Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( επερώτηση για τα εθνικά θέματα ) 

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Γρουσούζηδες, μακριά!

Δείτε κι αυτό

Επερώτηση για τα εθνικά θέματα

Ν. Σ. ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Οπτικοί δίσκοι (CD)

Το σύνολο των ανοιχτών εθνικών θεμάτων θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή, έπειτα από επερώτηση επτά βουλευτών της ΝΔ, με την οποία επικρίνουν την κυβέρνηση, ότι στα τρία συνεχή χρόνια, που κατέχει την εξουσία, δε σημείωσε ουδεμία πρόοδο. Πώς, στ' αλήθεια, τα καταφέραμε και ντρεπόμαστε να πούμε "χρόνια πολλά" χωρίς το αλατοπίπερο της γκρίνιας; Η κατασκευή των οπτικών δίσκων προκάλεσε επανάσταση στο χώρο της μουσικής:

Οι βουλευτές Β. Μαγγίνας, Π. Μολυβιάτης, Π. Λουκάκος, Μ. Γιαννάκου, Γ. Κεφαλογιάννης, Μ. Λιάπης και Ντ. Μπακογιάννη αναφέρονται στο πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις συνεχείς τουρκικές διεκδικήσεις, την εξέλιξη του Κυπριακού και την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, σε συνάρτηση με πιθανές πιέσεις στο πλαίσιο των εθνικών μας υποθέσεων και υποβάλλουν στον υπουργό Εξωτερικών τέσσερα αμείλικτα ερωτήματα:

Άκουγα συνεχώς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Οι οπτικοί δίσκοι έχουν μικρότερο μέγεθος και πολύ υψηλότερη πιστότητα αναπαραγωγής του ήχου.

-Συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική της "βήμα προς βήμα" προσέγγισης;

Από τη μια προσπαθούσα να πιάσω τον σφυγμό της αγοράς και από την άλλη το εορταστικό των ημερών. Αποτελούνται από τρία επίπεδα φύλλα από διαφορετικό υλικό: το πλαστικό υπόστρωμα, το στρώμα ανάκλασης και το προστατευτικό φύλλο.

-Γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τη βέβαιη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ, αποσπώντας ανταλλάγματα;

Μόλις, όμως, έπρεπε να πουν "τον καλό τον λόγο" για τον χαμό, την κίνηση της αγοράς και τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, το πράγμα "σκάλωνε".

Η μουσική πληροφορία με ψηφιακή εγγραφή αποτελείται από αλυσίδες δυαδικών ψηφίων 0 και 1.

-Σε ποιους πολιτικούς και διπλωματικούς χειρισμούς έχει προβεί η κυβέρνηση για την απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ;

- Χρόνια πολλά, ψέλλιζε ο εκφωνητής, αλλά με τέτοια ακρίβεια ποιος ψωνίζει;

Αυτά τη ψηφία παριστάνονται από σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια μικροσκοπικές κοιλότητες και προεξοχές στο υπόστρωμα.

-Πώς αντιμετωπίζει το δόγμα ενιαίου αμυντικού χώρου σε συνάρτηση με την αμυντική θωράκιση της Κύπρου;

Κι όμως, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι, τα καταστήματα φίσκα και οι περισσότεροι κουβαλούσαν στα χέρια σακούλες με ψώνια.

Οι προεξοχές καλύπτονται από το στρώμα ανάκλασης.

Ενδιαφέρον για τους πεσόντες

Κάθε χρόνο ακούω και τους καταστηματάρχες:

Η συσκευή οπτικού δίσκου εκπέμπει μία δέσμη λέηζερ που ανακλάται μόνο στις προεξοχές και μεταφράζεται σε ψηφιακό κώδικα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, με ερώτησή του στον πρωθυπουργό, τον καλεί να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την ουσιαστική ηθική και οικονομική αποκατάσταση των οικογενειών των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ιδιαίτερα στις κρίσιμες εθνικές στιγμές για τη χώρα.

- Φέτος η δουλειά ήταν 20% μικρότερη από πέρυσι!

Αυτός ο κώδικας μετατρέπεται σε σήμα που ενισχύεται για να παραχθεί ο μουσικός ήχος.

Στην ερώτησή του, ο κ. Τσοβόλας επικροτεί την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Βουλής να αναλάβει τις δαπάνες της ανατροφής και των σπουδών του ανήλικου ορφανού του ήρωα ανθυποσμηναγού Νικόλαου Παρούση, που έπεσε στο καθήκον.

Αν φέτος ήταν το 80% της περσινής, η οποία ήταν το 80% της προπέρσινης, η οποία ήταν το 80% της αντιπροπέρσινης, ποιοι γέμιζαν τα μαγαζιά;

Εκτός από μουσική οι οπτικοί δίσκοι χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση πληροφοριών σε υπολογιστή όπως προγράμματα, ήχος, εικόνα, κείμενα και γραφικά.

"Έγκλημα" κατά του Μεγαλέξανδρου

Οι εφοριακοί;

Επειδή οι οπτικοί δίσκοι δε φθείρονται εύκολα και περιέχουν μεγάλο όγκο πληροφοριών η χρήση τους έχει ανοίξει νέες προοπτικές στις εφαρμογές των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Να ματαιώσει το έγκλημα και την ασέλγεια των ΗΠΑ στο πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στ. Παπαθεμελής, με ερώτησή του χθες στη Βουλή.

Είναι, επιτέλους, τόσο δύσκολο να γράψεις και να πεις ευχές χωρίς μικρόψυχες και γρουσούζικες φιοριτούρες;

Ο κ. Παπαθεμελής χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία του αμερικανικού κινηματογράφου "αναίσχυντη παραχάραξη της εικόνας του ελληνικού έθνους, εν ονόματι του εύκολου κέρδους της βαριάς βιομηχανίας του αμερικανικού θεάματος".

Σε ποιο σημείο, άραγε, φθάσαμε κι εγώ που τα γράφω αυτά μου φαίνονται περίεργα;

Προτρέπει την κυβέρνηση να "κινήσει γη και ουρανό" με αποφασιστικά διαβήματα στην αμερικανική κυβέρνηση, με ξεσηκωμό της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας ακόμη και με ένδικα μέσα να "ματαιώσει το έγκλημα".

Πρέπει, σώνει και καλά, να μιλάμε για "την αγορά που νέκρωσε" ή μήπως εννοούσαν νεκρούς από τον "σκοτωμό" που υπήρχε στα καταστήματα;

Προβλήματα στην Παιδεία

Χώρια που κάθε τόσο μας αναφέρουν για τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις που έκλεισαν χωρίς να μας διευκρινίζουν - ναι, είναι αλήθεια - ότι άνοιξαν περισσότερες.

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Ο πρύτανης των λαογράφων μας καθηγητής Δημήτρης Λουκάτος, του οποίου το βιβλίο "Χριστουγεννιάτικα και των Γιορτών" (Εκδόσεις Φιλιππότη) περίπου λεηλατώ (όπως κάθε χρόνο για να μου πάει γούρι) αναφέρει: "Ο Αϊ-Βασίλης ποτέ δεν έρχεται κατσούφης και φτωχικός.

Χθες ο βουλευτής του Συνασπισμού Γ. Δραγασάκης κατέθεσε ερώτηση, προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γ. Αρσένη, σχετικά με το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών (ΣΚΦ) του πανεπιστημίου Αθηνών.

Κρατάει ένα σωρό καλούδια στα χέρια του, κι είναι σ' όλα του καρποφόρος και βλαστερός".

Απ' την ερώτηση του κ. Δραγασάκη προκύπτει ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του, λόγω της απουσίας μόνιμης και ικανοποιητικής χρηματοδότησής του.

Προσέξτε λοιπόν καλά, αγαπητοί μου, να μην γκρινιάζετε αυτές τις μέρες γιατί: "Η τύχη μου μ' ονείρεψε να μην την καταρούμαι γιατί μου τα 'δωκε ο Θεός κι ας μην παραπονούμαι".

Το κέντρο αυτό λειτουργεί στα πλαίσια του τομέα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου του είναι απαραίτητη για ευνόητους λόγους. Ο κ. Δραγασάκης, λοιπόν, ρωτά τον υπουργό, με ποια μέτρα σκοπεύει να λύσει τα τρέχοντα, αλλά και τα μακροπρόθεσμα προβλήματα χρηματοδότησης του ΣΚΦ.