Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( διαψεύδουν τις φήμες για σύλληψη του μπιν λάντεν :: 13-03-2003) 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ

Διαψεύδουν τις φήμες για σύλληψη του Μπιν Λάντεν

«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν συνελήφθη». Η είδηση μεταδόθηκε από το ιρανικό κρατικό ραδιόφωνο. Διαψεύστηκε, ωστόσο, προτού καλά - καλά κυκλοφορήσει. Πακιστανοί και Αμερικανοί ταυτόχρονα μίλησαν για «αβάσιμες και αστήρικτες φήμες».

Πίσω από τις φήμες αυτές βρίσκεται ο αντιπρόεδρος ενός μικρού πακιστανικού κόμματος. «Είπα απλώς πως κρατείται» δήλωσε στο πρακτορείο Ρώυτερ ο Αγά Μουρταζά Πούγια. «Δεν είπα πού ακριβώς συνελήφθη, ούτε πού κρατείται, διότι δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω απλώς, από πηγές που δεν μου έχουν δώσει ποτέ εσφαλμένες πληροφορίες, ότι κρατείται από εκείνους που τον κυνηγούν», πρόσθεσε. «Δεν διαθέτουμε πληροφορίες που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Πούγια, όμως, επέμεινε. Και υποστήριξε πως η είδηση της σύλληψης του διαβόητου Σαουδάραβα τρομοκράτη αποσιωπάται, ώστε να συμπέσει με την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράκ.

Τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από τη σύλληψη στο Πακιστάν του Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Αλ Κάιντα, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον Μπιν Λάντεν ως «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, τα αμερικανικά και αφγανικά στρατεύματα έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό μελών της Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν στο Νότιο Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Όπως δήλωσε ωστόσο χθες ο Πακιστανός υπουργός Πληροφόρησης, Σέιχ Ρασίντ Αχμέντ, η σύλληψη του Μοχάμεντ συνέβαλε μόνο στο να επιβεβαιωθεί ότι ο Μπιν Λάντεν είναι ακόμη ζωντανός, χωρίς να προσφέρει στοιχεία για το πού βρίσκεται.