Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Σύντομη είδηση

( φοβούνται τους βρικόλακες :: 16-01-2003) 

ΜΑΛΑΟΥΙ

Φοβούνται τους βρικόλακες

Η πείνα. Άνδρας στο Μαλάουι ετοιμάζεται να φάει ποντίκι. Ο λιμός ενδέχεται να ευθύνεται για τις φαντασιώσεις

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Μαλάουι από καταγγελίες ανθρώπων σχετικά με την ύπαρξη βρικολάκων. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι βρικόλακες είναι ντυμένοι στα μαύρα και κουβαλούν σύριγγες για να παίρνουν το αίμα από τα ναρκωμένα θύματά τους, τα οποία έπειτα αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν. Κανείς, ωστόσο δεν αναφέρει στις αρχές ότι τους έχει δει να μεταμορφώνονται σε νυχτερίδες, να πίνουν αίμα, να φοράνε μαύρες κάπες και να έχουν μυτερά δόντια.

Πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή βαμπίρ που κρατούν φακούς και ακινητοποιούν τα θύματά τους με υπνωτικό αέριο.

Οι απανωτές καταγγελίες σχετικά με τα βαμπίρ έχουν εξοργίσει τους αρμόδιους κυβερνητικούς, οι οποίοι θεωρούν γελοίες τις αναφορές των κατοίκων και προσπαθούν μέσω δημοσιεύσεων να καταλαγιάσουν τον πανικό και να ξεκαθαρίσουν σε όλους ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα στο Μαλάουι με βρικόλακες". Παρ' όλα αυτά το φοβισμένο πλήθος έχει ήδη σκοτώσει δύο ανθρώπους που πιστεύεται ότι έπιναν αίμα και έχουν επιτεθεί σε πολλούς άλλους, συμπεριλαμβανομένων τριών ιερέων και του κυβερνήτη του Μπλαντάιρ, ο οποίος πετροβολήθηκε από 200 άτομα με την κατηγορία ότι παρείχε άσυλο σε βρικόλακες.

Ελπίζοντας να δώσει τέλος στη μαζική αυτή υστερία, η αστυνομία έχει συλλάβει περίπου 40 άτομα με την κατηγορία της ψευδορκίας και άλλους επτά για την επίθεση κατά του κυβερνήτη.

"Ζητάμε σε όσους έχουν στοιχεία να έρθουν να τα αναφέρουν στην αστυνομία", λέει ο Πολ Τσιφίσι, επικεφαλής των ερευνών στην περιοχή.

"Οι άνθρωποι των χωριών δεν γνωρίζουν γράμματα. Πιστεύουν οτιδήποτε. Κανείς δεν έχει αποδείξεις ότι υπάρχουν βαμπίρ", δηλώνει ο κυβερνήτης του Μπλαντάιρ από το νοσοκομείο όπου αναρρώνει από τα τραύματά του. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι στα χωριά είναι τόσο πεινασμένοι, που άρχισαν να έχουν φαντασιώσεις. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως την ιστορία δημιούργησαν πεινασμένοι κλέφτες, ενώ ο πρόεδρος Μπακίλι Μουλούζι κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι προκαλούν αυτό το πρόβλημα, για να αμαυρώσουν τη διοίκησή του.