Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( τζορτζ μπους (υιός) ) 

ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ (υιός)

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μέτοικοι

Η ομοιότητα με τον πατέρα του είναι εντυπωσιακή.

Η Ντόλι μάς άφησε χρόνους με ευθανασία

Οι μέτοικοι ήταν πολίτες άλλων ελληνικών πόλεων που είχαν εγκατασταθεί στην Αθήνα, προσελκυόμενοι από την ιδιαίτερη οικονομική ανάπτυξη. Επί πλέον, φέρει το ίδιο ονοματεπώνυμο, ενώ φιλοδοξεί να γίνει και αυτός, μετά το 2000, ένοικος του Λευκού Οίκου. Το πρώτο κλωνοποιημένο πλάσμα στον κόσμο, το πρόβατο που ονομάστηκε Ντόλι, υποβλήθηκε σε ευθανασία επειδή έπασχε από πνευμονική νόσο, ανακοινώθηκε χθες από το Ινστιτούτο Ρόσλιν του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, στο οποίο η Ντόλι οφείλει την ύπαρξή της. Η κύρια ασχολία τους ήταν το εμπόριο και, για να τους επιτραπεί να διαμένουν ανεμπόδιστα στην Αθήνα, πλήρωναν έναν ειδικό φόρο, το μετοίκιον. Ο 52χρονος Ρεπουμπλικάνος, Τζορτζ Μπους "τζούνιορ" επανεξελέγη χθες θριαμβευτικά κυβερνήτης της πολιτείας του Τέξας κατατροπώνοντας το Δημοκρατικό αντίπαλό του, Γκάρι Μάουρο, και εμπεδώνοντας στην αμερικανική κοινή γνώμη την πεποίθηση ότι έχει στόφα ηγετική.

Η Ντόλι ήταν το 1996 το πρώτο ζώο που κλωνοποιήθηκε στον κόσμο από κύτταρο ενήλικου θηλαστικού.

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΙΚΩΝ Πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους μετοίκους, γιατί η πρόσοδος αυτή μου φαίνεται πως καταλέγεται στις καλύτερες, επειδή οι μέτοικοι συντηρούνται οι ίδιοι και προσφέρουν πολλές ωφέλειες στην πόλη, χωρίς να παίρνουν μισθό, αντίθετα καταβάλλουν το μετοίκιον. Νομίζω πως επαρκής μέριμνα είναι τούτη, να αφαιρέσουμε όσα, χωρίς να ωφελούν καθόλου την πόλη, δίνουν την εντύπωση πως ντροπιάζουν τους μετοίκους. Ξενοφών, Πόροι, II, 1 (μετ. Α. Παπαγεωργίου)

Παράλληλα, αναδεικνύεται στο πολιτικό προσκήνιο η "πολιτική δυναστεία Μπους".

Η γέννησή της αποκαλύφθηκε το 1997. Μετά τον παππού Πρέσκοτ Μπους, επί σειρά ετών γερουσιαστή, και τον πατέρα Τζορτζ Μπους, προκάτοχο του Μπιλ Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ, η "οικογένεια" μπορεί να υπερηφανεύεται ότι και ο νεώτερος γιος, ο 45χρονος Τζον Μπους, γνωστός ως Τζεμπ, εξελέγη χθες, επίσης πανηγυρικά, κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα. Η απόφαση να υποβληθεί σε ευθανασία ελήφθη έπειτα από κτηνιατρική εξέταση, η οποία έδειξε ότι έπασχε από εξελισσόμενη κατά στάδια πνευμονική νόσο, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία είναι η τρίτη περίπτωση αδελφών, μετά τους Κένεντι και τους Ροκφέλερ, που εκλέγονται συγχρόνως κυβερνήτες. Η Ντόλι υπέφερε από πρώιμη αρθρίτιδα.

Ο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ θεωρείται συναινετικός και μετριοπαθής Ρεπουμπλικάνος. Απέφυγε συστηματικά να εμπλακεί στη σκανδαλολογία εναντίον του Μπιλ Κλίντον, (μάλιστα, ο πατέρας του εμμέσως πλην σαφώς πήρε το μέρος του σημερινού προέδρου), ενώ σε κοινωνικά θέματα παίρνει "τολμηρές" θέσεις, όπως για παράδειγμα η καθιέρωση στο Τέξας της ισπανικής γλώσσας ως ισότιμης με την αγγλική, για να διευκολυνθεί η ζωή των πολυάριθμων μεταναστών από τη Λατινική Αμερική.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ προεξοφλούν ότι οι μονομάχοι των προεδρικών εκλογών του 2000 θα είναι ο κυβερνήτης του Τέξας και ο σημερινός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ. Εν όψει του σεναρίου αυτού διεξάγονται αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις οι οποίες, επί του παρόντος, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τον Μπους. Αν γινόταν σήμερα προεδρικές εκλογές, θα συγκέντρωνε το 48% των ψήφων, έναντι 40% του Αλ Γκορ.

Επί πλέον, ενισχυτικό των φιλοδοξιών του υιού Μπους είναι και το γεγονός ότι στις χθεσινές εκλογές φαίνεται ότι έκλεισαν το δρόμο προς το Λευκό Οίκο στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής Νιουτ Γκίγκριτς, κήρυκα της "συντηρητικής επανάστασης". Και της υστερικής και υποκριτικής ηθικολογίας των τελευταίων δέκα μηνών.