Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( του πήρε τον αέρα :: 5/2/2006 19:40:45) 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 60 - ΑΡΗΣ 75

"Κατεψυγμένη Κιβωτός"

Η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε»

Του πήρε τον αέρα

Μπορεί να μοιάζει με κάτι από "Τζουράσικ Παρκ", αλλά η ιδέα να αποθηκευθεί κάπου το γενετικό υλικό των ζώων και των φυτών που απειλούνται με εξαφάνιση βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή. Η κατάσταση που παρουσιαζόταν στην Ελλάδα ήταν ευνοϊκή για τα σχέδια των Ρωμαίων.

21-19, 34-28 (ημίχρονο), 46-46, 60-75 (τελικό).

Οργανώσεις προστασίας αυτών των ειδών και ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι προσπαθούν να διασώσουν τον ζωικό και φυτικό πληθυσμό της Γης, αλλά για να τα καταφέρουν θα χρειαστούν ακόμη και τράπεζες γονιδίων, όπως επισημαίνουν στην ετήσια σύνοδό τους οι επιστήμονες της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης. Οι ίδιοι εφάρμοσαν πολύ αποτελεσματικά την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

Θεατές: 1.100

Η διατήρηση αυτών των ειδών στο οικοσύστημά τους είναι βέβαια πάντα μια προτεραιότητα. Πέτυχαν εύκολα να επεμβαίνουν στις υποθέσεις των Ελλήνων και να τους κρατούν αποδυναμωμένους.

Ο Άρης έχει πάρει τον αέρα του Μακεδονικού και ξέρει πώς να τον κερδίζει.

Όμως, χάρη στις τελευταίες εξελίξεις της κρυοβιολογίας, είναι σήμερα δυνατή η διατήρηση ζωντανών ιστών για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Το έκανε και το απόγευμα του Σαββάτου στην Κοζάνη, νικώντας με σκορ 75-60, αν και η πραγματική εικόνα του αγώνα δεν αντικατοπτρίζεται στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι "πράσινοι" πάλεψαν για 35 λεπτά.

Με τις τεχνικές της κρυοβιολογίας, η Ζωολογική Εταιρεία του Σαν Ντιέγκο για παράδειγμα, έχει δημιουργήσει έναν "κατεψυγμένο ζωολογικό κήπο", στον οποίο έχει αποθηκεύσει ζωντανά κύτταρα από 3.200 θηλαστικά, πουλιά και ερπετά 350 διαφορετικών ειδών.

Το παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα ήταν ντέρμπι. Ο Μακεδονικός με τους Χαραλαμπίδη και Φίλιπς στην περιφέρεια και τον Μπράουν στη ρακέτα κατάφεραν να προηγούνται στο ημίχρονο με 34-28 και να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Άρης ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του όταν "ξύπνησε" ο Ράιαν Στακ. Ο αρχηγός του Άρη έπαιξε "αυτοκρατορικά" στο δεύτερο ημίχρονο και παρέσυρε και τον Νικολάι Πάντιους. Στο 30' το σκορ ήταν 46-46 και ο Άρης δεν είχε τον Τέρελ Κασλ που ήταν φορτωμένος με 4 φάουλ. Κανένα πρόβλημα… Ο Κένι Τέιλορ έπαιξε εξαιρετικά, οργάνωσε άψογα την ομάδα, σκόραρε όταν έπρεπε και ο Άρης στην τέταρτη περίοδο έκανε επίδειξη ισχύος μετατρέποντας το 55-55 στο 35' σε 75-60 με τη λήξη του αγώνα.