Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ελλάδα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ρουσόπουλος: «μια θετική εξέλιξη»... :: 19-02-2003) 

Ρουσόπουλος: «Μια θετική εξέλιξη»…

Με διαφορετικό τρόπο υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συμφωνία που επετεύχθη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η κοινή δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι «μια θετική εξέλιξη», τη χαρακτήρισε όμως ταυτόχρονα «έναν συμβιβασμό που αφήνει ανοικτά όλα τα περαιτέρω ενδεχόμενα».

Αντίθετα, η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ τονίζει, ότι «οι "15" άφησαν ανοιχτό το παράθυρο του πολέμου» και υποστηρίζει πως «με την απόφαση που πήραν κοροϊδεύουν τους λαούς». Κατηγορεί επίσης την ελληνική κυβέρνηση ότι από τη θέση τής προεδρίας είναι συνένοχη στη λήψη μιας επικίνδυνα δημαγωγικής απόφασης που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ΗΠΑ. Ο ΣΥΝ από την πλευρά του επισημαίνει ότι η ελληνική προεδρία προώθησε μια κοινή απόφαση των «15», που όμως βρίσκεται πίσω από τις διαθέσεις των εκατομμυρίων Ευρωπαίων που διαδήλωσαν το Σάββατο.

Την ίδια στιγμή τα μέλη της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που συνεκλήθη χθες στη Βουλή ψήφισαν κατά πλειοψηφία - ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. - το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). Την κατηγορηματική αντίθεσή της εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ενώ η Μαρία Δαμανάκη, μολονότι θεώρησε ότι το ΕΣΕΠ προχωρά ένα βήμα μπροστά, επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.