Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( επίθεση σε όλα τα μέτωπα καθ' οδόν προς την κάλπη ) 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δρόμοι

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα καθ' οδόν προς την κάλπη

ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

1. Να σχηματίσετε προτάσεις χρησιμοποιώντας τις έννοιες: ηλεκτρισμένο σώμα, ηλεκτρικό φαινόμενο, ηλεκτρικό εκκρεμές, ηλεκτροσκόπιο.

ΑΘΗΝΑ.-

Στον θάλαμο…

2. Περιγράψτε δύο φαινόμενα που προκαλούνται από ηλεκτρισμένα σώματα.

Σε πολυμέτωπη αντεπίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής επιδίδεται η Νέα Δημοκρατία.

… ενός μαιευτηρίου, σε ένα μοναχικό δωμάτιο ή σε ένα μακρινό χωράφι, μια πρωτομάνα βαστάει στα χέρια της ένα θαύμα.

3. Πώς μπορεί να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό εκκρεμές;

Ταυτόχρονα, εν όψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος συνεχίζουν τις περιοδείες σε περιοχές της χώρας, όπου η μάχη κρίνεται αμφίρροπη.

Γέννημα του τυχαίου, θα μπορούσε να είχε τα μάτια της μάνας ή τη μύτη του πατέρα, μα έχει πάρει κάτι και από τους δυο, κάτι που ταυτόχρονα είναι νέο και διαφορετικό, συνταρακτικό και συναρπαστικό.

Σε τί μας χρησιμεύει;

Χθες, ο βουλευτής επικρατείας και υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της ΝΔ, Προκ. Παυλόπουλος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ευαγγ. Γιαννόπουλου, για το υπό κατάρτιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Γεμάτος είναι ο κόσμος από τέτοια μικρά θαύματα.

4. Πώς μπορούμε να ερευνήσουμε αν ένας μαγνήτης αλληλεπιδρά με ένα ηλεκτρισμένο σώμα;

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τις σφοδρότατες αντιρρήσεις του κόμματός του σε πολλά σημεία του νομοσχεδίου, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν την ποινική καταστολή της μάστιγας των ναρκωτικών, την οργάνωση και τη στελέχωση της Δικαιοσύνης, αλλά και τη διάταξη που αφορά τη δυνατότητα του υπουργού να απευθύνει εγκυκλίους προς τη Δικαιοσύνη.

Μα ποτέ δεν ξέρεις, ώσπου να τα πάρεις στα χέρια σου.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της έρευνας;

"΄Οπως έχει σήμερα η διατύπωση της σχετικής διάταξης, επιτρέπει στον υπουργό να απευθύνει εγκυκλίους προς τη Δικαιοσύνη, οι οποίες αφορούν όχι μόνο θέματα οργάνωσης, αλλά ακόμη και θέματα απονομής της δικαιοσύνης", τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

Μια μικρή ζάρα στο πιγούνι, μια μικρή τρύπα στην καρδιά, δέκα, όχι, εννιά δαχτυλάκια.

5. Να συμπληρωθούν οι προτάσεις:

"Τούτο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, αφού δίνει τη δυνατότητα επέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στα έργα της δικαστικής.

Το τυχαίο παίζει παράξενα παιχνίδια.

Δύο ηλεκτρισμένα σώματα είτε ………………. είτε ………………. .

Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει ή να αποσύρει αμέσως τη σχετική διάταξη ή τουλάχιστον να την τροποποιήσει".

Σε αγωνία…

Δύο ηλεκτρισμένα σώματα αλληλεπιδρούν χωρίς να βρίσκονται απαραίτητα σε ………………. μεταξύ τους.

Σκληρή επίθεση, όμως, επεφύλαξε χθες στην κυβέρνηση και ο Ι. Βαρβιτσιώτης.

… μάς κρατάει εκείνη η Εύα.

Η ηλεκτρική δύναμη δρα από ………………. .

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος περιόδευσε στην Κέρκυρα και είχε σειρά επαφών με κομματικά στελέχη και τις παραγωγικές τάξεις του νομού, τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές ο λαός θα πρέπει να δώσει ένα "πολύ σκληρό μήνυμα στον Κ. Σημίτη".

Αν πράγματι είναι αυτή το πρώτο κλωνοποιημένο μωρό, τότε οι γονείς της ήξεραν από την αρχή τι θα είχαν στα χέρια τους: φτυστή η μάνα, τα ίδια μάτια, η ίδια μύτη και όλα τα άλλα, σαν τις κούκλες που αργότερα θα παίζει με αυτές το μωρό.

Η Νέα Δημοκρατία, πρόσθεσε, υποστηρίζει "υποψηφίους έντιμους, άξιους, με ήθος, γνώση, εμπειρία και πάθος για δουλειά και όχι κομματικά φερέφωνα".

Είναι όμως κάτι μέρη που μεγαλώνουν αλλιώτικα μωρά, κάτι μέρη που σε αυτά οι γενετιστές ποτέ δεν θα αναζητήσουν το υλικό τους, γιατί το τυχαίο παίζει πολλές φορές παράξενα παιχνίδια.

"Ταύρος" ο Μ. Έβερτ

Αυτοί θέλουν μονάχα τα γερά, τα όμορφα, τα έξυπνα μωρά.

Σε πολύ καλή φόρμα και έτοιμος να συνδράμει στον εκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Και γιατί όχι;

Η είδηση ότι ο Μ. ΄Εβερτ επισκέφθηκε προ διημέρου τον καρδιολόγου του στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο ανησύχησε φίλους και συναδέλφους, οι οποίοι έσπευσαν να πληροφορηθούν περί τίνος πρόκειται.

Αρκετά σκληρή είναι η ζωή.

΄Όπως, όμως, τους διαβεβαίωσε ο πρώην πρόεδρος, όλα πήγαν πολύ καλά και οι εξετάσεις, στις οποίες τον υπέβαλε ο καθηγητής καρδιολόγος κ. Στεφανάδης δεν παρουσίασαν τίποτα το ανησυχητικό.

Γιατί να μη θέλει να πάρει κανείς ό,τι το καλύτερο από αυτήν;

Τέλος καλό, όλα καλά.

Παραγγελίες λοιπόν. Άλλον έναν Μάικλ Τζόρνταν. Άλλον έναν Παβαρότι.

Θα περιμένουμε…

… να μάθουμε αν η Εύα είναι πράγματι το πρώτο κλωνοποιημένο μωρό. Μα είναι δεν είναι, θα κλαίει και αυτή όποτε είναι πεινασμένη, θα θέλει να κουρνιάζει στη μητρική αγκαλιά, θα γδέρνει τα γόνατά της στο παιχνίδι, θα πέφτει στο κρεβάτι με πυρετό. Θα ερωτεύεται, θα απογοητεύεται, θα κοιτάζει στον καθρέφτη με τα μάτια της μάνας της και θα βλέπει τις ίδιες με αυτήν ρυτίδες. Δεν θα βλέπει τη μάνα της, αλλά την Εύα, ένα θαύμα, σαν τα θαύματα που είναι όλα τα παιδιά.

Ποιος θα πάρει…

… άλλον έναν Στίβι Γουόντερ, άλλον έναν Στίβεν Χόκινγκ; αναρωτιέται η Κέιτ Νέλσον στο "Βήμα του Άλμπουκερκ". Δύσκολη απόφαση, δύσκολη "ζαριά", μεγάλο ρίσκο να ελπίζει κανείς σε τέτοια "τύχη" ανάμεσα σε τόσα και τόσα "ειδικά" παιδιά που μεγαλώνουν μόνα τους στα ιδρύματα, τα άσυλα, τα ορφανοτροφεία.

Έχουμε παιδιά - και τέτοια και άλλα. Δεν χρειαζόμαστε να βάλουμε μπροστά νέα "εκκολαπτήρια". Εκείνο που χρειαζόμαστε - και που χρειάζονται και αυτά - είναι οι γονείς, οι γονείς που θα τα πάρουν και θα τα μεγαλώσουν, όποια και αν είναι τα γονίδιά τους. Έχουμε περίσσευμα παιδιών που χρειάζονται οικογένεια. Ας τελειώνουμε πρώτα με αυτά. Μπορεί κανένα τους να μη μοιάζει με την Εύα ή με εμάς. Μα δεν παύουν να είναι το ίδιο συνταρακτικά και συναρπαστικά, σε κάθε τους μικρή στιγμή, σε κάθε τους μικρή ανάσα.