Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Σύντομη είδηση

( δεκάδες νεκροί από φωτιά σε ντίσκο :: 22-02-2003) 

Δεκάδες νεκροί από φωτιά σε ντίσκο

Σε τραγωδία κατέληξε η ροκ συναυλία σε νυχτερινό κέντρο του Ρόουντ Άιλαντ

Τουλάχιστον 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στο νυκτερινό κέντρο Station, (το δεύτερο περιστατικό σε μία εβδομάδα), στο Γουέστ Γουόργουικ του Ρόουντ Άιλαντ (ανατολικές ΗΠΑ), κατά τη διάρκεια ροκ συναυλίας από το χέβι μέταλ συγκρότημα Great White.

"Απανθρακώθηκαν ή πέθαναν από ασφυξία και σε ορισμένες περιπτώσεις ποδοπατήθηκαν", ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν. Τουλάχιστον 165 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων πέντε πυροσβέστες, με τραύματα ή με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση ορισμένων είναι κρίσιμη.

Στο νυκτερινό κέντρο ήταν περίπου 250 άτομα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια επίδειξης με πυροτεχνήματα, για την οποία το κέντρο δεν είχε άδεια.

Τρομερή έκρηξη. Πλωτή δεξαμενή καυσίμων έπιασε φωτιά κοντά σε τερματικό σταθμό φόρτωσης αργού πετρελαίου έξω από το Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης χθες, σκεπάζοντας με πυκνό σύννεφο καπνού την περιοχή.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις, κατ' αρχήν, ότι πρόκειται για κάτι άλλο εκτός από δυστύχημα. Δύο εργαζόμενοι φέρονται ως αγνοούμενοι ενώ ένας τρίτος νοσηλεύεται τραυματίας. Στο χώρο των διυλιστηρίων εκφορτώνονταν 110 χιλιάδες βαρέλια αμόλυβδης βενζίνης την ώρα της έκρηξης.

Το έργο της πυρόσβεσης στην ευρύτερη περιοχή συνεχιζόταν έως τις πρωινές ώρες.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην Exxon Mobil, τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο. "Η έκρηξη προκάλεσε δόνηση που έμοιαζε με σεισμό" είπε ένας Νεοϋορκέζος.