Parallel Search

Search

Go
Show

Επιστολές :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( θεματα της βουλης ) 

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΛΙΝΤΣ

Ενέργεια του μαγνητικού πεδίου.

Σ. ΚΟΡΑΚΑΣ ΓΙΑ ΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Στη "χαμένη λεωφόρο" των μπλουζ

Ένας μαγνήτης έλκει καρφίτσες από απόσταση.

Αιτίες και μέτρα

Ήταν απλώς θέμα χρόνου. Να βγει από τον παράξενο και γοητευτικό κόσμο τωνταινιών του και να περάσει στο στούντιο. Και όταν βγήκε ο Ντέιβιντ Λιντς είχε έτοιμο το πρώτο του άλμπουμ. Τα δικά του "βιομηχανικά μπλουζ"

Οι καρφίτσες κινούνται και συνεπώς αποκτούν κινητική ενέργεια.

Δεν υπάρχει θέμα παρεμβολών στις πτήσεις των μαχητικών της πολεμικής μας αεροπορίας, από Τούρκους, Αμερικανούς ή οποιονδήποτε άλλο.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥΛΗ

Από που προήλθε η ενέργεια αυτή;

Αυτό δήλωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αποστολάκης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα σχετικά με τα αίτια της πτώσης του μοιραίου "Μιράζ 2000".

Ο σκηνοθέτης του "Μαλχόλαντ Ντράιβ" και του "Στρέιτ Στόρι", της "Ατίθασης Καρδιάς" και του τηλεοπτικού θησαυρού "Ο ύποπτος κόσμος του Twin Peaks" - ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για τη μουσική - στα 56 του χρόνια υπογράφει την πρώτη μουσική δουλειά του.

Οι καρφίτσες κινήθηκαν επειδή ο μαγνήτης άσκησε πάνω τους μαγνητική δύναμη, δηλαδή επειδή βρίσκονταν μέσα στο μαγνητικό του πεδίο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των ατυχημάτων και να απαντήσει εάν έχει εξετάσει το ενδεχόμενο, πίσω από αυτά να υπάρχουν παρεμβολές.

Το άλμπουμ του "Blue Bob" κάνει την εμφάνισή του σε χάρτινο κουτί, μια συσκευασία που υπαινίσσεται ολίγον σασπένς και κάτι από το παράδοξο, συνηθισμένα συστατικά από την πραμάτεια του Λιντς έως εδώ.

Συμπεραίνουμε επομένως ότι η ενέργεια που απέκτησαν οι καρφίτσες, τους προσφέρθηκε από το μαγνητικό πεδίο του μαγνήτη.

Ο κ. Αποστολάκης παραδέχθηκε ότι οι Έλληνες πιλότοι και τεχνικοί αντιμετωπίζουν μεγάλο φόρτο εργασίας καθώς "αντιμετωπίζουν καθημερινή απειλή και ζουν σε συνθήκες οιωνοί πολέμου, υπερβαίνοντας πολλές φορές τα όριά τους και τα όρια των αεροσκαφών ώστε να υπερέχουν ποιοτικά".

Στα δώδεκα κομμάτια του ακούς μπλουζ και κιθάρες, νοσταλγία και ηλεκτρονικούς ήχους, ένα μυστικό ραντεβού του "Μπλε Βελούδου" με το "Eraserhead", κάπου εκεί έξω στη "Χαμένη Λεωφόρο".

Ώστε το μαγνητικό πεδίο περικλείει ενέργεια.

Παράλληλα για την αύξηση της μαχητικής ικανότητας των αεροσκαφών απαιτείται συνεχής και σκληρή εκπαίδευση, με ασκήσεις μεγάλης δυσκολίας ενώ τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια οι κανόνες προετοιμασίας και οι προϋποθέσεις για την απογείωση των αεροπλάνων.

Στον "Γαλάζιο Μπομπ" ο Λιντς δεν είναι μόνος.

Για να πλησιάσετε τους όμοιους πόλους δύο ισχυρών μαγνητών πρέπει να καταβάλλεται προσπάθεια και να καταναλώσετε ενέργεια.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αφού εξέφρασε τη λύπη του για την πτώση του "Μιράζ 2000", ανέφερε ότι "πάγια πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η διερεύνηση σε βάθος κάθε αεροπορικού ατυχήματος" και υπογράμμισε ότι η επιλογή των πιλότων, τεχνικών και των αποστολών που τους ανατίθενται γίνεται με πλήρη αξιοκρατία.

Μαζί του στη μουσική είναι ο Τζον Νεφ.

Αυτή η ενέργεια αποθηκεύεται στο μαγνητικό πεδίο, που υπάρχει στο χώρο μεταξύ των μαγνητών.

Γ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Έμπειρος μουσικός και συνεργάτης του, ο οποίος στο σάουντρακ του βραβευμένου "Μαλχόλαντ Ντράιβ" κάνει εμφάνιση γεφυρώνοντας τις εμπνεύσεις του Άντζελο Μπανταλαμέντι με κάτι καινούργιο.

Παραιτήσεις λόγω χαμηλών μισθών

Η μουσική με "βίντατζ" αξία και ηχώ από το μέλλον.

Σε παραιτήσεις και σε υποβολή εικονικής υποψηφιότητας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές οδηγούν τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας τα άλυτα προβλήματά τους!

Το μουσικό σκηνικό είχε, ήδη, στηθεί.

Αυτό υποστηρίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος καλεί τον υπουργό Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλο να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να επανασυνδέσει το πτητικό επίδομα με το μισθό του σμηναγού και με ανάλογη αναπροσαρμογή, ώστε να λυθεί το σοβαρό αυτό θέμα, που οδηγεί τα πολύτιμα αυτά στελέχη εκτός πολεμικής αεροπορίας, σε δύσκολους για τη χώρα καιρούς.

Ο Λιντς, εξάλλου, είχε κατά νου το "δωμάτιο των ονείρων" του, ένα στούντιο ηχογράφησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

"Γιατί πάντα", λέει "μαζί παράλληλα με τις ταινίες με ενδιέφερε και η μουσική, οπότε καθόλου δύσκολο δεν ήταν να ξεκινήσουμε να παίζουμε μαζί με τον Τζον Νεφ, έτσι για δική μας ευχαρίστηση".

Για την εγκληματικότητα και τη διαφθορά

Ο Νεφ είναι η "ψυχή" του γκρουπ και η φωνή και παίζει και μπάσο και κιθάρα και ντραμς.

Την πολιτική του για την αντιμετώπιση των απαράδεκτων φαινομένων εγκληματικότητας, που πλήττουν τον ίδιο τον πυρήνα ασφάλειας της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή τα Σώματα Ασφαλείας, θα κληθεί να αναλύσει στη Βουλή ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Φ. Πετσάλνικος μετά από επερώτηση 9 βουλευτών της ΝΔ.

Ο Λιντς γράφει τους στίχους, παίζει κιθάρα και κρουστά.

Τα ερωτήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει είναι πολλά, ακανθώδη και αφορούν:

Και με μια φυσική δειλία που τον διακρίνει ξέρει πως έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει κάτι από τον μύθο του ροκ σταρ.

-Την αποκομματικοποίηση της ΕΛΑΣ.

Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

-Την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της.

Και ο Ντέιβιντ Λιντς ανεβαίνει στη σκηνή.

-Τη γενναία αύξηση των αποδοχών τους.

Η πρώτη του συναυλία ήταν στο Λος Άντζελες, ενώ πριν από λίγο έπαιξε στο Ολιμπιά του Παρισιού.

-Την υλικοτεχνική υποδομή.

"Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έρχεται να δει τον σκηνοθέτη που παίζει μουσική, αλλά ελπίζω να καταφέρω να τους κάνω να θέλουν να μείνουν", λέει.

-Τη φύλαξη των συνόρων.

"Η ιδέα και μόνο να βγω στη σκηνή με έκανε να τρέμω…

-Την απαγκίστρωση των αστυνομικών από καθήκοντα ξένα προς το σώμα.

Άλλωστε, το "Blue Bob" ήταν καθαρά μια δουλειά στούντιο και δεν είχα καν σκεφτεί την πιθανότητα να το παρουσιάσω ζωντανά στον κόσμο".

Την επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Χ. Μαρκογιαννάκης, Ι. Λαμπρόπουλος, Ν. Γκελεστάθης, Ε. Ζαφειρόπουλος, Α. Φούσσας, Α. Δαβάκης, Θ. Κασσίμης, Θ. Κατσίκης και Π. Παυλόπουλος.

Αυτά τα ιδιαίτερα μπλουζ, όμως, αξίζουν να δοκιμαστούν παντού.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Ή ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Ο σκηνοθέτης τα αναλύει: "Είναι μπλουζ της πόλης και της Δύσης, που γεννήθηκαν στην Καλιφόρνια και έχουν σχέση τόσο με το χέβι μέταλ όσο και με την ποπ μουσική της δεκαετίας του '50".

Η επικύρωση του Άμστερνταμ

Ανάμεσα στους μουσικούς που τον έχουν επηρεάσει ο Λιντς ξεχωρίζει - ποιον άλλο; - τον Έλβις.

Τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή η Συνθήκη του Άμστερνταμ ενώ η διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, που άρχισε τις προηγούμενες μέρες δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το 2004.

Τον Τζον Λι Χούκερ, τον Ρόι Όρμπισον, τα ηλεκτρικά μπλουζ του Σικάγο, το ιντάστριαλ ροκ του Τρεντ Ρέζνορ των Nine Inch Nails - τα μουσικά σημάδια του οποίου ακούσαμε στη "Χαμένη Λεωφόρο".

Τις δηλώσεις αυτές έκανε χθες στην επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα προηγηθεί της κύρωσης της συνθήκης καμπάνια για την ενημέρωση των πολιτών ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Τσιτουρίδης αντιπρότεινε να γίνει η επικύρωση άμεσα.

Άγγελοι και εφιάλτες

Ο ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΩΤΑ:

Ο Ντέιβιντ Λιντς των σινεφίλ αγαπάει τις αντιθέσεις.

Η "Θέμις" υπόκειται στο νόμο Πεπονή

Δίπλα στα αγγελικά πρόσωπα των ταινιών του εμφανίζεται ένας μυστηριώδης τύπος για ρόλο στους εφιάλτες του καθενός.

Ο Α. Παπαδόπουλος καλείται να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά".

Δίπλα στην μπαλάντα του "Bad Night", το υποβλητικό "Ι Cannot Do That".

Μετά την προχθεσινή διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Π. Παυλόπουλου, αν η εταιρία "Θέμις Κατασκευαστική", που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξαιρείται σήμερα με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, από τις διατάξεις του νόμου Πεπονή για τις προσλήψεις ή έχει εξαιρεθεί ήδη από καιρό.

Ένα τραγούδι που στέλνει μηνύματα ταξιδιού όπως το "Mountains Falling" δίπλα στο "Marilyn Monroe" από ένα χαμένο αμερικανικό όνειρο και στην πικραμένη ιστορία ενός διαζυγίου που αφηγείται το "Thank You Judge".

Καθώς οι εξηγήσεις του κ. Γιαννόπουλου κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το κτηματολόγιο, δεν έπεισαν τον Π. Παυλόπουλο, ο βουλευτής της ΝΔ επανήλθε χθες στο θέμα με ερώτηση που κατέθεσε και ζητά διευκρινίσεις από τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για το καθεστώς που διέπει την εταιρία.

Και πριν ο Λιντς επιστρέψει στην επόμενη κινηματογραφική του περιπέτεια ή στο δεύτερο άλμπουμ του έχει κάποια ακόμη πράγματα που θα κρατήσουν το κοινό του απασχολημένο: τα κινούμενα σχέδια και τις μικρές ταινίες στο σάιτ του και τα μοναδικά κομμάτια της κεραμικής του τέχνης.

Γ.ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ:

Κούπες καφέ διά χειρός Λιντς.

Φόβοι για το μέλλον της ΔΕΠ

INFO

Τους φόβους των εργαζομένων για την πορεία του ομίλου της ΔΕΠ μετά την "αναδιοργάνωση" και μετοχοποίηση της εταιρίας και τη σωρεία σφαλμάτων της διοίκησης, μετέφερε χθες στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Σαλαγκούδης.

To "Blue Bob" του Ντέιβιντ Λιντς κυκλοφορεί με την ετικέτα της Solitude.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση για ύποπτες μεθοδεύσεις, που εκτιμούν ότι θα επιφέρουν οικονομική ζημιά και διχασμό και καλεί την υπουργό Ανάπτυξης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες των εργαζομένων.

Ίντερνετ: http: //www.davidlynch.com.