Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( το φιλότιμο δεν το μαθαίνεις... ) 

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποζημίωση 105 εκατ. για αεροπορικό δυστύχημα

Δραστηριότητα

Το φιλότιμο δεν το μαθαίνεις…

Αποζημίωση 308.143 ευρώ (105 εκατ. δραχμές) επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας στους συγγενείς τριών αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους το 1992, όταν το πολεμικό Άλμπατρος, στο οποίο επέβαιναν, κατέπεσε και συνετρίβη δίπλα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Δύο τεχνίτες συζητούν για τη δουλειά τους σε ένα μυκηναϊκό ανάκτορο.

Προειδοποίησε την κυβέρνηση: "Πείτε την αλήθεια για τον Οτσαλάν"

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια, να εκδοθούν προδικαστικές αποφάσεις και το δικαστήριο να περιμένει τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης για το ατύχημα, προκειμένου να κρίνει ότι τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας κρύβονταν πίσω από την πλημμελή επισκευή στο μοιραίο αεροσκάφος.

Δημιουργήστε ένα διάλογο.

Αναξιόπιστη χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική στα εθνικά θέματα

Ο κυβερνήτης τού Άλμπατρος Π. Ζαφεοράκης, ο συγκυβερνήτης Χρ. Δημόπουλος, και ο μηχανικός Κ. Παπαμιχαήλ βρήκαν φρικτό θάνατο, αλλά οι ύστατοι χειρισμοί τού κυβερνήτη είχαν αποσοβήσει μεγαλύτερη τραγωδία.

"Δεν είμαι από τις ελάχιστες γνήσιες φωνές στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν πολλές και θα ακούγονται όλο και περισσότερο".

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν με μηχανική βλάβη προς το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, αλλά ο άτυχος πιλότος κατάφερε να αλλάξει την πορεία του για να συντριβεί σε παρακείμενη αλάνα.

Αυτή ήταν η απάντηση του Γιάννη Καψή στη προσφώνηση των εκπροσώπων της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και των Κυπρίων στη χθεσινή εκδήλωση για το Κυπριακό, που πραγματοποιήθηκε μετά τις 8 το βράδυ στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Όπως δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο, βάσει και της έκθεσης του πραγματογνώμονα Δ. Καραμάνογλου, το αεροσκάφος - το οποίο είχε απογειωθεί για δοκιμαστική πτήση ύστερα από επισκευή του αριστερού κινητήρα - κατέπεσε λίγα λεπτά αργότερα γιατί άνοιξε ο σωλήνας εισαγωγής καυσίμου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη ενώ είχε δημιουργηθεί πρόβλημα και στο σύστημα προσγείωσης.

Ο πρώην αν. υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν καυστικός στις αναφορές του για τη σημερινή πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα. Είπε ότι χαρακτηρίζεται από αναξιοπιστία και υποχωρητικότητα έναντι των γειτόνων μας, ενώ μιλώντας για το θέμα Οτσαλάν κάλεσε την εξεταστική επιτροπή να τολμήσει και να πει την αλήθεια για το φιάσκο όπως αποκάλεσε το χειρισμό της υπόθεσης.

"Το φιλότιμο δεν το μαθαίνεις", τόνισε ενδεικτικά, "το ζεις και πεθαίνεις μαζί του". Ο Γιάννη Καψής, κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε την ελληνική νεολαία να αμφισβητεί και να εξεγείρεται απέναντι στα φαινόμενα σήψης ακολουθώντας, όπως είπε, το δύσκολο, αλλά αξιέπαινο δρόμο του Προμηθέα προς την αλήθεια.

Στο μήνυμά του προς την εκδήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι ο ελληνισμός θα συνεχίσει την προσπάθεια για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού και υπογράμμισε ότι πάντα τα εθνικά θέματα θα συνδέονται άμεσα με τις πολιτικές εξελίξεις. Μηνύματα απέστειλαν επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σ. Παπαθεμελής και Κ. Σπυριούνης. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου.