Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( η διαφθορά στο εδώλιο ) 

ΜΕ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ: ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΚΥΡΓΙΑΚΟ, ΣΕΪΤΑΡΙΔΗ, ΜΙΚΑΕΛΣΕΝ ΚΑΙ ΦΥΣΣΑ

4.2 Πώς περιγράφουμε τη μαγνητική δύναμη;

Η διαφθορά στο εδώλιο

Οι τέσσερις σωματοφύλακες

Μαγνητικό πεδίο

Τα φαινόμενα διαφθοράς, που καταγγέλθηκαν την επομένη των δημοτικών εκλογών, απασχόλησαν χθες τη Βουλή και διεφάνη η πρόθεση να παταχθούν.

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΠΑΝΑΝΙΔΗΣ

Μάθαμε ότι η μαγνητική δύναμη δρα από απόσταση χωρίς να μεσολαβεί ο,τιδήποτε μεταξύ των σωμάτων στα οποία αναπτύσσεται. Πολυθεσίτες δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοδίαιτοι, που αναμίχθηκαν στις διαδικασίες, θα αποκλεισθούν στο εξής με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Βουλής.

Οι Κυργιάκος, Σεϊταρίδης, Μίκαελσεν και Φύσσας ακονίζουν τα ξίφη τους. Η αποστολή τους στο ντέρμπι της Κυριακής είναι να κόψουν τον δρόμο στους επιθετικούς του αντιπάλου

Διαθέτουμε, ωστόσο, και έναν άλλο τρόπο για να περιγράφουμε τη διαδικασία με την οποία ασκείται η μαγνητική δύναμη:

Ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Αλέκος Παπαδόπουλος προανήγγειλε μάλιστα σ' αυτή την κατεύθυνση και νομοθετικές πρωτοβουλίες, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής. Πανέτοιμος και με όλα του τα "όπλα" θα παραταχθεί στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός.

Με τη βοήθεια της έννοιας του μαγνητικού πεδίου.

Η συζήτηση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Γιάννη Καψή, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο με συναδέλφους του να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου τα τελευταία χρόνια εμφανίσθηκαν και φαινόμενα διαφθοράς.

Η αισιοδοξία στο στρατόπεδο του "Τριφυλλιού" είναι διάχυτη και έστω και κρυφά η πλειονότητα των "πρασίνων" θεωρεί ότι ο ΠΑΟ μεθαύριο το βράδυ θα πανηγυρίσει τη νίκη, αλλά και την κατάκτηση της κορυφής ύστερα από πολύ καιρό.

Τι είναι το μαγνητικό πεδίο;

Το εντεινόμενο πάντως, φαινόμενο της εμπλοκής στελεχών του δημόσιου τομέα, συνήθως μάλιστα νευραλγικών "πόστων" του κρατικού μηχανισμού στις εκλογικές διαδικασίες, έχει προκαλέσει την προσοχή του κ. Παπαδόπουλου.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν επισήμανε και χθες στους παίκτες του την κρισιμότητα του αγώνα, τονίζοντάς τους ότι ήρθε η ώρα να πιάσουν την πρώτη θέση. Όταν σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου κοντά σε ένα μαγνήτη πλησιάσουμε αιωρούμενες σιδερένιες σφαίρες, πάνω τους ασκείται μαγνητική δύναμη.

Ο υπουργός και οι συνεργάτες του αναζητούν γι' αυτό το θέμα τρόπους για να αντιμετωπισθεί, που δεν θα προσκρούουν και δεν θα προκαλούν συνταγματικά προβλήματα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μπορεί να απέφυγε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αλλά τελικά, μέσω του επίσημου site της ΠΑΕ, έκανε τις εκτιμήσεις του για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Επομένως η περιοχή του χώρου γύρω από ένα μαγνήτη είναι πεδίο δράσης μαγνητικών δυνάμεων.

"Τελευταίως έχει δημιουργηθεί το φαινόμενο προϊστάμενοι ευαίσθητων συνήθως υπηρεσιών του δημοσίου", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, "να είναι υποψήφιοι στις εκλογές και μάλιστα να ''έρχονται''… πρώτοι".

Ο Μαρκαριάν τόνισε ότι στόχος των "πρασίνων" είναι μόνο η νίκη, η οποία θα τους ανεβάσει στην κορυφή της βαθμολογίας: "Στόχος μας, όπως σε κάθε παιχνίδι, είναι η νίκη και μόνο αυτή.

Όταν σε ένα χώρο δρουν μαγνητικές δυνάμεις, τότε λέμε ότι στο χώρο αυτό υπάρχει μαγνητικό πεδίο.

"Είναι διαλυτικό φαινόμενο για τη δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς", πρόσθεσε και συνέχισε: "θα πάρουμε πρωτοβουλίες για τα κωλύματα των υποψηφιοτήτων".

Πόσο μάλλον σε ένα παιχνίδι όπως αυτό της Κυριακής, από το οποίο μπορούμε να πετύχουμε την πρωτιά.

Στη συζήτηση, ο κ. Παπαδόπουλος έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος για το φαινόμενο των υπέρογκων προεκλογικών δαπανών στις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Θα ήταν ό,τι καλύτερο και για ψυχολογικούς λόγους.

Και μίλησε για υπέρογκες δαπάνες και υποψηφίων δημάρχων και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Γνωρίζουμε ότι είναι ένα δύσκολο ματς, στο οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα για να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αφού ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα.

"Υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το πως σε μικρούς δήμους 5-10 χιλιάδων κατοίκων γίνονται διαφημιστικές δαπάνες 30 και 40 εκατομμυρίων.

Προγνωστικά σε αυτού του είδους τα παιχνίδια δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος, ούτε να πει ότι φαβορί είναι ο ένας ή ο άλλος.

Ακόμη και για την προσωπική προβολή ή τη δόξα υπάρχει πρόβλημα.

Τα πάντα είναι ανοιχτά διότι είναι ντέρμπι.

Πρέπει να πάμε σε θετικές διατάξεις, να δούμε πώς το φαινόμενο αυτό θα περιοριστεί", σημείωσε.

Και οι δύο ομάδες έχουν καλούς και έμπειρους παίκτες και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος είχε καυτηριάσει το φαινόμενο ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης σε δηλώσεις του την ημέρα της ψηφοφορίας κατά τις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, κάτι που δίνει ξεχωριστή σημασία στον αγώνα".

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Όσον αφορά την απουσία του Κριστιάν Καρεμπέ από την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Ουρουγουανός τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός κοιτά τον αντίπαλο σαν σύνολο: "Η απουσία ενός παίκτη όπως ο Καρεμπέ δεν αλλάζει τα πλάνα μας, διότι εμείς έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο στο σύνολό του. Εξάλλου πάνω από όλα κοιτάμε τη δική μας ομάδα και δεν μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα του αντιπάλου.

Έχουμε προετοιμαστεί για ένα συγκεκριμένο σύστημα και δεν αλλάζουμε σκεπτικό.

Κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος. Κάναμε καλή δουλειά στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος και ελπίζουμε ότι αυτό θα φανεί και στο γήπεδο. Εύχομαι να δούμε ένα ματς αντάξιο της φήμης και των δυνατοτήτων των δύο ομάδων". Σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το "Τριφύλλι", ο Μαρκαριάν έχει επιστήσει την προσοχή των ποδοσφαιριστών του στην τριπλέτα Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Γιαννακόπουλος, τους οποίους υπολογίζει πάρα πολύ, καθώς πιστεύει ότι αν περιορίσει τους εν λόγω παίκτες, θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα και θα έχει προβάδισμα για τη νίκη.

Όπως όλα δείχνουν, ο Σωτήρης Κυργιάκος θα επιφορτιστεί το μαρκάρισμα του Τζιοβάνι, ενώ τη φρούρηση του Τζόρτζεβιτς θα αναλάβουν οι Σεϊταρίδης και Μίκαελσεν, οι οποίοι θα καλύπτουν τη δεξιά πτέρυγα των γηπεδούχων. Φυσικά, όπως πάντα, ο Τάκης Φύσσας θα "κοντραριστεί" με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Όσον αφορά την επιθετική λειτουργία των "πρασίνων", ο Μαρκαριάν ζήτησε ανάπτυξη από τα άκρα και πρέσινγκ ψηλά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Γίνεται κατανοητό ότι ο προπονητής του "Τριφυλλιού" θέλει από το πρώτο κιόλας λεπτό να καθηλώσει τους "ερυθρολεύκους", με τους παίκτες του να παίρνουν το πάνω χέρι. Και αυτό διότι γνωρίζει από πέρυσι ότι η ομάδα του πάσχει στον τομέα της ψυχολογίας, συνεπώς αν πάρει από την αρχή τον ρόλο του "αφεντικού", αυτόματα θα αναπτερωθεί το ηθικό των παικτών του. Παράλληλα, με τον φορμαρισμένο Εμάνουελ Ολιζαντέμπε στην κορυφή της επίθεσης και τον Νίκο Λυμπερόπουλο λίγο πιο πίσω, θα επιδιώξει να δημιουργήσει απανωτά προβλήματα στην εστία του Ελευθερόπουλου. Τέλος, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι θα κατακλύσουν το γήπεδο της Λεωφόρου ελπίζοντας σε μια μεγάλη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου. Οι εξέδρες αναμένεται να είναι από πολύ νωρίς γεμάτες προς αποφυγήν μικροεπεισοδίων στους γύρω δρόμους, συνεπώς όσοι διαθέτουν εισιτήριο θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο το αργότερο μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. - Τα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην οδό Θέτιδος 12-14 στο Παλαιό Φάληρο, ήταν ο στόχος ομάδας νεαρών που προξένησε ζημιές.

Το επεισόδιο έγινε χθες, στις 8 το βράδυ, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έσπασαν τζάμια των γραφείων και ενός διπλανού καταστήματος.