Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο γιωργος σπανουδακης συναντηθηκε χθες με τον σαββα κωφιδη :: 3/1/2006 22:04:37) 

Το θέμα της πώλησης του Παντελή Καπετάνου τέθηκε στην συνάντηση Σπανουδάκη-Κωφίδη με τον δεύτερο να δίνει τη συγκατάθεσή του αρκεί να καλυφθεί άμεσα το κενό.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ

Διατύπωση του νόμου του Coulomb.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΚΩΦΙΔΗ

Άλλοι μιλούν για αλλαγή κλίματος και άλλοι για συνηθισμένη βαρυχειμωνιά

Το μέτρο της ελκτικής η απωστικής δύναμης ανάμεσα σε δύο φορτισμένα σημειακά σώματα είναι:

Βήμα προσέγγισης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

1. Ανάλογο των φορτίων των δύο σωμάτων.

Προσπάθειες για να σπάσει ο πάγος στις σχέσεις με τον Σάββα Κωφίδη, κάνει ο Γιώργος Σπανουδάκης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η χθεσινή του συνάντηση με τον Έλληνα τεχνικό, η πρώτη μετά την επάνοδό του στην ΠΑΕ Ηρακλής

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των μετεωρολόγων για το αν ο φετινός χειμώνας είναι συνηθισμένο ή ακραίο φαινόμενο, αν αποτελεί δείγμα αλλαγής του κλίματος ή είναι απλώς ένας ακόμα βαρύς χειμώνας με πολλά χιόνια και ακόμα περισσότερες βροχές.

2. Αντιστρόφως ανάλογο με το τετράγωνο της απόστασής τους.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Ορισμένα γεγονότα είναι αποδεκτά και από τις δυο σχολές των μετεωρολόγων.

Στον πίνακα Ι δίνονται στοιχεία για το φορτίο και τη μάζα των στοιχειωδών σωματιδίων ηλεκτρόνιο και πρωτόνιο.

Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει, ότι το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η (επανα)πρόσληψη του Κώστα Οικονομίδη στη θέση του τεχνικού διευθυντή, για την οποία ο Κωφίδης φέρεται να μην έχει αντίρρηση αρκεί οι αρμοδιότητές του να περιορίζονται στα τμήματα υποδομής και να μην υπάρχει εμπλοκή του στην πρώτη ομάδα.

Η συνολική βροχή που έπεσε από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα ήταν κατά 30% περισσότερη απ' όση πέφτει κάθε χρόνο την τελευταία τριακονταετία.

Οι τιμές αυτές αποτελούν πολύ καλή προσέγγιση των "πραγματικών" τιμών.

Κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Σπανουδάκης.

Οι ημέρες χιονόπτωσης σχεδόν διπλάσιες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της διοίκησης εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή την κίνηση, αλλά εν τέλει αποδέχθηκαν την επιθυμία του προέδρου.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία δεν προσέγγισε καν τη μέση κλιματική τιμή που ισχύει απο το 1970.

ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ τέθηκε και το θέμα της πώλησης του Παντελή Καπετάνου (πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ θα καταθέσει σήμερα προσφορά ύψους 490.000 ευρώ).

Ο φετινός χειμώνας της Ελλάδας έχει προστεθεί στην ούτως ή άλλως μακρά λίστα της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές (IPCC) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 2.500 ειδικοί επιστήμονες από όλον τον κόσμο.

Συνεργάτες του Σπανουδάκη ανέφεραν ότι ο Κωφίδης έδωσε τη συγκατάθεσή του σε μία τέτοια κίνηση, αρκεί να καλυφθεί άμεσα το κενό που θα δημιουργηθεί.

Στην ίδια λίστα με άλλα παγκόσμια μετεωρολογικά ρεκόρ, όπως ότι το Κιλιμάντζαρο έχασε το 75% του πάγου στην κορυφή του από το 1912.

Κάτι που θα γίνει με την απόκτηση του Πάτρικ Ογκουνσότο, όπως υποστηρίζουν μέλη της διοίκησης.

Ή ότι οι τελευταίες σφοδρές βροχοπτώσεις στην Αγγλία και την Ουαλία κατέστησαν την τρίμηνη υγρή περίοδο της Βρετανίας μοναδική στα χρονικά.

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν στην αυριανή συνέντευξη Τύπου του Έλληνα τεχνικού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κληθεί να τοποθετηθεί για όλα τα φλέγοντα θέματα.

Ακραία φαινόμενα

ΠΛΗΡΩΜΕΣ δεν έγιναν ούτε χθες στη Μίκρα και αναμένονται μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

"Πράγματι, φέτος παρατηρήθηκαν ορισμένα ακραία φαινόμενα" λέει ο επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου, μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Οι διοικούντες ασχολούνται με τα ανοιχτά θέματα του ΙΚΑ και της εφορίας, ενώ υπάρχει υπόσχεση ότι την Παρασκευή θα μοιραστούν οι παίκτες περίπου 200.000 ευρώ (καλύπτουν μόλις το 25% των οφειλομένων), το οποίο θα προέρχεται από χρήματα που θα εισπράξει η ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ και αφορούν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

"Όμως, αυτές οι αποκλίσεις αποτελούν συστατικό στοιχείο του κλίματός μας" λέει.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΕΝΑΡΙΑ: Μία πληροφορία που διέρρευσε χθες στα δημοσιογραφικά στέκια και δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί, δημιούργησε ποικίλα ερωτηματικά και την εύλογη ανησυχία του κόσμου.

"Άλλωστε, ένας βαρύς χειμώνας είναι πολύ μικρή περίοδος για να συμπεράνουμε ότι άλλαξε το κλίμα".

Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν από τον Πειραιά, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Λούβαρης, συναντήθηκε χθες με τον εκπρόσωπο του Ευθύμη Κουλουχέρη και του ζήτησε να συμβουλεύσει τον πελάτη του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή.

Η άλλη πλευρά υποστηρίζει όμως ότι τα ακραία φαινόμενα έχουν αρχίσει εδώ και είκοσι χρόνια.

Αν η πληροφορία έχει έστω και την παραμικρή δόση αλήθειας, τότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το λόγο για τον οποίο ο Λούβαρης προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

"Ο καύσωνας τον Ιούλιο του '87, η ξηρασία στην περιοχή της Μεσογείου από το 1988 ώς το '92, οι έντονες βροχοπτώσεις το 1994 και το 1997, το ρεκόρ νεφοκάλυψης στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα το 1995 και '96, η αυξημένη ομίχλη στις ίδιες περιοχές είναι γεγονότα της τελευταίας εικοσαετίας.

Στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο πωλείται (θεωρητικά) μόνο ο Καπετάνος, το καλοκαίρι όμως αναμένεται να γίνει το… μεγάλο ξεπούλημα.

Κάτι μας δείχνουν" υπογραμμίζει ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Ζερεφός.

Από τη δική του πλευρά ο αναπληρωτής καθηγητής στον Τομέα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Κάλος εξηγεί ότι ο φετινός χειμώνας ουσιαστικά διέψευσε όσους υποστηρίζουν ότι το κλίμα έχει αλλάξει εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου. "Σύμφωνα με αυτούς" εξηγεί ο καθηγητής, "τα μεν καλοκαίρια στην ανατολική Μεσόγειο και κατ' επέκταση στην Ελλάδα θα γίνονταν ολοένα πιο ζεστά και ξηρά ενώ θα είχαν μεγαλύτερη διάρκεια. Αντίθετα, οι χειμώνες θα ήταν σύντομοι, με έντονα καιρικά φαινόμενα".

Στον κ. Κάλο απαντάει μέσω των "ΝΕΩΝ" ο μετεωρολόγος κ. Ρόμπερτ Λάντις από το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Καιρού του ΟΗΕ που βρίσκεται στη Γενεύη. "Η μετάβαση σε ένα θερμότερο κλίμα γίνεται με μία σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο φετινός χειμώνας ενδέχεται να περιλαμβάνεται σε αυτά τα ακραία φαινόμενα".

Ο κ. Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι η αυξημένη βροχόπτωση του φετινού χειμώνα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα σε βάθος χρόνου. "Είχαμε όντως περισσότερες βροχές φέτος, όπως άλλωστε και πέρσι. Είχαμε όμως πολύ λίγες βροχές πριν από δέκα χρόνια. Παρατηρούμε δηλαδή ένα ισοζύγιο βροχοπτώσεων".

Επιπτώσεις από το φαινόμενο του θερμοκηπίου

"Κορυφαίοι επιστήμονες από διεθνή μετεωρολογικά κέντρα συμφωνούν στο ότι υπάρχουν επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου σε όλο τον κόσμο", επισημαίνει ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Σπύρος Ραψομανίκης. "Τα καιρικά φαινόμενα φέτος είναι πιο έντονα απ' ό,τι συνήθως, αφού ζούμε σε μια εποχή κλιματολογικών αλλαγών. Οι αλλαγές αυτές όμως δεν μπορούν να προσδιορισθούν πριν περάσουν ορισμένα χρόνια"

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ) δίνει πάντως το στίγμα τού κλίματος των επομένων χρόνων. "Θα έχουμε άλλοτε ξηρασία και άλλοτε πλημμύρες. Άλλοτε καθόλου και άλλοτε πολλή ομίχλη, άνοδο της στάθμης της θάλασσας, εποχές εκτός… χρόνου και πολλά ακόμα περιστατικά", εξηγεί στα "ΝΕΑ" από τη Γενεύη ο κ. Τεϊζιρ Αλ Γχάνεμ, μετεωρολόγος στον ΠΜΟ. "Όλα αυτά ακούγονται στον απλό παρατηρητή ασαφή. Όμως ο καθοριστικότερος παράγοντας που μας βοηθάει να καταλάβουμε το κλίμα μιας περιοχής είναι το πέρασμα του χρόνου".