Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ρέππας: "μπορούμε να συνυπάρξουμε" :: 17-01-2003) 

Ρέππας: "Μπορούμε να συνυπάρξουμε"

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

"Μπορούμε να συνυπάρξουμε στο Ναύπλιο", δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Ρέππας απευθυνόμενος στους οργανωτές των διαδηλώσεων που θα γίνουν στην πόλη την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Ρέππας τόνισε κατηγορηματικά ότι καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση και στις εργασιακές σχέσεις.

Ο κ. Ρέππας στις δηλώσεις του: -Επεσήμανε ότι τα θέματα που θα απασχολήσουν αυτό το συμβούλιο άπτονται δύο κορυφαίων επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η στρατηγική απασχόλησης και η πολιτική κοινωνικής προστασίας. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας μας - επισημαίνει ο κ. Ρέππας - καλούμεθα να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την απασχόληση, με τη θέσπιση των νέων κατευθυντηρίων γραμμών. Κεντρικοί στόχοι είναι: - Η δημιουργία προϋποθέσεων για πλήρη και βιώσιμη απασχόληση. - Η βελτίωση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας. - Η προώθηση της συνοχής με μια αγορά εργασίας που προάγει την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση.

Εξάλλου ο υπουργός Εργασίας: - Υπογράμμισε ότι η διαδήλωση είναι κατακτημένο δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους αλλά σημείωσε επίσης ότι η αξία κάθε άποψης κατοχυρώνεται από τον τρόπο που αυτή προβάλλεται. - Απευθυνόμενος προς τους οργανωτές των διαδηλώσεων έστειλε το μήνυμα ότι στο Ναύπλιο "μπορούμε να συνυπάρξουμε" με σεβασμό προς την πόλη και αν ο καθένας θέσει τα ηθικά όρια της δράσης του. Την ίδια θέση επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας σε επιστολή του προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προς τα συνδικάτα και προς τις οργανώσεις που προετοιμάζουν διαδηλώσεις όπου υπογραμμίζεται η ανάγκη κάθε διαφορετική άποψη να προβληθεί "με τρόπο δημοκρατικό και υπεύθυνο και με σεβασμό προς την πόλη του Ναυπλίου". - Διευκρίνισε ότι στα θέματα απασχόλησης η ελληνική προεδρία θα υποστηρίξει θέσεις με στόχο η αγορά εργασίας να αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά, με έμφαση την ασφάλεια του εργαζομένου, σε συνδυασμό με την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων που θεωρείται πλέον απαραίτητη για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. - Διαπίστωσε ότι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι ήδη αρκετά ευέλικτη και τα μέτρα που απομένουν αφορούν κυρίως την προώθηση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο. -Διευκρίνισε ότι η θέση για προώθηση πολιτικών ενεργούς γήρανσης μέσω και της επιμήκυνσης του εργασιακού βίου δεν αφορά αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η ελληνική κυβέρνηση - πρόσθεσε - επιμένει στα 65 χρόνια και καμία αλλαγή σ' αυτό δεν πρόκειται να γίνει από τα σημεία που έχουν συμφωνηθεί στην πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.