Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Οικονομική είδηση

( κλειδί ο μάρτιος για την tvx ) 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Να μάθουμε να ζούμε με τον καρκίνο

Άσκηση αυτοαξιολόγησης

Κλειδί ο Μάρτιος για την TVX

Αφού δεν μπορούμε να τον νικήσουμε, ας βρούμε τρόπους να συμβιώνουμε, λένε ειδικοί

Συνδέστε με μία γραμμή τις λέξεις που σχετίζονται μεταξύ τους.

Τέλη Μαρτίου η προέγκριση χωροθέτησης της μονάδας χρυσού- Παρατάθηκε και η προθεσμία υποβολής προσφορών για την εξαγορά του 50% της TVX HELLAS

ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Αφρική

Και νέα αναβολή πήρε το θέμα της προέγκρισης χωροθέτησης της μονάδας χρυσού από την εταιρεία μεταλλευμάτων TVX HELLAS στη Χαλκιδική.

«Να θεραπεύσουμε τον καρκίνο; Μερικές φορές δεν είναι η καλύτερη λύση». Έτσι προκλητικά τιτλοφορεί μια μεγάλη έρευνά της η εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ». Συμπέρασμα: αφού δεν μπορούμε να νικήσουμε οριστικά την αρρώστια, μπορούμε τουλάχιστον να μάθουμε να συμβιώνουμε μαζί της.

Κυνηγός

Αυτή τη φορά το ΥΠΕΧΩΔΕ αναμένεται να αποφανθεί για το φλέγον ζήτημα της καναδικής επένδυσης στα τέλη Μαρτίου.

Ελπίδες ζωής. Νέες θεραπευτικές αγωγές μετατρέπουν τον καρκίνο σε χρόνια νόσο

Ανατολική Ευρώπη

Σύμφωνα με τη διεύθυνση χωροταξίας του υπουργείου, από την αξιολόγηση του φακέλου που έχει καταθέσει η εταιρεία προέκυψε η ανάγκη τροποποιήσεων αναφορικά με την παραγωγική μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση του project.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα.

τάφος

Αυτό σημαίνει πως το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν ζητά πια συμπληρωματικά στοιχεία -εκλείπει συνεπώς ο λόγος που καθυστέρησε τις προηγούμενες φορές τη διαδικασία- αλλά προτείνει στην TVX HELLAS την αλλαγή κάποιων σημείων με τα οποία διαφωνεί το υπουργείο.

Μολονότι η μάχη κατά του καρκίνου σημειώνει προόδους και τα ποσοστά ίασης αυξάνονται σταθερά, παράλληλα αυξάνονται και οι περιπτώσεις των ασθενών που, χάρη σε νέες θεραπείες, «συμβιώνουν» με την αρρώστια κάνοντας μια αρκετά φυσιολογική ζωή.

Νεολιθική εποχή

Από την πλευρά της επιχείρησης, ο διευθύνων σύμβουλος, Ιωάννης Δραπανιώτης, σημείωσε, μιλώντας στο "Επιχειρείν", πως έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν στις τροποποιήσεις που τους έχουν ζητηθεί από το υπουργείο και σύντομα θα υποβάλλουν τα νέα στοιχεία. Αντί να στοχεύει αποκλειστικά στο να κερδίσει τον «πόλεμο», ένα μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας έχει στρέψει τώρα τις έρευνές του στην «ειρηνική συνύπαρξη» με τον καρκίνο.

εργαλείο

"Το σημαντικό της τελευταίας αυτής εξέλιξης είναι πως οι προτάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ μας βρίσκουν σύμφωνους και δεν αντιβαίνουν στη φιλοσοφία που διέπει το φάκελό μας" ανέφερε σχετικά. Σύμφωνα με γιατρούς που μιλούν στην έρευνα της «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ», ο καρκίνος μπορεί να γίνει κάτι σαν τον διαβήτη ή κάποιες καρδιαγγειακές νόσους: χρόνιες αρρώστιες, στις οποίες ακολουθείται συντηρητική θεραπευτική αγωγή, που δεν στοχεύει στην οριστική εξάλειψη της νόσου.

Τροφή

"Είναι άλλωστε λογικό το υπουργείο να "βασανίζει" εξαντλητικά το θέμα, δεδομένης της βαρύτητας που έχει". Είναι αρρώστιες επικίνδυνες, ναι, που μπορούν να αποδειχθούν ακόμη και μοιραίες, αλλά πάντως δεν ισοδυναμούν πια με θανατική καταδίκη.

οικισμός

Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση χωροταξίας είχε προ καιρού ορίσει τα τέλη Φεβρουαρίου ως το τελευταίο χρονικό περιθώριο για την προέγκριση ή μη της χωροθέτησης της πολυσυζητημένης μονάδας χρυσού, υποστηρίζοντας πως ο νόμος δεν επιτρέπει άλλες παρατάσεις και καθυστερήσεις.

Η προσέγγιση

λιμναίος οικισμός

Παράλληλα, προς τα τέλη Ιανουαρίου αναμενόταν να ολοκληρωθούν και να υποβληθούν και οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων, που δεν είναι άλλοι από την επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου, τη διεύθυνση περιβαλλοντικού σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Πολιτισμού.

Αυτή η νέα στάση της ιατρικής επιστήμης επιβεβαιώνεται από τον Πολ Μπαν, πρόεδρο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας και διευθυντή της ογκολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Δισπηλιό

Τα περί εξαγοράς

«Όλοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται πότε θα νικηθεί οριστικά ο καρκίνος», λέει.

Μαγούλα

Την ίδια στιγμή εξελίξεις υπήρξαν και από το μέτωπο του στρατηγικού επενδυτή.

«Όμως αυτή η προσέγγιση τού ή όλα ή τίποτα δεν είναι η σωστή.

γεωργία

Ο βρετανικός τραπεζικός οργανισμός, "Rothchild", που έχει αναλάβει τις διερευνητικές επαφές με δυνητικούς "συνεταίρους", πρότεινε την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς πολλοί εκ των ενδιαφερομένων ζήτησαν μεγαλύτερη άνεση κινήσεων.

Η πραγματικότητα είναι πως έχουμε στη διάθεσή μας ολοένα και περισσότερες θεραπείες, οι οποίες επιτρέπουν στους ασθενείς να ζουν με τον καρκίνο, να μην πεθαίνουν ή τουλάχιστον να πεθαίνουν πολύ αργότερα».

αλέτρι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ημερομηνία είναι η 1η Μαρτίου, οπότε και θα εκδηλωθεί και έμπρακτα το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων για την TVX HELLAS. Αυτή η καμπή ευνοείται από τις πρόδους της γενετικής έρευνας για τον καρκίνο.

«Ικανός άνθρωπος»

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των ξένων εταιρειών που ενδιαφέρονται για το 50% της TVX HELLAS συγκαταλέγονται οι "Homestake" και "Assarco" από τις ΗΠΑ, οι "Normandie Poseidon", "North" και "Greenwitch" από την Αυστραλία και τέλος η αγγλοαυστραλιανή "Rio Tinto".

Η φαρμακευτική βιομηχανία προσφέρει νέα φάρμακα που χορηγούνται διά της στοματικής οδού, οι παρανέργειες των οποίων είναι ελαφρότερες από εκείνες της παραδοσιακής χημειοθεραπείας.

θήραμα

Παίρνοντας χάπια για την αρρώστια του, ο καρκινοπαθής δεν διαφέρει σε τίποτα από άλλους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες νόσους.

προσφορά

Η δόκτωρ Ντέμπορα Άρμστρονγκ, ογκολόγος της Βαλτιμόρης με ειδίκευση στους όγκους των ωοθηκών (στο Αντικαρκινικό Κέντρο Κίμελ του Τζονς Χόπκινς), χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια μια «συντηρητική» θεραπεία με βάση τη χορήγηση ταξόλ.

δημητριακά

Πολλές ασθενείς της απογοητεύονται όταν διαπιστώνουν ότι ο στόχος της δεν είναι η οριστική ίαση.

μαμούθ

Όμως η εναλλακτική λύση, υποστηρίζει η δόκτωρ Άρμστρονγκ, θα μπορούσε να είναι χειρότερη.

Οι απαντήσεις υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου.

Και εξηγεί ότι, αναζητώντας πιο δραστικές λύσεις, πολλοί ασθενείς καταφεύγουν σε εξαιρετικά τοξικά φάρμακα. Εκτός από το ότι τους δίνουν φρούδες ελπίδες, εξασθενούν τον οργανισμό τους τόσο πολύ, που δεν είναι πια σε θέση να υποβληθούν ούτε καν σε άλλες πιο συντηρητικές θεραπείες που όμως παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.

Χρόνια η νόσος

Ορισμένες μορφές της νόσου, όπως ο καρκίνος των όρχεων και μερικές μορφές του λεμφώματος και της βρεφικής λευχαιμίας μπορούν να νικηθούν οριστικά και αυτό συμβαίνει ολοένα και πιο συχνά. «Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί», επιβεβαιώνει ο Λάρι Νόρτον, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Σλόαν-Κέτερινγκ στο Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης. Όμως υποστηρίζει ότι «η μετατροπή της θανατηφόρου νόσου σε χρόνια είναι ένας σημαντικός σταθμός στον δρόμο μέχρι την οριστική νίκη».

1. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Υπάρχουν πολλές συντηρητικές θεραπείες στην αγωγή της λευχαιμίας και του καρκίνου των πνευμόνων. Αντίθετα με τη χημειοθεραπεία, στις συντηρητικές αγωγές τα φάρμακα χορηγούνται από το στόμα

2. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Ακόμη και με τις παραδοσιακές θεραπείες, τα ποσοστά ίασης αυξάνονται. Η πιο γνωστή περίπτωση είναι του ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ, ο οποίος αποθεραπεύθηκε από μεταστατικό καρκίνο των όρχεων

3. ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Στην ιστοσελίδα της Τζαν Γκάθρι, μιας ασθενούς που συμβιώνει με τον καρκίνο των ωοθηκών εδώ και 20 χρόνια, παρέχονται πληροφορίες για τις θεραπείες (www.healthresource.com).