Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( χαντμπολ: νικη με διαφορα θελει η εθνικη κοντρα στην ιταλια (19.30) :: 3/1/2006 18:33:16) 

Ο Αλέξης Αλβανός δηλώνει έτοιμος να "πυρπολήσει" απόψε την εστία των Ιταλών.

Δένδρο "τρώει" το νέφος!

Γεώργιος Δροσίνης

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΛΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (19.30)

Στον Αμαζόνιο κρύβεται η ελπίδα για την καταπολέμηση της ρύπανσης

Ο Γεώργιος Δροσίνης (1859-1951), συνομήλικος και φίλος του Παλαμά, παρουσιάστηκε στα γράμματα το 1880 με την ποιητική συλλογή Ιστοί Αράχνης την ίδια χρονιά δημοσιεύτηκε και η μοναδική συλλογή, Στίχοι, του Νίκου Καμπά (1857-1932).

"Όπλα" η άμυνα και ο κόσμος

ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Οι δύο ποιητές ανήκαν στον κύκλο της εφημερίδας Ραμπαγάς, από όπου ξεκίνησε και ο Παλαμάς.

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Την ώρα που ο Τόνι Μπλερ προτείνει μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου στη Βρετανία, ένα δένδρο "τρώει" την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Βραζιλία, δίνοντας ελπίδες σε όλον τον κόσμο.

Με άφθονο το λαογραφικό στοιχείο στην ποίηση του ο Δροσίνης επηρεάστηκε από τους Γάλλους παρνασσικούς.

Πανέτοιμη να ξεκινήσει με νίκη το νέο χρόνο είναι η Εθνική ομάδα, που υποδέχεται απόψε (19.30) στο δημοτικό γυμναστήριο της Κατερίνης την Ιταλία, στον πρώτο αγώνα για τον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2007.

Δένδρο αντίδοτο. Η υμεναία "καταβροχθίζει" το διοξείδιο του άνθρακα και αποτελεί φυσικό αντίδοτο στη ρύπανση της ατμόσφαιρας

Τα ποιήματά του διακρίνονται για τη χάρη και την κομψότητα στη μορφή και πολλά έχουν ειδυλλιακό περιεχόμενο.

Χθες, άλλαξαν αίφνης τα σχέδια του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκόραν Πέρκοβατς, όταν είδε τον Σάσα Ζιβούλοβιτς να υποφέρει από πόνους στο γαστροκνήμιο, στην πρωινή προπόνηση.

Βραζιλιάνος βοτανολόγος υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ένα δένδρο το οποίο περιορίζει τις ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Δημοσίευσε επίσης ηθογραφικά διηγήματα, εκφράζοντας έτσι την ένταξή του στο γενικότερο κλίμα της «γενιάς του '80».

Έτσι, αμέσως αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον ελληνοποιημένο Σέρβο και να καλέσει στη θέση του, έναν άλλον "νατουραλιζέ", τον Γκιόργκι Τούρκια, για να καλύψει τη θέση του πλέι μέικερ.

Η υμεναία (Hymenaea courbaril), που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση, διαπιστώθηκε ότι μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα όταν στην ατμόσφαιρα υπάρχουν αυξημένες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Στη διάρκεια της μακράς ζωής του ασχολήθηκε κυρίως με την ποίηση, δημοσιεύοντας πολλές ποιητικές συλλογές, από τις οποίες οι χαρακτηριστικότερες είναι τα Φωτερά σκοτάδια (1915) και τα Κλειστά βλέφαρα, που γράφτηκαν όταν πλέον ο ποιητής βρισκόταν σε ώριμη ηλικία.

Η ΙΤΑΛΙΑ σε καμία περίπτωση δεν φοβίζει την Εθνική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα δεν πρέπει να είναι προσεκτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως τόνισε ο Πέρκοβατς στους διεθνείς.

Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να αποβεί σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος, αφού το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα από τα λεγόμενα "αέρια του θερμοκηπίου", δηλαδή του φαινομένου που ανεβάζει τη θερμοκρασία του πλανήτη.

Την ποίηση του Δροσίνη διακρίνει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η εμμονή στη λεπτομέρεια.

«Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να έχουμε υπομονή στην επίθεση.

Ο Μάρκος Μπάκριτζ, επιστήμονας στους βοτανικούς κήπους του Σάο Πάολο, μίλησε για τα ευρήματά του στο BBC.

Μερικά ποιήματά του μελοποιήθηκαν και το ποίημα «Η ανθισμένη αμυγδαλιά» έχει γίνει λαϊκό τραγούδι.

Δεν υπάρχει κάτι που να με φοβίζει στον αγώνα με την Ιταλία.

"Πήραμε σπόρους και τους βάλαμε να φυτρώσουν σε κανονική ατμόσφαιρα, όπου υπήρχαν 360 σωματίδια διοξειδίου του άνθρακα ανά εκατομμύριο, και άλλους που τους βάλαμε να φυτρώσουν σε ατμόσφαιρα με 720 σωματίδια διοξειδίου του άνθρακα ανά εκατομμύριο, όπως αναμένουμε δηλαδή να είναι η ατμόσφαιρα του 2075", λέει ο Βραζιλιάνος καθηγητής.

Είμαστε καλύτεροι και πρέπει να κερδίσουμε.

"Το πρώτο πράγμα που είδαμε ήταν ότι η διαδικασία της φωτοσύνθεσης έτρεχε με διπλάσιους ρυθμούς στα φυτά που αναπτύσσονταν σε ατμόσφαιρα με υψηλότερη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα".

Όλοι οι παίκτες της Εθνικής, τόσο εκείνοι που αγωνίζονται στην Ελλάδα, όσο και εκείνοι που αγωνίζονται στο εξωτερικό, θέλουν να τα δώσουν όλα για τη διάκριση.

Η δενδροφύτευση

Θεωρώ ότι ο κόσμος θα δώσει τρανταχτό παρών στον αγώνα και θα βοηθήσει τους παίκτες να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ομάδα», δήλωσε ο Κροάτης προπονητής. Η ανακάλυψη του Βραζιλιάνου επιστήμονα καθιστά ακόμη πιο βάσιμη την ιδέα που έχει διατυπωθεί ότι με τη διάδοση της δενδροφύτευσης θα μπορούσαν να απορροφηθούν τεράστιες ποσότητες ατμοσφαιρικών ρύπων και κυρίως διοξειδίου του άνθρακα.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ εμφανίστηκε στις δηλώσεις του και ο Αλέξης Αλβανός, που ενσωματώθηκε προχθές στην ομάδα. Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ καλεί τις ΗΠΑ και άλλες πλούσιες χώρες να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. "Είναι σημαντικό, ότι ο πρώτος αγώνας για την προκριματική φάση του Μουντιάλ γίνεται στην έδρα μας και είμαι βέβαιος, ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων της Κατερίνης και όχι μόνο. Σχετικά με τη Συνθήκη του Κιότο για τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου, την οποία η Αμερική έχει βάλει στο ράφι, ο Μπλερ διαχώρισε χθες τη θέση του από τον πρόεδρο Μπους. Είναι στο χέρι μας η πρόκριση. Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησής του για το περιβάλλον, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την εφαρμογή πιο "καθαρών" τεχνολογιών, ώστε οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να περιοριστούν κατά 60% έως το 2050. Ο όμιλος είναι βατός.

Η Λευκή Βίβλος για τη νέα ενεργειακή πολιτική της Βρετανίας, οι γενικές γραμμές της οποίας ανακοινώθηκαν χθες από τον Τόνι Μπλερ, προβλέπει επίσης την κατάργηση των πυρηνικών σταθμών, από τους οποίους παράγεται σήμερα το 25% της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα.

Το τεχνικό τιμ της Εθνικής έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για τους αντιπάλους μας και εμείς θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας".

Σε αντικατάστασή της προτείνεται η ανανεώσιμη αιολική και κυματική ενέργεια, με στόχο την ενεργειακή αυτάρκεια. Η 14ΑΔΑ της Εθνικής θα επιλεγεί σήμερα από τον Πέρκοβατς. Μεταξύ των στόχων που θέτει η Λευκή Βίβλος είναι, μέχρι το 2010, το 10% της παραγόμενης ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, με την προοπτική αυτή η ποσότητα να διπλασιαστεί μέχρι το 2020. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την " Μακεδονία TV " και διαιτητές θα είναι οι Σουηδοί Χάκασον και Νίλσον. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υποδέχθηκαν ευνοϊκά τις κυβερνητικές προθέσεις για κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας, αλλά αντιμετώπισαν με επιφύλαξη τους φιλόδοξους στόχους σχετικά με τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι όμιλοι είναι μόνο η αρχή

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γερμανίας το 2007 θα συμμετάσχουν 24 ομάδες εκ των οποίων η διοργανώτρια και η πρωταθλήτρια κόσμου, Ισπανία, πήραν απευθείας πρόκριση. Από την Ευρώπη θα πάρουν μέρος ακόμη ένδεκα ομάδες. Απευθείας θα προκριθούν οι τρεις πρώτες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα γίνει στην Ελβετία (συμμετέχουν οι Κροατία, Δανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ελβετία, Σλοβακία και Ουκρανία). Οι υπόλοιπες ένδεκα ομάδες του Εuro, θα σχηματίσουν οκτώ ζευγάρια με τις πέντε πρώτες από τους προκριματικούς ομίλους και θα δώσουν αγώνες μπαράζ.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ προκριματικοί όμιλοι έχουν ως εξής: Α' όμιλος: Ελλάς, Ιταλία, Ολλανδία, Βοσνία. Β' Όμιλος: Αυστρία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία. Γ' Όμιλος: Τσεχία, Σκόπια, Εσθονία, Κύπρος. Δ' Όμιλος: Λιθουανία, Ρουμανία, Λετονία, Λουξεμβούργο. Ε' Όμιλος: Σουηδία, Λευκορωσία, Τουρκία, Βέλγιο. Οι αγώνες των προκριματικών ομίλων θα ολοκληρωθούν έως τις 22 Ιανουαρίου. Η κλήρωση των μπαράζ θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου και οι αγώνες στις 11 και 18 Ιουνίου.