Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( προβολεις - περισσεύει η υποκρισία :: 14-01-2003) 

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ Περισσεύει η υποκρισία

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Καταντά πλέον υποκρισία. Αυτό το "φαινόμενο", να βομβαρδίζεται καθημερινά ο τηλεθεατής από ποικίλες εκπομπές και "ειδήσεις" γύρω από την τρομοκρατία, τη 17Ν, "νέους" και "παλιούς" εκβιαστές και εκβιασμούς, έχει παραγίνει!

Και το χειρότερο: Όλοι εκείνοι που δήθεν κόπτονταν για να μην επηρεασθεί η δίκη από την τηλεοπτική κάμερα και τις δήθεν σκηνοθεσίες, έχουν επιτρέψει από τον περασμένο Ιούλιο να παίζεται ένα φοβερό τηλεοπτικό παιχνίδι εις βάρος της ουσιαστικής ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Έτσι, πριν καν ξεκινήσει η δίκη, δίνουν και παίρνουν συνέχεια οι τηλεδίκες, με τη βοήθεια όλων αυτών που λέγονται "αναλυτές" και που διαμορφώνουν ένα περίεργο κλίμα, τις περισσότερες φορές άκρατα αποπροσανατολιστικό.

Και όταν θα αρχίσει η περίφημη δίκη, τον Μάρτιο, χωρίς την τηλεόραση, όπως ορίζει ο τελευταίος νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης, το "φαινόμενο" του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης θα συνεχισθεί. Και, πιθανότατα, αυτό θα συμβεί μέσα στην καρδιά ενός πραγματικού και σκληρού πολέμου, αυτή τη φορά στο Ιράκ.

Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, που επί οκτώ μήνες βομβαρδίζεται με διάφορες "αναλύσεις" και "ειδήσεις" δεν θα μπορεί να μπει - λόγω απαγόρευσης της τηλεόρασης - στην αίθουσα του Δικαστηρίου να δει και να ακούσει τι λένε οι "πρωταγωνιστές", κατήγοροι και κατηγορούμενοι! Ασφαλώς, κάθε βράδυ, οι "αναλυτές" θα λένε ελεύθερα από τα τηλεοπτικά παράθυρα ό,τι τους καπνίσει και θα διαμορφώνουν την κοινή γνώμη όπως αυτοί επιθυμούν, επηρεάζοντας αποφασιστικά την ίδια την πορεία της δίκης, αλλά και τη δημοκρατία μας.

Ένα μεγάλο - και πολύ εύγλωττο - ερώτημα γεννιέται. Μα, όλοι αυτοί που νομοθέτησαν δεν παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες την τηλεόραση; Δεν έχουν απηυδήσει απ' όσα παρακολουθούν; Με ποιο δικαίωμα θα κόψουν τελικώς την τηλεόραση από την ίδια την πηγή των ειδήσεων, τη δίκη της 17Ν; Και εάν χίλιοι λόγοι το επέβαλλαν να το κάνουν, γιατί δεν είχαν την ίδια… ζέση να επιβάλουν "περικοπές" στις τηλεοπτικές μεταδόσεις όσο καιρό διαμόρφωναν την κοινή γνώμη στο θέμα της τρομοκρατίας ακόμα κι αυτοί που ομολογούν ότι έβαζαν βόμβες κατ' εντολήν της "υπηρεσίας" τους;