Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( τι επιδιώκει η κυβέρνηση από την αναθεώρηση :: 21/1/2006 12:47:00) 

Αιφνιδιασμός στο ΠΑΣΟΚ Την ίδια ώρα επικρατεί και η άποψη πως η πρωτοβουλία αυτή αιφνιδίασε και προκάλεσε εσωκομματικές διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ. Με αντικείμενο την αναθεώρηση του συντάγματος (αλλά και την προετοιμασία για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές) θα συνεδριάσει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο και την προσεχή Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

Οργισμένο ροκ εν ρολ στο «Ρόδον»

Εργασίες-δραστηριότητες

Όπως τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός, "η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων, αναγνωρίζουν την ανάγκη της αναθεώρησης του συντάγματος".

Ρεσιτάλ Αγνής Μπάλτσα

1. Να παρουσιάσετε στην τάξη πληροφορίες για την ιστορία, την πολιτική και τον πολιτισμό για τα 25 κράτη μέλη της ΕΕ μαζί με τις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς ένταξης ή καθεστώς διαπραγματεύσεων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία).

ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η Αγνή Μπάλτσα δίνει αύριο ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε και από το δικτυακό χώρο της ΕΕ (www.europa.eu.int/hellas ή www.ee.gr).

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση από την αναθεώρηση

Η Αγνή Μπάλτσα ερμηνεύει αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, τηλ. 210.7282.333) αύριο στις 20.30 με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό την μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου.

Ο κάθε μαθητής να παρουσιάσει μία χώρα σε μία κόλλα χαρτί A3.

Η κορωνίδα των μεταρρυθμίσεων. Έτσι αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία την πολιτική αυτή κίνηση οπυ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στις 22 Δεκεμβρίου στη Βουλή

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις.

Στη συνέχεια να αναρτήσετε όλο το υλικό στους πίνακες ανακοινώσεων της τάξης.

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΛΑΚΑ

Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και το Σύνολο Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ερμηνεύουν έργα Σοπέν, Ροσίνι, Σμέτανα κ.ά. αύριο στις 11.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, τηλ. 210.7282.333).

2. Αν και οι γυναίκες αποτελούν το 51% του συνολικού πληθυσμού των κρατών μελών της ΕΕ, η εκπροσώπηση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 1999-2004, ανερχόταν σε ποσοστό 30%.

Όταν στις 22 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε στη Βουλή, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, την εκκίνηση των διαδικασιών για την αναθεώρηση του συντάγματος, πολλοί αιφνιδιάστηκαν.

Προλογίζει η Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδη.

Να αναζητήσετε τα αντίστοιχα ποσοστά γυναικείας εκπροσώπησης στο ευρωπαϊκό και στο ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα.

Ήταν όμως μία πολιτική κίνηση η οποία σχεδιαζόταν καιρό και υπό άκρα μυστικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ζωντανά»

Να συγκρίνετε και να σχολιάσετε τις τυχόν διαφορές.

Η αναθεώρηση του συντάγματος κατέχει θέση κορωνίδας στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, της βελτίωσης της καθημερινότητας αλλά και στη διακηρυγμένη προσπάθεια για διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Οργισμένο ροκ εν ρολ με ένταση από τις κιθάρες φέρνουν στη σκηνή του «Ρόδον» (Μάρνη 24, τηλ. 210-5237.418) οι Soulfly.

3. Κάθε χρόνο, ευρωπαϊκές πόλεις των κρατών μελών ορίζονται ως πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Από την κυβέρνηση σημειώνουν πως η αναθεώρηση είναι μία προϋπόθεση που θα ενισχύσει τις προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές σε κράτος και οικονομία και παράλληλα αποτελεί μία απόφαση που ολοκληρώνει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο.

Στις αποσκευές τους και το καινούργιο τους άλμπουμ ονόματι «3».

Σκοπός αυτού του θεσμού της ΕΕ είναι η προβολή των πολιτιστικών επιτευγμάτων αυτών των πόλεων και η συνειδητοποίηση από τους ευρωπαίους πολίτες της πλούσιας κληρονομιάς που μοιράζονται.

"Η συνταγματική αναθεώρηση συνιστά κορυφαία θεσμική παρέμβαση.

Εισιτήρια 30 ευρώ, με λίγη βοήθεια από τους Skindread - Psycho Choke.

Ποιες ελληνικές πόλεις έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο αυτού του θεσμού μέχρι σήμερα;

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά νομίζω και των πολιτικών δυνάμεων, αναγνωρίζουν την ανάγκη της αναθεώρησης του συντάγματος.

Music For Films απόψε στο «Νο 6» (στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, της οδού Πειραιώς 156).

Να σχολιάσετε τις θετικές συνέπειες του θεσμού γι' αυτές τις πόλεις.

Ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση της κοινωνίας, προχωρούμε, με στόχο το αναθεωρημένο σύνταγμα να παρέχει σε όλους τους πολίτες περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργία, προκοπή και ευημερία.

Φαντασία και τέκνο μουσική, με την ταινία «Final fantasy» και τους ντιτζέις Στιβ Στολ, Γιόχαν Μπάκτο, Άξελ Καρακάση και Recycle στα πικάπ.

4. Κάθε χρόνο η ΕΕ προβάλλει ένα θέμα, με εκδηλώσεις σε όλα τα κράτη-μέλη.

Να απελευθερώνει τη δύναμη της παιδείας για τη χώρα και την κοινωνία.

Μέχρι αργά.

Ποιο θέμα προβάλλει η ΕΕ την τρέχουσα χρονιά;

Να διασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Ο Μικέλε με progressive σετ είναι απόψε στο κλαμπ «U-matic» (Βoυλιαγμένης 268, τηλ. 6945 363700).

Να συγκεντρώσετε πληροφορίες από τον τύπο ή το διαδίκτυο και τους τοπικούς φορείς για το θέμα αυτό.

Να προστατεύει αποτελεσματικά, να αναβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον", είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Μαζί του ο dj Brilliant.

5. Από την τοπική σας κοινότητα και τον τύπο, να συγκεντρώσετε πληροφορίες και υλικό για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά το περιβάλλον και εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η όλη διαδικασία προωθήθηκε ως ένα επικοινωνιακό τρικ και προσπάθεια πολιτικού αντιπερισπασμού της κυβέρνησης, συνεργάτης του πρωθυπουργού επισήμανε στη "ΜτΚ":

Οι Apurimac, η Μαίρη Έσπερ και η Μάρθα Μορελεόν απόψε και αύριο στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Ποσειδώνος 3, τηλ. 210.4813.605) σε λάτιν ρυθμούς.

"Ο Κώστας Καραμανλής έχει αποδείξει πως δεν παίζει με τους θεσμούς.

Για παιδιά

Η αναθεώρηση είναι επιταγή των σύγχρονων προκλήσεων και οφείλουμε να προετοιμάσουμε τη χώρα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του αύριο και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες.

«Έρχεσαι μαζί μου;..

Η διαδικασία θα προχωρήσει με ειλικρίνεια, θα είναι ανοικτή στο διάλογο και τις προτάσεις και στοχεύει σε ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις".

Το παραμύθι με τα παραμύθια» είναι ο τίτλος της παιδικής παράστασης που γράφει και σκηνοθετεί η Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο «Κιβωτός» (Πειραιώς 115, τηλ. 210.3417.000).

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.00 και 15.00.

Βέβαια στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως το άνοιγμα των διαδικασιών για την αναθεώρηση θα αλλάξει την πολιτική ατζέντα, περιορίζοντας εν πολλοίς τη συζήτηση επί προβλημάτων και εσωτερικών θεμάτων και μεταφέροντάς την σε έναν χώρο όπου θα έχει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία των κινήσεων. «Χελιδόνα, ήρθε κι άλλη μελιδώνα» είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (Κυδαθηναίων 17, τηλ. 210.3223.358) αύριο στις 11.00. Για αυτό και εκτιμάται πως, όταν κρίνεται επικοινωνιακά ωφέλιμο για την κυβέρνηση, θα προκύπτουν (κυρίως από τη Ρηγίλλης) και νέες ρηξικέλευθες προτάσεις, που με τη σειρά τους θα προκαλούν νέους κύκλους συζητήσεων.

Χορός

Βιεννέζικη χοροεσπερίδα απόψε στις 20.30 διοργανώνουν ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτησάντων εν Αυστρία και οι Δήμοι Αθηναίων και Βιέννης στο ξενοδοχείο «Intercontinental». Συμμετέχουν οι ορχήστρες Wiener Walzertraum υπό την Doris Dorer και η Big Band Melody υπό τον Μιχάλη Καρύδη. Πληροφορίες στο τηλ. 210.6722.603.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Πλατεία Κύπρου του Κερατσινίου σήμερα από τις 17.00 και αύριο από τις 15.00 καρναβαλική παρέλαση με άρματα και συναυλία με την Κατερίνα Κούκα.

Ο Αντώνης και ο Γιάννης Βαρδής τραγουδούν σήμερα στις 19.00 στον δρόμο του Allou Fun Park και του Village Park, ενώ αύριο την ίδια ώρα διοργανώνεται διαγωνισμός καραόκε.

Μασκαράδες και άρματα παρελαύνουν αύριο από τις 15.00 στους κεντρικούς δρόμους του Ζωγράφου, ενώ στην Πλατεία Αλεξανδρή θα ακολουθήσει πάρτι με κουβανέζικους ρυθμούς από τους Imagen Latina.

Δύο μασκέ πάρτι για μικρούς και μεγάλους με φακίρηδες και κλόουν σήμερα στις 18.00 και τις 21.00 διοργανώνει ο Δήμος Ζεφυρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Σπάρτακος» και στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου, αντιστοίχως, και αύριο στις 14.00 παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στην οδό Π. Γρηγορούσης.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αύριο ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του στον «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, τηλ. 210.5203.661) ο Διονύσης Τσακνής (φωτογραφία). Μαζί του οι Etsi de, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και ΣοΝάΜα.