Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γνωμη - με δύο πρόσωπα η αεκ :: 22-02-2003) 

ΓΝΩΜΗ Με δύο πρόσωπα η ΑΕΚ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΝΤΑΣ

Η ΑΕΚ των προβλημάτων και η ΑΕΚ της Ευρώπης.

Αυτό το έντονο κοντράστ, δεν είναι παρά το σήμα κατατεθέν της εφετινής ΑΕΚ.

Εκτός αγωνιστικών χώρων αντιμετωπίζει, από το περασμένο φθινόπωρο, τα μύρια όσα προβλήματα. Χωρίς λεφτά, με προσφυγές ποδοσφαιριστών για να μείνουν ελεύθεροι, τη λαίλαπα Ψωμιάδη με τα όσα (οικονομικά - αγωνιστικά - διοικητικά) επέφερε, υπηρεσιακή διοίκηση που ψάχνει απεγνωσμένα διέξοδο στα οικονομικά (και όχι μόνο) αδιέξοδα, με τους ορίτζιναλ οπαδούς να βρίσκονται σε μόνιμη κόντρα με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Και από την άλλη, η ΑΕΚ της Ευρώπης. Μεταμορφώνεται, "φορά" τα καλά της και προς τη δόξα τραβά. Σε 2 ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σε άλλα έξι για τον όμιλο και σε τρία παιχνίδια για το ΟΥΕΦΑ, παραμένει αήττητη. Όταν στο ελληνικό Πρωτάθλημα βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και όχι για το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να κάνει όνειρα, αλλά και αυτό της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της προνομιούχου τρίτης θέσης είναι… θαμπό.

Προχτές το βράδυ, με λίγη τύχη, θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει νικήτρια από τη Μάλαγα. Και μάλιστα μια ΑΕΚ "λαβωμένη" από τις απουσίες πολλών βασικών στελεχών της.

Αν η ΑΕΚ πετύχει την ερχόμενη Πέμπτη να προκριθεί σε βάρος της ισπανικής ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε θα βρεθεί μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της ιστορίας της, αφού η Χέρτα ή η Μποαβίστα που θα είναι στον δρόμο της για τα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ, μόνο σαν αχτύπητες δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Παράλληλα (και) το πιο σημαντικό θα είναι για την ΑΕΚ πώς θα "βάλει" χρήματα στο ταμείο της, σε μια περίοδο που κάθε ευρώ είναι ευπρόσδεκτο.