Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( οι βροχές στέλνουν τους χαρταετούς... υπόστεγο :: 05-03-2003) 

Οι βροχές στέλνουν τους χαρταετούς… υπόστεγο

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή

Οι χαρταετοί θα μείνουν κλειδωμένοι στο σπίτι, όπως όλα δείχνουν. Οι πρώτες ενδείξεις για τον καιρό του εορταστικού τριημέρου είναι απαισιόδοξες. Οι μετεωρολόγοι περιμένουν βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα τόσο την Κυριακή (από το απόγευμα) όσο και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προγνώσεις, ο καιρός την Παρασκευή θα είναι βροχερός. Ειδικά στη Δυτική και στη Βόρεια Ελλάδα η βροχόπτωση θα είναι έντονη και συνεχής. Δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι ωστόσο δεν θα είναι ισχυροί και δεν θα δυσχεράνουν όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν πλοίο για το - ενδεχόμενο - ταξίδι τους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχετικά καλός. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή αύξηση, που δεν θα ξεπεράσει όμως τους 3 με 4 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο. Από την Κυριακή το απόγευμα όμως τα πράγματα αλλάζουν.

"Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτό που μας επηρέασε το τελευταίο διήμερο, πλησιάζει απειλητικά προς την Ελλάδα", εξηγεί ο επιστημονικός συνεργάτης του Αστεροσκοπείου, μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος. "Από την Κυριακή το απόγευμα θα επηρεάσει την ηπειρωτική χώρα ενώ την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε να βρέχει σχεδόν παντού". Πάντως όσοι σχεδιάζουν να επιστρέψουν με ακτοπλοϊκά μέσα τη Δευτέρα μάλλον δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. "Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες και η έντασή τους δεν θα ξεπερνάει τα 5 Μπωφόρ". Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Λαγουβάρδος αφήνει πάντως και κάποια περιθώρια αισιοδοξίας. "Είναι οι πρώτες ενδείξεις αυτές που έχουμε. Ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουμε αλλαγή της πορείας του βαρομετρικού συστήματος. Έχει συμβεί άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν".