Parallel Search

Search

Go
Show

Απόψεις :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( γιατροί... κομάντος, στην άγονη γραμμή ) 

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τους γείτονες

Απομαγνήτιση με κρούση

Γιατροί… κομάντος, στην άγονη γραμμή

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Χτυπώντας έντονα ένα μαγνητισμένο αντικείμενο, το αντικείμενο απομαγνητίζεται.

Στρατιωτικούς γιατρούς "επιστρατεύει" το αρμόδιο υπουργείο, όπως ανακοινώθηκε στη Βουλή για τη άρση του αδιεξόδου- Με επερώτησή τους, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέστησαν την κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για το "τεράστιο έλλειμμα κοινωνικού κράτους", που υπάρχει σήμερα στη χώρα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτό συμβαίνει επειδή μετά την κρούση οι μικροσκοπικοί μαγνήτες κινούνται εντονότερα, οπότε ο προσανατολισμός τους καταστρέφεται.

ΑΘΗΝΑ.
Γραφείο Βόρειας Ελλάδας

Ακόμα και με στρατιωτικούς γιατρούς θα καλυφθούν, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, οι κενές θέσεις αγροτικών γιατρών στα άγονα νησιά, αφού συνεχίζεται η απροθυμία των γιατρών να πάνε στις ακριτικές περιοχές της χώρας, παρά τις επανειλημμένες προκηρύξεις.

Ανέστης Παπαναστασίου. Οι γείτονες γνώριζαν την οικογένεια της συζύγου του, όχι όμως πολλά για τον ίδιο

Εξάλλου, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα εξοφληθούν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Διακριτικός στις κινήσεις του, άνθρωπος που απέφευγε να έχει πολλές και ιδιαίτερες σχέσεις με τους γείτονες ήταν ο Ανέστης Παπαναστασίου, όπως τον περιγράφουν κάτοικοι και καταστηματάρχες στην οδό Ολύμπου όπου έμενε τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τις εξαγγελίες αυτές έκανε χθες στη Βουλή ο νέος υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Λ. Παπαδήμας, απαντώντας στην έντονη κριτική που δέχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Κατάγεται από το Χουμνικό Σερρών και είχε σπουδάσει οικονομικά στην Ιταλία, ενώ εργαζόταν στην τράπεζα HSBC.

Αντίθετα, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησαν την κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για το "τεράστιο έλλειμμα κοινωνικού κράτους", το οποίο υπάρχει σήμερα στη χώρα.

Στη γειτονιά της Ολύμπου εγκαταστάθηκε μετά τον γάμο του με την Παναγιώτα Πρόγιου και μένει στον 6ο όροφο της πολυκατοικίας, ακριβώς κάτω από το σπίτι του πεθερού του.

Πρόθεσή μας, είπε ο κ. Παπαδήμας, είναι να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, ώστε να σταματήσει η μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Μόλις τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα απέκτησε ένα αγοράκι, που είναι το πρώτο του παιδί.

Μάλιστα, ο νέος υπουργός Υγείας, για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ένα μεγάλο ποσοστό των περιστατικών, τα οποία συρρέουν από την περιφέρεια στα νοσοκομεία της Αθήνας, τελικώς δε νοσηλεύονται, αφού ιατρικώς δεν κρίνεται απαραίτητο.

Οι γείτονες γνώριζαν την οικογένεια της συζύγου του, όχι όμως πολλά για τον ίδιο.

Επικρίνει η Νέα Δημοκρατία

Ο πεθερός του ήταν τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και είναι γνωστός στη γειτονιά.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή επερώτηση των βουλευτών Α. Καραγκούνη, Α. Γιαννόπουλου, Π. Μελά, Β. Σωτηρόπουλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Β. Μιχαλολιάκος, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί με αλχημείες και παράλογες λογιστικές πολιτικές διαλύει τη δημόσια υγεία.

"Τι θέλετε εδώ;" ρώτησε εξοργισμένος ο κ. Πρόγιος βγαίνοντας από το σπίτι του για να επισκεφθεί τον γαμπρό του στην Ασφάλεια και αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για όσα κατηγορούν τον 40χρονο.

Απαντώντας στην εντονότατη κριτική των βουλευτών της ΝΔ για το χειρισμό του αιτήματος των γιατρών περί κατάργησης των πλασματικών υπερωριών, ο κ. Παπαδήμας δήλωσε ότι με εντολή του θα εξοφληθούν έως τις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί, ενώ εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα παραδοθεί το πόρισμα της επιτροπής για το νέο σύστημα κατανομής των εφημεριών, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του '99.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έφτασαν παράλληλα με τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη την Τετάρτη από την Αθήνα, συνέλαβαν χθες στις 8 το πρωί τον Ανέστη Παπαναστασίου όταν κατέβηκε από το σπίτι του και καθ' οδόν για τη δουλειά.

Προηγουμένως, ο πρώτος επερωτών βουλευτής της ΝΔ, Α. Καραγκούνης, αναφερόμενος στους γιατρούς, χαρακτήρισε κομβικής σημασίας την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι διεκδίκησαν τη νομιμότητα και την κατάργηση του καθεστώτος των πλασματικών υπερωριών, που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το '86, για να κρατά το ιατρικό σώμα στη σχετική παρανομία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον άφησαν να απομακρυνθεί αρκετά μέτρα από την περιοχή, για να μην προκληθούν οι γείτονες.

Ο βουλευτής κατήγγειλε την κυβέρνηση, ότι δεν αγοράζει αεροσκάφη για την κάλυψη της νησιωτικής Ελλάδας, ενώ τα χρήματα είναι έτοιμα προς διάθεση από την ΕΕ, γιατί μεθοδεύει τροποποιήσεις στην προκήρυξη, ώστε να δοθεί η δουλειά σε ημέτερα συμφέροντα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ημερών θεωρείται για την Αστυνομία η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται ότι εμπλέκεται με την τρομοκρατία.

Ο Α. Γιαννόπουλος επέκρινε τον υπουργό πως έχει εγκαταλείψει τα περιφερειακά νοσοκομεία, ενώ ο Π. Μελάς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατάντησε τα νοσοκομεία χώρους πρόνοιας αποκλειστικά για άπορους και λαθρομετανάστες.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Μιχαλολιάκος, κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει ριζικά την πολιτική της στο χώρο της υγείας, γιατί "με την υγεία του λαού, κανείς δεν μπορεί να πειραματίζεται και να παίζει". Καταλήγοντας, θύμισε ότι το ποσοστό, που δαπανάμε ως χώρα για την υγεία, βρίσκεται μόλις στο 3,3% έναντι του 9,4% που αποτελεί το μέσο όρο στην ΕΕ.