Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( φοβού ή μη φοβού; :: 26/2/2006 20:11:08) 

Φοβού ή μη φοβού;

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Με ικανοποίηση αποχαιρέτισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Νικήτας Τσακίρογλου τον φρέσκο υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Με λύσεις ανάγκης

1. Δίνεται ο γραμμικός μετασχηματισμός [pic]

Ο Γιώργος Βουλγαράκης, με έντονες μνήμες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο οποίο υπηρετούσε πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό, αποφάσισε να βάλει τάξη στα οικονομικά της δεύτερης κρατικής σκηνής, η οποία προσπαθεί να κλείσει διόλου ευκαταφρόνητες οικονομικές τρύπες (χρωστάει σε τρίτους περίπου 800.000 ευρώ).

Ο Προτάσοφ δεν έχει στη διάθεσή του τους Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς και Ζε Ελίας

i) Να βρεθούν οι εικόνες [pic] και [pic] των σημείων [pic] και [pic] αντιστοίχως.

Συνοδευόμενος από τον Θεσσαλονικιό και γνώστη των πολιτιστικών πραγμάτων της πόλης γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο, ο υπουργός υποσχέθηκε οικονομική ενίσχυση στο θέατρο, εκτός από την ηθική, η οποία είναι βέβαια καλοδεχούμενη αλλά δεν… εισπράττεται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΡΟΣ

ii) Να αποδειχτεί ότι [pic].

Τα δώρα του κ. Βουλγαράκη ευχαρίστησαν και το δ.σ του οργανισμού και τώρα δεν μένει παρά να τηρηθούν τα συμπεφωνημένα.

«Λαβωμένος» ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να ξεπεράσει με επιτυχία το «μπλόκο της Κοκκινιάς».

ΛΥΣΗ

Η… κυρία της φωτογραφίας είναι κούκλα. Κυριολεκτικά κούκλα, ενδεδυμένη με φορεσιά από την έκθεση "ΚΘΒΕ: 30 χρόνια Επίδαυρος", με κοστούμια που φορέθηκαν σε παραστάσεις του θεάτρου οι οποίες ανέβηκαν στην Επίδαυρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με σοβαρές απουσίες (κυρίως στον χώρο του κέντρου) θα αντιμετωπίσουν αύριο την Προοδευτική στη Νίκαια (19.00, Alpha) σε ένα ματς καθοριστικό στην υπόθεση του τίτλου.

i) Έχουμε [pic].

Θετική καταρχήν η ηθική και κυρίως η οικονομική ενίσχυση που έταξε ο νέος υπουργός Πολιτισμού στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο την ουραγό Παναχαϊκή σε ένα εύκολο θεωρητικά παιχνίδι και οι «ερυθρόλευκοι» θα κυνηγήσουν πάση θυσία τη νίκη για να μη χάσουν την επαφή τους με την κορυφή της βαθμολογίας.

Επομένως, οι εικόνες των [pic] και [pic] είναι τα σημεία [pic] και [pic] αντιστοίχως. ii) Είναι [pic].

Αρκεί να είναι συνεπής, για να μη μας αναγκάσει να αναφωνήσουμε "Φοβού τους υπουργούς και δώρα φέροντας".

Ο Νέρι Καστίγιο μετά την πετυχημένη εμφάνιση στην Τούμπα προορίζεται από τον Προτάσοφ για τον ρόλο του «αντι-Τζόρτζεβιτς»

Παρατηρούμε ότι ο μετασχηματισμός αυτός διατηρεί τις αποστάσεις.

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και η νίκη είναι μονόδρομος για τους πρωταθλητές.

Οι γραμμικοί μετασχηματισμοί που διατηρούν τις αποστάσεις λέγονται ισομετρίες.

Ο Όλεγκ Προτάσοφ δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Αμανατίδη και τους τραυματίες Ζε Ελίας, Ελευθερόπουλο.

2. Δίνεται ο γραμμικός μετασχηματισμός: [pic]

Ο Ολυμπιακός «πονάει» στο κέντρο και ο Ουκρανός τεχνικός θα προσπαθήσει να βρει τις κατάλληλες λύσεις.

Nα βρεθεί:

Για τη θέση του αμυντικού χαφ στη διάθεση του «ερυθρόλευκου» τεχνικού βρίσκονται οι Άντζας, Πατσατζόγλου.

i) Το πρότυπο του σημείου [pic], δηλαδή το σημείο [pic] που απεικονίζεται στο [pic].

Ο τελευταίος μπορεί να καλύψει και τη δεξιά πλευρά της άμυνας.

ii) Η εικόνα της ευθείας [pic].

Στην περίπτωση αυτή θα παίξει ο Ζέτερμπεργκ σε ρόλο επιτελικού μέσου, δίπλα στον Άντζα.

ΛΥΣΗ

Ο Καστίγιο τα πήγε καλά στην Τούμπα στον ρόλο «αντι-Τζόρτζεβιτς» και προορίζεται για την ενδεκάδα.

i) Ισχύει [pic].

Στην επίθεση ο Τζιοβάνι αναμένεται να έχει παρτενέρ τον Οφορίκουε, αφού ο Χούτος χθες έκανε θεραπεία.

Επειδή ο πίνακας [pic] είναι αντιστρέψιμος, πολλαπλασιάζουμε και τα δύο μέλη με τον αντίστροφό του, που είναι ο πίνακας [pic] και έχουμε διαδοχικά: [pic] [pic] [pic].

«Πονοκέφαλο» για τον Προτάσοφ αποτελεί το γεγονός ότι η ομάδα του έχει δεχτεί έξι γκολ στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ (πρωταθλήματος και Κυπέλλου) και ήδη έχει κάνει συστάσεις στους παίκτες του να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία.

Άρα το σημείο Α έχει συντεταγμένες [pic].

Οι Ανατολάκης, Κουλουχέρης, Κωστούλας διεκδικούν δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας, αριστερά θα παίξει ο Βενετίδης και δεξιά ο Μαυρογενίδης ή ο Πατσατζόγλου με πιο προωθημένο τον Γιαννακόπουλο.

ii) Αρκεί να βρούμε την εξίσωση η οποία επαληθεύεται από τις συντεταγμένες των εικόνων των σημείων της ευθείας ε και μόνο απΆ αυτές.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να σημειώσει αύριο στη Νίκαια γρήγορο γκολ για να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Πράγματι, έχουμε: [pic] [pic] [pic] [pic].

Οι πρωταθλητές θα έχουν τη συμπαράσταση άνω των 1.000 οπαδών τους.

(1) [pic] Επομένως, αν το σημείο [pic]ανήκει στην ε, τότε θα ισχύει: [pic] [pic] [pic] [pic] Άρα, το σημείο [pic] ανήκει στην ευθεία [pic]. Αλλά και αντιστρόφως, αν το σημείο [pic] ανήκει στην ευθεία [pic], τότε το [pic] ανήκει στην ευθεία [pic]. Συνεπώς, η εικόνα της ευθείας [pic] είναι η ευθεία [pic].

ΣΧΟΛΙΟ Αποδεικνύεται ότι κάθε γραμμικός μετασχηματισμός, του οποίου ο πίνακας αντιστρέφεται, απεικονίζει: - ευθείες σε ευθείες - ευθύγραμμα τμήματα σε ευθύγραμμα τμήματα με άκρα τις εικόνες των άκρων - πολύγωνα σε πολύγωνα με κορυφές τις εικόνες των κορυφών. Για παράδειγμα, με το μετασχηματισμό [pic] το τρίγωνο ΑΒΓ με κορυφές [pic], [pic] και [pic] απεικονίζεται στο τρίγωνο [pic] που έχει ως κορυφές τις εικόνες [pic], [pic] και [pic] των κορυφών του τριγώνου ΑΒΓ. Είναι βολικό, πολλές φορές, ένα πολύγωνο [pic] να το παριστάνουμε με τον πίνακα [pic], [pic] που έχει ως στήλες τις συντεταγμένες των κορυφών του. Τον πίνακα αυτόν θα τον λέμε πίνακα του πολυγώνου. Έτσι, ο πίνακας του ΑΒΓ είναι ο [pic], ενώ του [pic] ο [pic]. Είναι φανερό ότι [pic] [pic] [pic] Α Β Γ [pic] . Άρα ο πίνακας του τριγώνου [pic] προκύπτει αν πολλαπλασιάσουμε τον πίνακα του γραμμικού μετασχηματισμού με τον πίνακα του τριγώνου ΑΒΓ. Αυτό ισχύει και για οποιοδήποτε πολύγωνο.