Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( 750 εκατ. ευρώ το κόστος των ζημιών από την κακοκαιρία :: 20-02-2003) 

750 εκατ. ευρώ το κόστος των ζημιών από την κακοκαιρία

Βόμβα 750 εκατομμυρίων ευρώ βάζει στον προϋπολογισμό η κακοκαιρία. Πρόκειται για το κόστος των ζημιών που προκάλεσαν στις υποδομές της χώρας αλλά και τις αγροτικές καλλιέργειες τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών.

Το θέμα ήταν αντικείμενο χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης, η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Β. Παπανδρέου, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Φλωρίδης, ο υφυπυργός Οικονομίας κ. Χρ. Πάχτας και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Παπαδήμας.

Στη σύσκεψη έγιναν εκτιμήσεις των ζημιών που υπέστη η χώρα από την κακοκαιρία των τελευταίων μηνών. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, το κόστος των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές της χώρας (καταστροφή οδικού δικτύου, ζημιές σε λιμάνια, κατολισθήσεις κ.λπ.), αλλά και οι αγροτικές καλλιέργειες κυμαίνεται μεταξύ 600 και 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα με την πλήρη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εκταμιεύονται από τον κρατικό προϋπολογισμό τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών. Ήδη ανακονώθηκε έκτακτο κονδύλιο ύψους 1 εκατ. ευρώ: 880.000 στην Ανατ. Αττική και 100.000 στην Νομαρχία Αιγαίου.

Επίσης θα ζητηθεί από την κυβέρνηση η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα του Ταμείου Αλληλεγγύης.