Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι νικς νικησαν στην τριτη παραταση τους σανς 140-133 :: 3/1/2006 18:49:57) 

Ο Στεφόν Μάρμπουρι κινείται προς το καλάθι των Σανς, ανάμεσα στους Μπερκ και Μάριον.

Ένα εμβόλιο για… μειονότητες

Ιωάννης Γρυπάρης

ΟΙ ΝΙΚΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΑΝΣ 140-133

Η νέα πειραματική θεραπεία κατά του ΑΙDS αποδείχτηκε ανεπαρκής στο σύνολό της

Τον ίδιο χρόνο της δημοσίευσης της συλλογής του Παλαμά Πατρίδες (1895) εμφανίστηκε στην ποίηση με μια σειρά παρνασσικά σονέτα (με το γενικό τίτλο Σκαραβαίοι) ο Ιωάννης Γρυπάρης (1870-1942), που γεννήθηκε στη Σίφνο, αλλά μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.

Σούπερ ματς τριών ωρών!

Στην αρχή είχε δώσει πολλές ελπίδες. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις το εμβόλιο κατά του AIDS που παρασκεύασε η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας VaxGen αποδείχθηκε ανεπαρκές. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες.

Φιλόλογος, με στερεή κλασική παιδεία, ο Γρυπάρης σταδιοδρόμησε ως εκπαιδευτικός και ύστερα ανώτερος υπάλληλος και τέλος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Ο χθεσινός αγώνας στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης θύμισε κάτι από το παρελθόν του ΝΒΑ. Οι Νικς κέρδισαν τους Σανς με σκορ 140-133 σ' ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην τρίτη παράταση και διήρκεσε τρεις ώρες!

Αυτά τα αποτελέσματα "δεν έδειξαν στατιστικά σημαντική μείωση της μόλυνσης από τον ιό HIV στο σύνολο του δείγματος", που φτάνει τους 5.400 εθελοντές, κυρίως ομοφυλόφιλους, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Φανερά επηρεασμένος από το γαλλικό παρνασσισμό εντυπωσίασε με την περίτεχνη επεξεργασία των στίχων και της γλώσσας.

Επιμέλεια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΙΔΗΣ

Όμως, ενώ στο σύνολο τα αποτελέσματα του εμβολίου δεν ήταν ικανοποιητικά, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της μόλυνσης σε ορισμένες μειονότητες, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται ότι το εμβόλιο (ονομάζεται Aidsvax) είχε πολύ θετικά αποτελέσματα στους Μαύρους και τους Ασιάτες.

Σε μια προσπάθεια να πετύχει την ισορροπία και το μέτρο στράφηκε σταδιακά στο συμβολισμό, όπως και ο Παλαμάς και οι άλλοι ποιητές αυτής της γενιάς.

Οι Νικς άλλαξαν πεντάδα, τιμώρησαν έναν παίκτη τους (Τζερόμ Τζέιμς), άφησαν έναν άλλον να φύγει (Πένι Χάρνταγουεϊ) είχαν δυο απουσίες (Αντόνιο Ντέιβις και Μόρις Τέιλορ) και όμως κέρδισαν!

Συγκεκριμένα, στους 5.400 άνδρες και γυναίκες εθελοντές, το ποσοστό μείωσης της μόλυνσης από τον ιό ήταν 3,8%.

Αντιπροσωπευτικά κείμενα της στροφής αυτής είναι τα «Ιντερμέδια» (1899-1901).

Ήταν η πρώτη φορά που ένα παιχνίδι στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν τελείωσε μετά από τρεις παρατάσεις και διήρκεσε 180 λεπτά.

"Στο σύνολό τους οι δοκιμές απέτυχαν", δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Ντόναλντ Φράνσις.

Στα ωριμότερα ποιήματα του ανήκουν τα τρία «Ελεγεία» (1902-1909), από τα οποία σημαντικότερο θεωρείται το τρίτο, οι «Εστιάδες» (1909).

«Νόμιζα ότι δεν θα τελείωνε ποτέ.

Ο ίδιος επισήμανε όμως ότι από τον αριθμό αυτόν των εθελοντών "σε μια ομάδα περίπου 500 ανθρώπων το εμβόλιο είχε αποτελέσματα".

Με αυτό κλείνει η δημιουργική περίοδος του ποιητή, του οποίου το έργο συγκεντρώθηκε στη μοναδική τελικά συλλογή του Σκαραβαίοι και Τερακότες (1919), οπότε του απονεμήθηκε το Εθνικό Αριστείο.

Είμαι χαρούμενος που τελείωσε και κερδίσαμε», είπε ο Έντι Κάρι, που είχε 20 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην ομάδα αυτή των 498 Μαύρων και Ασιατών εθελοντών το ποσοστό μείωσης έφτασε το 67%, ενώ μόνο στους Μαύρους (314 εθελοντές) το ποσοστό ήταν 78%.

Ο καθηγητής Κώστας Στεργιόπουλος γράφει για την ποίηση του Γρυπάρη: «Ο μύθος γίνεται αφορμή για το ποίημα που ο ποιητής το κατασκευάζει και το στολίζει για να ξαφνιάζει παράξενα».

Άλλοι τρεις παίκτες των Νικς πέτυχαν πάνω από 20 πόντους.

Βέβαια, όπως υπογράμμισαν οι επικεφαλής της εταιρείας, το δείγμα των 498 ανθρώπων είναι πολύ μικρό, και γι' αυτό είναι δύσκολο να ερμηνευθούν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Από τότε, ο ποιητής στράφηκε στις μεταφράσεις αρχαίων τραγικών που διακρίνονται για τη φιλολογική τους ενημέρωση και τη νοηματική τους σαφήνεια.

Ο Στέφον Μάρμπουρι είχε 32 πόντους, ο ρούκι Ντέιβιντ Λι πρόσθεσε 23 πόντους, ενώ μάζεψε και 15 ριμπάουντ και ο Τζαμάλ Κρόφορντ τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Επίσης, όπως τόνισε ο Φράνσις, δεν είναι καθόλου σίγουρο αν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα ικανοποιηθεί από τα ποσοστά αυτά, αφού, για να εγκρίνει ένα φάρμακο, πρέπει το ποσοστό προστασίας από τις μολύνσεις που προσφέρει να φτάνει το 30%.

Τα τελευταία χρόνια του αιώνα είναι έκδηλη η στροφή από τον παρνασσισμό στη συμβολιστική τεχνοτροπία.

«Ο τρόπος που παίξαμε, η διάρκεια που είχαμε σε άμυνα και επίθεση ήταν πολύ καλή.

Η υπηρεσία δεν έχει ποτέ εγκρίνει ένα φάρμακο επειδή αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε κάποια από τις μειονότητες των ΗΠΑ.

Το όργανο που εκφράζει τις νέες τάσεις είναι το βραχύβιο περιοδικό Η Τέχνη (1898-1899) που εξέδιδε ο Κ. Χατζόπουλος.

Μου άρεσε.

Πάντως, η εταιρεία προτίθεται να συνεχίσει την ανάλυση των αποτελεσμάτων και τις έρευνες για τη βελτίωση του εμβολίου ώστε να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό, δήλωσε ο Φράνσις.

Το περιοδικό αυτό μαζί με ένα άλλο (Ο Διόνυσος, 1901- 1902) ασκούσε κριτική προς τη λογοτεχνία της εποχής και επεδίωκε νέους προσανατολισμούς σε ξένες λογοτεχνίες, όπως η αγγλική και η γερμανική.

Ο Ντέιβιντ Λι ήταν για μένα ο MVP του αγώνα», τόνισε ο Μάρμπουρι. Την ίδια ώρα που οι ελπίδες των ασθενών για ένα φθηνό φάρμακο δεν σβήνουν η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου φαρμάκου της, που η τιμή του θα είναι διπλάσια από των φαρμάκων που ήδη κυκλοφορούν.

Σύμφωνα με το Λίνο Πολίτη, ο πιο καθαρόαιμος εκπρόσωπος του συμβολισμού είναι ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος (1868-1920), ποιητής, πεζογράφος και κριτικός, εγκατεστημένος στη Γερμανία από το 1900 μέχρι τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο και επηρεασμένος από τη γερμανική και γενικότερα τη βόρεια λογοτεχνία.

ΟΙ ΣΑΝΣ διαμαρτύρονται για την διαιτησία του αγώνα, που χρέωσε τους παίκτες τους με 41 φάουλ και οδήγησε τους Νικς στη γραμμή των βολών 54 φορές!

Το Fuzeon θα τιμάται 52 ευρώ και το κόστος της ετήσιας φαρμακευτικής αγωγής για έναν ασθενή θα ανέρχεται σε 19.000 ευρώ.

Στην ποίηση του (Τα ελεγεία και τα ειδύλλια, 1898, Απλοί τρόποι, Βραδυνοί θρύλοι, εκδόθηκαν το 1920, χρονιά του θανάτου του) συνδυάζει την υποβολή με τις θαμπές εικόνες και τη μουσική γοητεία του στίχου.

«Όποιος ξέρει απλά μαθηματικά, μπορεί να κατανοήσει τι έγινε», είπε μετά τον αγώνα ο Στιβ Νας που είχε 28 πόντους και 22 ασίστ (ρεκόρ καριέρας)!

Κυριαρχεί ο ελεγειακός τόνος και η έλλειψη του συγκεκριμένου.

Κορυφαίος των Σανς ήταν ο Σον Μάριον με 39 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Ο Χατζόπουλος συνετέλεσε όμως στη διαμόρφωση μιας νέας μυθιστορηματικής παράδοσης, όπως θα δούμε παρακάτω.

ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ παιχνίδια που έγιναν χθες τα αποτελέσματα ήταν: Πέισερς - Σόνικς 115-96 (Τζόουνς 26π., Τζάκσον 22π., Γιασικεβίτσιους 20π. - Άλεν 24π.), Χόρνετς - Μπόμπκατς 103-86 (Πολ 24π., 11ασ., Γουέστ 20π., 9ρ.), Μπουλς - Μπακς 92-93 (Ρεντ 29π., Ουίλιαμς 13π., 9ασ.), Νάγκετς - Σέλτικς 120-110 (Μάρτιν 24π., Άντονι 23π.).