Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( 25 μήνες στο ορθοπεδικό! ) 

25 μήνες στο Ορθοπεδικό!

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μόνο 8 από τα 14 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ)! Και οι ασθενείς περιμένουν μέχρι και 8 ολόκληρους μήνες για να χειρουργηθούν ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που η αναμονή ξεπερνά ακόμη και τα δύο χρόνια! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ορθοπεδικής κλινικής, όπου οι ασθενείς παραμένουν στη λίστα για επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης για 25 μήνες. Την ίδια στιγμή, καρδιοχειρουργικό τμήμα δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο περίπου 300 ασθενείς να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να χειρουργηθούν. Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τα 5 χειρουργικά τραπέζια που λειτουργούν δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και η αναμονή φτάνει σήμερα τους 5 μήνες.

ΠΑΤΡΑ

Η αναμονή για μια χειρουργική επέμβαση είναι περίπου 6 μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ορθοπεδική και τη νευροχειρουργική κλινική, ενώ για τις επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς οι ασθενείς παραπέμπονται σε νοσοκομεία της Αθήνας.

ΛΑΡΙΣΑ

Μόνο 3 από τα 10 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Αναισθησιολόγοι και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκούν και η αναμονή για τις επεμβάσεις φτάνει τους 3 μήνες.