Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( θα (ακριβο)πληρώνονται και τα μηνύματα μμs :: 25-02-2003) 

Θα (ακριβο)πληρώνονται και τα μηνύματα ΜΜS

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Τέρμα στη δωρεάν αποστολή των μηνυμάτων MMS (Multimedia Messaging Service) βάζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Από το ερχόμενο Σάββατο 1 Μαρτίου όλα τα μηνύματα πολυμέσων που θα ανταλλάσσονται μεταξύ των συνδρομητών και των τριών δικτύων (Vodafone, CosmOTE, Telestet) θα χρεώνονται πλέον κανονικά.

Η αποστολή και μόνο ενός μηνύματος MMS θα κοστίζει όσο σήμερα η αποστολή πέντε σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS)!

Ήδη η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone χρεώνει από τις 19 Ιανουαρίου την αποστολή κάθε MMS προς 0,39 ευρώ (περίπου 133 δραχμές). Χτες και η διοίκηση της CosmOTE ανακοίνωσε ότι από το ερχόμενο Σάββατο η αποστολή των MMS θα χρεώνεται προς 0,37 ευρώ (126 δραχμές) το μήνυμα, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει τα δικά της τιμολόγια και η εταιρεία Telestet.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και των τριών εταιρειών, αυτή τη στιγμή στα χέρια των συνδρομητών υπάρχουν σε λειτουργία περίπου 70.000 συσκευές κινητών τηλεφώνων που υποστηρίζουν την υπηρεσία των MMS, ενώ καθημερινά ανταλλάσσονται περίπου 12.000 MMS.

Η δοκιμαστική περίοδος της δωρεάν αποστολής MMS κράτησε περίπου έξι μήνες. Η καινούργια υπηρεσία των MMS, που αγαπήθηκε κυρίως από τους νεώτερους σε ηλικία συνδρομητές, επιτρέπει στους χρήστες των κινητών τηλεφώνων να στέλνουν μηνύματα όχι μόνο προς άλλα κινητά τηλέφωνα, αλλά και σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail).

Πάντως, σε αντίθεση με τα MMS που θα κοστίζουν ακριβά, σήμερα η αποστολή των απλών σύντομων γραπτών μηνυμάτων χρεώνεται μόνο προς 0,075 ευρώ το ένα (περίπου 25 δρχ.)

Η υπηρεσία των MMS προσφέρθηκε για πρώτη φορά στους Έλληνες συνδρομητές στις 29 Ιουλίου 2002 από τη Vodafone. Αμέσως, ακολούθησε η παροχή της και από τις εταιρείες Telestet και CosmOTE.