Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ραντεβού στην κέρκυρα στις 12 μαΐου από τους αγρότες :: 03-03-2003) 

Ραντεβού στην Κέρκυρα στις 12 Μαΐου από τους αγρότες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ

ΛΑΡΙΣΑ

Δριμύτατη επίθεση κατά της αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσαν χθες οι ομιλητές στον εορτασμό της 93ης επετείου του ξεσηκωμού των κολίγων στο Κιλελέρ.

Η εκδήλωση έγινε στον χώρο του μνημείου στο Κιλελέρ και διοργανώθηκε από την ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση) που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Ευάγγελος Μπούτας, ο οποίος υποστήριξε ότι «η αγροτική περιουσία είναι έρμαιο κάθε φυσικού φαινομένου και οι αποζημιώσεις που δίνονται, πάντα με μεγάλη καθυστέρηση, είναι ψίχουλα, το ίδιο δε συμβαίνει και με τις αγροτικές συντάξεις που παραμένουν επιδόματα ελεημοσύνης, ενώ η εισφορά των αγροτών τριπλασιάστηκε». Παράλληλα, ο κ. Μπούτας κάλεσε τους αγρότες να δώσουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 12 Μαΐου.

Επίθεση σε όλους

Επίθεση δέχθηκαν επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι, όπως είπε ο κ. Μπούτας, «συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική και διασπούν τους αγώνες των αγροτών κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι τους για να εκφυλίσουν και να αποπροσανατολίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ σε κρίσιμες φάσεις δεν δίστασαν να διαλύσουν τους αγώνες των αγροτών».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης αναγνώστηκε το ψήφισμα που, μεταξύ των άλλων, αναφέρει πως οι αγρότες διεκδικούν την κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, την αλλαγή του συστήματος των τιμών και επιδοτήσεων, ώστε να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.