Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( παρέμβαση για τη μονάδα μεθαδόνης :: 21-02-2003) 

ΣΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Παρέμβαση για τη μονάδα μεθαδόνης

Την παρέμβαση και τη συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση και να λειτουργήσει η μονάδα χορήγησης μεθαδόνης, στην οδό Αναγεννήσεως στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε χθες η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Σκουλάκης συναντήθηκε με τον κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι, με τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν επιθυμούν την εγκατάσταση της μονάδας στην περιοχή τους και γι' αυτό έχουν καταλάβει το κτίριο του ΟΚΑΝΑ.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας παρέδωσε στον Συνήγορο του Πολίτη τα πρακτικά της Επιτροπής της 14ης Φεβρουαρίου, όπου είχαν κληθεί στη Βουλή να διατυπώσουν τις απόψεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Εξάλλου, για το ίδιο θέμα κατέθεσε χθες ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής του Συνασπισμού κ. Μαρία Δαμανάκη, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 2.500 χρήστες περιμένουν στις "λίστες της ντροπής" για να ενταχθούν στο πρόγραμμα μεθαδόνης στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η κ. Μαρία Δαμανάκη εκφράζει τη διαφωνία της για την κίνηση του προεδρείου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής να παραπέμψει το θέμα στον Συνήγορο του Πολίτη και να συναντηθεί εκ νέου με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας ότι ο διάλογος για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας διαρκεί ήδη 2,5 χρόνια. Και αναφέρεται στη θέση του ΟΚΑΝΑ για την άμεση λειτουργία της μονάδας.