Parallel Search

Search

Go
Show

Πορνεία

Σε ποσοστό 59% οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί στον ΟΗΕ και άλλη πίστωση χρόνου, ενώ η δημοτικότητα του πλανητάρχη έπεσε 10 μονάδες σε ένα μήνα

Το πολίτευμα

Ποιος θα μας σώσει από την πρόοδο, την επιστήμη, την τεχνολογία; Πώς θα προστατευθούμε από τη μαγεία του Ιnternet; Και ποιος θα βοηθήσει τα παιδιά μας -γιατί παιδιά όλων μας είναι τα απροστάτευτα παιδιά των φαναριών- να αποφύγουν τους προστάτες και να μην καταλήξουν στην πορνεία;

Δεν εμπιστεύονται τον Μπους

Αθηναϊκό πολεμικό πλοίο του 6ου αιώνα π.Χ. (Λονδίνο, Βρετανικό Μουσείο). Τα ιστία αξιοποιούσαν τη δύναμη του αέρα. Την κίνηση του πλοίου υποβοηθούσε πλήρωμα από δυνατούς κωπηλάτες.

Δεν ξορκίζουμε το κακό, όπως οι παλιοί άνθρωποι πού ένιωθαν φόβο για την επιστήμη.

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων είναι αντίθετη στον πόλεμο

Πρώτο πολίτευμα της Αθήνας ήταν η βασιλεία. Αλλά ανησυχούμε όπως ο βουλευτής της ΝΔ. Λ. Παπανικολάου, που με ερώτηση στη Βουλή έφερε το καυτό θέμα της παιδικής πορνείας, που έχει λάβει διαστάσεις ακόμα και μέσω του Internet.

ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Για την περίοδο αυτή ελάχιστα μας είναι γνωστά.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του, σύμφωνα με τα οποία 3.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 17 χρόνων, εξωθούνται στην πορνεία από τα αδίστακτα κυκλώματα των προαγωγών.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να παρουσιάζονται διχασμένοι μπροστά στην κρίση του Ιράκ, αλλά οι ευρωπαϊκοί λαοί τηρούν ενιαία στάση: η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών είναι ταγμένη εναντίον του πολέμου.

Τελευταίος βασιλιάς, σύμφωνα με την παράδοση, υπήρξε ο Κόδρος, ο οποίος θυσιάστηκε προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση με τους Δωριείς.

Ο βουλευτής φέρνει την έρευνα στη Βουλή και υπενθυμίζει -κάτι που γνωρίζουμε όλοι- τη διακίνηση υλικού πορνογραφίας μέσω Internet. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, από την Πορτογαλία μέχρι τη Ρωσία, η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων είναι αντίθετη στον πόλεμο αν δεν υπάρξει νέα απόφαση του ΟΗΕ, αλλά ακόμη και αν υπάρξει, λίγοι είναι εκείνοι που θα αλλάξουν γνώμη.

Το γεγονός αυτό πιθανόν δείχνει ότι η μεταβολή του πολιτεύματος έγινε ειρηνικά.

Ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης να θεσπίσει νόμους για να εμποδίσει τη διακίνησή του από τα πολυμέσα και να προστατεύσει τα ανήλικα παιδιά στους δρόμους.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας, οι Γερμανοί φαίνονται να θεωρούν τις ΗΠΑ μεγαλύτερη απειλή από τον Σαντάμ.

Απόδειξη αποτελεί το ότι και στο αριστοκρατικό πολίτευμα εξακολούθησε να υπάρχει ο θεσμός του άρχοντα-βασιλιά με αρμοδιότητες θρησκευτικού χαρακτήρα.

Δηλαδή είμαστε ακόμα στην αρχή.

Το Ινστιτούτο Forsa κατέγραψε ότι, σε ποσοστό 57%, η γερμανική κοινή γνώμη πιστεύει ότι «οι ΗΠΑ είναι μια χώρα πολεμοκάπηλων».

Ουσιαστική εξουσία ασκούσαν ο επώνυμος άρχοντας, υπεύθυνος για τη σύγκληση της Εκκλησίας του Δήμου, και ο πολέμαρχος, αρμόδιος για στρατιωτικά θέματα.

Διότι και αν θεσπιστεί νόμος, κατόπιν θα πρέπει να επιβληθεί και σε όσους επιβάλλουν το νόμο να το πράξουν.

Αντίθετα με προηγούμενους πολέμους, όπως στον Περσικό και στο Κόσοβο, όπου η εμπειρία έδειξε ότι η κοινή γνώμη μεταστρέφεται μόλις αρχίσουν οι συγκρούσεις, αυτήν τη φορά, σύμφωνα με έρευνα του EOS Gallup σε πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κοινή γνώμη παραμένει αμετακίνητη ακόμη και αν ο ΟΗΕ στηρίξει τον πόλεμο με νέα απόφαση.

Οι έξι θεσμοθέτες ασχολούνταν με δικαστικά θέματα.

Και ως τότε, πόσα παιδάκια θα τραυματιστούν ανεπανόρθωτα και πόσες ζωές θα καταστραφούν;

Οι αριθμοί.

Ο Άρειος Πάγος ήταν υπεύθυνος για την τήρηση των νόμων.

Αξιολογήσεις

Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μπορεί ο πρόεδρος Μπους να αισθάνεται τις ηγεσίες τους στο πλευρό του, αλλά η κοινή γνώμη αυτών των χωρών είναι ακόμη πιο εχθρική στον πόλεμο από ό,τι η κοινή γνώμη της Δύσης.

Η Εκκλησία του Δήμου, ως συνέλευση όλων των Αθηναίων, απέκτησε μεγάλη σημασία στα μεταγενέστερα χρόνια.

Όποιος πίστευε ότι η απουσία του Κώστα Καραμανλή θα αποδιοργάνωνε τη ΝΔ κάνει λάθος.

Σε αυτή την περιοχή, μικρή είναι η υποστήριξη στον πόλεμο, έστω και αν γίνει με τις ευλογίες του ΟΗΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup International (μόλις 38% στη Ρουμανία, 28% στη Βουλγαρία και 20% στην Εσθονία).

Ορίστε τώρα, ο Δημήτρης Σιούφας καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει "στην ώρα του", γιατί δεν ενεργοποίησε το νόμο για τη συγκρότηση Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για τα εθνικά θέματα και γιατί δεν αποδέχθηκε την αξίωση όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Δεν ξεπερνάει το 23% το αντίστοιχο ποσοστό στη Ρωσία.

Του ζητάει μάλιστα να απαντήσει με σαφήνεια και με ένα "ναι" ή ένα "όχι".

Όσο για την Τουρκία, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σταθερά, σε ποσοστό 90%, την αντίθεση του τουρκικού λαού σε ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράκ.

Τέλος πάντων, ό,τι και να του απαντήσει θα είναι προτιμότερο από το να απαντά ένας πρωθυπουργός μιας χώρας σε τρομερό ερώτημα της Ροδούλας Ζήση περί ισότητας των δύο φίλων και εκείνος να της απαριθμεί τους παιδικούς σταθμούς που ίδρυσε η κυβέρνηση!

Στη Βρετανία, δημοσκόπηση - τα αποτελέσματά της δημοσίευσε η εφημερίδα «Τάιμς» αυτή την εβδομάδα - δείχνει ότι το 51% των Βρετανών θεωρούν τον Τόνι Μπλερ «σκυλάκι των ΗΠΑ».

Δυσφορία και…

Σε ποσοστό 86%, ο βρετανικός λαός επιθυμεί να συνεχιστούν οι επιθεωρήσεις από τον ΟΗΕ και μόλις το 25% των Βρετανών πιστεύει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του Σαντάμ είναι ήδη αρκετά για να δικαιολογήσουν έναν πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός οραματιζόταν ένα ήσυχο κι ενωτικό συνέδριο.

Στην Αμερική, τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς βλέπουν τον πόλεμο αναπόφευκτο και δύο στους τρεις τον επικροτούν.

Όλα δείχνουν ότι το πέμπτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι το συνέδριο της ανησυχίας και του διχασμού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που τα αποτελέσματά της δημοσιεύει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», σε ποσοστό 59% οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί στον ΟΗΕ και άλλη πίστωση χρόνου.

Η εικόνα που εκπέμπουν τα κανάλια και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων μέχρι σήμερα, αποκαλύπτουν μια κλιμακούμενη σύγκρουση κορυφής, που αναμένεται να κορυφωθεί το τελευταίο τετραήμερο της εβδομάδας αυτής, κατά την πραγματοποίηση του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος.

Όσο για τον πρόεδρο Μπους, η δημοτικότητά του δείχνει να έχει περιοριστεί στο 54% από το 64% που ήταν πριν από έναν μήνα.

Η βάση όμως του ΠΑΣΟΚ τι κάνει; Όλοι σχεδόν πιστεύουν ότι η κομματική βάση είναι απολύτως χειραγωγημένη από την ηγεσία και τους βαρόνους του κόμματος. Και όμως κάτι συμβαίνει με την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, κάτι κινείται, κάτι δεν πάει καλά, μια αμφισβήτηση αρχίζει να γεννιέται, μια δυσφορία για το σύνολο της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος…

…νεροκουβαλητές

Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί πήραμε χθες στα χέρια μας μια "διακήρυξη - πρόσκληση προς τα γνήσια κομματικά μέλη και μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ", που υπογράφει ο δικηγόρος Κυριάκος Χουσέας, μέλος της Τ. Ο. ΠΑΣΟΚ Ρέντη και καταγγέλλει "άκρως νοσηρές καταστάσεις" όπου συγκεκριμένες κομματικές ή και υπουργικές θέσεις τις έχουν κυριολεκτικά "παντρευτεί" συγκεκριμένοι άνθρωποι και ασκούν μια αιώνια εξουσία και διαφεντεύουν τις τύχες του κόμματός μας και του τόπου μας".

Αυτό το απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η "κομματική νομενκλατούρα" έχει αναθέσει "σε εμάς τα απλά μέλη και τα μεσαία στελέχη τον άχαρο ρόλο του νεροκουβαλητή".

Οι "φεουδάρχες"

Κατά τον κ. Χουσέα λοιπόν η βάση του ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει νεροκουβαλητής της "κομματικής ελίτ", πρώτον, "όταν γίνονται προσυνεδριακές διαδικασίες, οπότε πρέπει να τρέξουμε για τους κομματικούς φεουδάρχες, να ενισχύσουμε το στρατό τους και το μηχανισμό τους, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις σκληρές κομματικές κόντρες με αντίπαλους κομματάρχες". Δεύτερον, πάντα κατά το απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ, "σε προεκλογικές περιόδους, όταν αναλαμβάνουμε το ρόλο του αφισοκολλητή και του ψηφο - σταυρο - συλλέκτη, προκειμένου η κομματική μας ελίτ να βαπτισθεί εκ νέου στη λαϊκή εντολή και να μπορεί να λειτουργεί και πάλι ανεξέλεγκτη".

Και καταλήγει:

"Το ιστορικό υποκείμενο που είμαστε εμείς, οι νεροκουβαλητές της κομματικής βάσης, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του".

Το πώς της επανάστασης των πληβείων του ΠΑΣΟΚ, πάντως, δεν το διευκρινίζει…