και αναγκαίο: η διατήρηση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας και στις μεγάλες ηλικίες. Ο δρ Μπλάκμαν από το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας συμφωνεί: «Θα είστε σε θέση να περπατάτε επαρκώς, να σηκώνεστε από την καρέκλα, να ανεβαίνετε σκάλες, να κουβαλάτε τα ψώνια σας; Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα επιζητούν την εύκολη λύση ή θεωρούν τη γήρανση ασθένεια. Είναι όμως μέρος του φυσιολογικού κύκλου της ζωής, αναπόσπαστο».