Parallel Search

Search

Go
Show

Διάφορα :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( στην καβάλα το τυχερό λαχείο :: 1/1/2006 20:08:40) 

Είτε ο τυχερός πήρε όλη την πεντάδα και έχει κερδίσει το μεγαλύτερο ποσό που διατέθηκε ποτέ από ελληνικό κρατικό λαχείο, είτε είναι δύο ή και περισσότεροι παίκτες, που έχουν μοιρασθεί το ποσό.

ΑΙDS

Η γενιά της αμφισβήτησης

Δεν αποκλείεται να δόθηκε από πλανόδιο λαχειοπώλη σε άλλο μέρος της Αν. Μακεδονίας ή της Θράκης

Η καλή διατροφή χαρίζει ζωή

Το χρονικό πλαίσιο της γενιάς του '70 αποτελεί η περίοδος της δικτατορίας (1967-1974).

Στην Καβάλα το τυχερό λαχείο

Νεαρή γυναίκα σε διαμαρτυρία για το AIDS

Οι παγκόσμιες ανακατατάξεις επηρεάζουν την ποίηση που χαρακτηριστικά της είναι πλέον η αμφισβήτηση και η αντίδραση στον καταναλωτισμό και την τεχνοκρατία.

Ο Καβαλιώτης -πιθανότατα- υπερτυχερός της κλήρωσης του πρωτοχρονιάτικου λαχείου δεν έχει εμφανισθεί ακόμα, αλλά έτσι κι αλλιώς τα εκατομμύρια ευρώ, που κέρδισε θα τον περιμένουν όσο χρειαστεί.

Η καλή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν καλύτερα το AIDS, ακόμη και επιβραδύνοντας την πορεία της θανατηφόρου νόσου με την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

Είτε είναι από την Καβάλα, είτε από κάποια γειτονική πόλη.

Αυτή την επισήμανση κάνουν η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας σε οδηγό προς τους νοσηλευτές, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, τον οποίο οι δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ έδωσαν χθες στη δημοσιότητα.

Είτε πήρε όλη την τυχερή πεντάδα και είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει το μεγαλύτερο ποσό που διατέθηκε ποτέ από ελληνικό κρατικό λαχείο, είτε είναι δύο ή και περισσότεροι παίκτες, που έχουν μοιρασθεί το ποσό.

Οι ασθενείς παροτρύνονται να τρώνε περισσότερες πρωτεΐνες για την ανάπλαση του μυϊκού ιστού, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, όπως τα φρούτα, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να πίνουν περισσότερα υγρά ώστε να καταπολεμούν την αφυδάτωση.

Η πεντάδα του πρωτοχρονιάτικου λαχείου με αριθμό 8530 της 8ης σειράς δόθηκε από το πρακτορείο του Δημήτρη Μελελούδη, στη Καβάλα.

Σούπες και τσάι

Ένα κεντρικό πρακτορείο, που διαθέτει λαχνούς σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπως και σε πολλούς πλανόδιους λαχειοπώλες. Ο οδηγός των δύο οργανώσεων του ΟΗΕ προτείνει ένα ειδικό συνταγολόγιο για τους ασθενείς, στο οποίο περιλαμβάνονται φθηνές συνταγές για σούπες, τσάι και ζωμούς που μπορούν να καταποθούν ευκολότερα και που περιέχουν βιταμίνες και μεταλλικά άλατα τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

"Εκτιμούμε ότι το τυχερό λαχείο έπεσε κατά 90% στην Καβάλα, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι", είπε χθες ο κ. Μελελούδης.

Προτείνεται επίσης η χρήση βοτάνων που ανοίγουν την όρεξη και βοηθούν την πέψη, καθώς και ποτά με μέλι και λεμόνι που αποτρέπουν την αφυδάτωση και τον βήχα.

Το συμπέρασμα του προκύπτει από το γεγονός ότι βρέθηκαν παραπλήσιοι αριθμοί στη Καβάλα, αλλά αυτό δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα.

Με βάση αυτές τις οδηγίες η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα καλής διατροφής στη Νότια Αφρική.

"Υποθέτουμε πολλά…", σχολίασε ο πράκτορας και πρόσθεσε ότι το λαχείο ή τα λαχεία, αν η πεντάδα μοιράστηκε σε περισσότερους από έναν παίκτες, μπορεί να δόθηκαν από πλανόδιους λαχειοπώλες σε κάποιον από τους πέντε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την ίδια ώρα, στην Κίνα, ένα νέο φάρμακο κατά του AIDS ενέκριναν οι αρμόδιες αρχές, το οποίο βασίζεται στην παραδοσιακή κινεζική φαρμακευτική.

"Τυχερή" παράδοση

Το σίγουρο είναι ότι το πρακτορείο του κ. Μελελούδη, που έτσι κι αλλιώς έχει πολύ καλή παράδοση, σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του. Επίσης βέβαιο είναι πως ένας τυχερός από το Κοκκινόχωμα της Καβάλας παρουσιάστηκε χθες το πρωί στο πρακτορείο για να πάρει το κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ποσό των 30.000 ευρώ, που κέρδισε με μια πεντάδα με τον ίδιο αριθμό, αλλά της 88ης σειράς. "Είμαστε εν αναμονή", σημείωσε ο κ. Μελελούδης, που εκτιμά ότι από μέρα σε μέρα ο υπερτυχερός ή οι υπερτυχεροί θα βρουν τρόπο να δώσουν το παρών τους - πιθανότατα εκπροσωπούμενοι από δικηγόρο. Άλλωστε, "είναι πολλά τα λεφτά"…

Εκτός από τον υπερτυχερό που κερδίζει τα δέκα εκατ. ευρώ, υπάρχουν και άλλοι τέσσερις, που κατέχουν τους αριθμούς 8529, 8528, 8527 και 8526 της ίδιας σειράς, οι οποίοι κερδίζουν 1.250.000 εκατ. ευρώ έκαστος. Ούτε αυτοί εμφανίστηκαν ακόμη.

Του ΝΙΚΟΥ ΣΠΙΤΣΕΡΗ