Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Σύντομη είδηση

( αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ρισίν :: 16-01-2003) 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ρισίν

Την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να συμμετάσχει με τις ΗΠΑ σε πόλεμο εναντίον του Ιράκ, γεννώνται ερωτήματα για το κατά πόσον η Βρετανία έχει την αναγκαία άμυνα για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

Η Βρετανική Αστυνομία διέταξε χθες εσωτερική ανάκριση για το χθεσινό περιστατικό κατά το οποίο ένας Βρετανός αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Μάντσεστερ, που σχετίζεται με την υπόθεση της τοξικής ουσίας ρισίν. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν τρεις υπόπτους.

Όπως μετέδωσε το BBC, οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, την ώρα που ερευνούσαν το διαμέρισμα Βορειοαφρικανών υπόπτων, όταν ο ένας εκ των τριών κατάφερε να ελευθερωθεί και να αρπάξει ένα κουζινομάχαιρο. Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, οι τραυματισμένοι αστυνομικοί δεν φορούσαν προστατευτικά γιλέκα, καθώς αποτελούσαν βοηθητική ομάδα της ειδικής δύναμης που πραγματοποιούσε την επιχείρηση και βρίσκονταν εκεί για να συγκεντρώσουν στοιχεία.