Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( «προεκλογική» ομιλία καραμανλή στην κεντρική επιτροπή της ν.δ. :: 01-03-2003) 

«Προεκλογική» ομιλία Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.

Με μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία άνοιξε ο κ. Κώστας Καραμανλής τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. «Η πολιτική ζωή έχει μπει ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος έκανε λόγο για κυβέρνηση ανεύθυνων σχολιαστών που βλέπει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της. Προειδοποίησε όμως ταυτόχρονα τα μέλη του κόμματός του πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα πέσει σαν «ώριμο φρούτο» και τα κάλεσε σε σκληρή δουλειά και συσπείρωση.

Ο κ. Καραμανλής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα φαινόμενα της ακρίβειας, στις υπερβάσεις του προϋπολογισμού των Ολυμπιακών Αγώνων και τη διαφθορά και εξήγγειλε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς με πρώτο βήμα την κατάργηση όλων των σχετικών διατάξεων που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, στην ομιλία του δεν έκρυψε την ανησυχία που προκαλεί στη Ν.Δ. το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και έσπευσε να στιγματίσει το γεγονός ότι «ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν συμμετοχή στην κούρσα της διαδοχής».

«Ο κ. Καραμανλής πορεύεται μεταξύ της πολιτικής της κατσαρίδας και της λακκούβας», απάντησε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος τον κατηγόρησε ακόμη ότι επειχειρεί να εμφανίσει την Ελλάδα γκρίζα και μαύρη αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες που έχει αυτό στην οικονομία.

Πάντως, μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή, τα περισσότερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής βγήκαν στους διαδρόμους και επιδόθηκαν σε προεκλογικό αγώνα για τις 5 θέσεις κοινοβουλευτικών και τις επτά θέσεις εξωκοινοβουλευτικών μελών για το Πολιτικό Συμβούλιο. Στους εξωκοινοβουλευτικούς φαβορί για την πρώτη θέση είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν είχε προλάβει όμως να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Στους κοινοβουλευτικούς οι κ.κ. Γιώργος Ορφανός και Βασίλης Μιχαλολιάκος αντιμετωπίζουν ισχυρή πίεση από τους κ.κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Νίκο Νικολόπουλο για τις τρεις θέσεις των ανδρών ενώ αουτσάιντερ είναι ο κ. Θ. Κασσίμης, αφού το μπλοκ των «μητσοτακικών» δεν εμφανίζεται συσπειρωμένο. Για τις δύο θέσεις των γυναικών η κ. Φάνη Πετραλιά είναι το φαβορί, ενώ η κ. Παρθένα Φουντουκίδου δείχνει να προηγείται της κ. Έλσας Παπαδημητρίου.