Parallel Search

Search

Go
Show

Αθλητικά :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( η δεπα "τορπιλίζει" το φυσικό αέριο ) 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΚΤΩ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Μικρό εργαστήριο

Η ΔΕΠΑ "τορπιλίζει" το φυσικό αέριο

Γκαγκανία

Πεδίο ορατότητας

Το θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου φέρνει στη Βουλή η ΝΔ, με επερώτηση που κατέθεσαν, χθες, οκτώ βουλευτές της προς την υπουργό Ανάπτυξης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της υποθηκεύει τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση στον ενεργειακό τομέα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ

Κρατήστε κοντά στο πρόσωπο σας έναν επίπεδο μικρό καθρέπτη και στη συνέχεια ένα κυρτό καθρέπτη ίδιων διαστάσεων και στην ίδια απόσταση.

Οι επερωτώντες (Ντ. Μπακογιάννη, Α. Νάκος, Γ. Σαλαγκούδης, Ν. Παπαφιλίππου, Γ. Καλαντζής, Ν. Τσιαρτσώνης, Ι. Τζωάννος, Γ. Τρυφωνίδης) κάνουν λόγο για "περίεργες ενέργειες της ΔΕΠΑ, έναντι μιας επένδυσης που ξεπερνάει μέχρι σήμερα τα 3 δισ. δολάρια, και ενώ εκκρεμούν ακόμη άλλες επενδύσεις πολλών δισ. δρχ., για την ανάπτυξη των αστικών δικτύων".

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ σε διαφημιστικά σποτ και η δημοσιογραφία κατρακύλησε στον ρόλο τσατσάς των νυχτερινών κέντρων. Με ποιο από τους δυο μπορείτε να διακρίνετε μεγαλύτερο μέρος του σώματος σας;

Οι βουλευτές της ΝΔ προειδοποιούν ότι το επενδυτικό πρόγραμμα κινδυνεύει να καταρρεύσει από την αδυναμία χάραξης συνολικής πολιτικής, για όλους τους κλάδους της ενέργειας, και κυρίως εξαιτίας της αντιπαραγωγικής τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΠΑ.

Επί ένα δεκαπενθήμερο, εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, που τραμπαλίζονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και που αποκλειστικός τους ψυχαγωγός είναι το τηλεοπτικό πτυελοδοχείο, έβλεπαν μερικές δεκάδες κιλότες να χοροπηδάνε στα τραπέζια και άκουγαν βεντέτες του ιθαγενούς ταμ ταμ να εξομολογούνται τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

Εικόνα 3.24 Είδωλο σε κοίλο καθρέπτη: Το είδωλο είναι πραγματικό, μεγαλύτερο από αντικείμενο και αντεστραμένο.

Επισημαίνουν ακόμα, ότι την ίδια ώρα που πλήττεται η ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου, με τις μειώσεις φόρων για το πετρέλαιο θέρμανσης και των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι προοπτικές γίνονται δυσοίωνες και για την ανταγωνιστικότητα της τιμής του φυσικού αερίου, και για την απόδοση του επενδυτικού προγράμματος.

Μπροστά σ' αυτή την εξαχρείωση των ηθών, σ' αυτή την οργανωμένη παραπλάνηση πως μια ολόκληρη χώρα ξεφαντώνει στις πίστες καίγοντας σαν μαρουλόφυλλα τα πεντοχίλιαρα, η κάθε λογής προπαγάνδα, απ' οποιοδήποτε κόμμα κι αν προέρχεται, αποτελεί απλώς ανάγνωσμα κατηχητικού σχολείου.

Τη διαπίστωσή τους στηρίζουν στις απαιτήσεις τις οποίες προβάλλει η πλευρά του Ρώσου προμηθευτή για αυξήσεις της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου κατά 20-30%.

Και επειδή πουθενά, ούτε καν στην Τανζανία, ανάλογος τηλεοπτικός διασυρμός και ανάλογη περιφρόνηση κάθε κώδικα ειδησεογραφικής ενημέρωσης, ακόμα και της πιο ευτελούς, δεν συμβαίνει, η απάντηση είναι μία.

Υπενθυμίζουν, επίσης, ότι σήμερα ο αριθμός των βιομηχανιών που έχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι μόλις 35, μολονότι το 1996 η κυβέρνηση προέβλεπε ότι στα τρία πρώτα χρόνια τροφοδότησης από τον ελληνορωσικό αγωγό οι επιχειρήσεις αυτές θα έφθαναν τις 1.500.

Και Γκαγκά και Γκαγκανία.

Τέλος επερωτούν την κυβέρνηση για:

Και την αγανάκτηση μόνο ο τίτλος ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ μπορεί να την εκφράσει.

-Το μεγάλο κόστος των εσφαλμένων επιλογών και της απόσβεσης της επένδυσης, μετακυλίεται στους ελάχιστους καταναλωτές και τη ΔΕΗ, η οποία αγοράζει το φυσικό αέριο ακριβότερο κατά επτά δολάρια από την τιμή που το προμηθεύεται η ΔΕΠΑ.

Hang them high!

-Τις σημαντικές καθυστερήσεις στη σύσταση των Επιχειρήσεων Παροχής Αερίου, και τις "θολές" μεταρρυθμίσεις με τις οποίες θα δοθεί το 49% των ΕΠΑ σε στρατηγικούς επενδυτές, και το υπόλοιπο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

-Την αδυναμία οριστικοποίησης της μεθόδου τιμολόγησης του αερίου για τις ΕΠΑ, και τα εμπόδια για την επιτυχή κατάληξη των διαγωνισμών για τις ΕΠΑ.