Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Σχόλιο

( γνωμη - η ερμηνεία έγινε με τρόπο... "γερακίσιο" :: 13-02-2003) 

ΓΝΩΜΗ Η ερμηνεία έγινε με τρόπο… "γερακίσιο"

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήρθε χθες για να σώσει τον Τζορτζ Μπους. Ο πρόεδρος και ο ΥΠΕΞ του αγκομαχούσαν να αποδείξουν δεσμό ανάμεσα στον Σαντάμ Χουσεΐν και την Αλ Κάιντα, ενώ ο Τζορτζ Τένετ, διευθυντής της CIA, ο οποίος, προσωπικά, έχει μεγάλες αμφιβολίες εάν υπάρχει τέτοιος δεσμός, προσπαθούσε να πείσει την Γερουσία επ' αυτού.

Την ίδια ώρα, αγνοούσαν όλους τους φανερούς δεσμούς που έχουν με την Αλ Κάιντα, η Σαουδική Αραβία, η Συρία, η Υεμένη και το Πακιστάν, αγνοούσαν το ότι ο μπιν Λάντεν πάντα μισούσε τον πότη, καπνιστή, γυναικά, κοσμικό Σαντάμ Χουσεΐν, καθώς και ότι δεν έχει αποδειχτεί ποτέ ότι Σαντάμ Χουσεΐν μοιραζόταν όπλα με την Αλ Κάιντα.

Ο κόσμος όμως δεν πίστευε αυτά τα πράγματα. Και ξαφνικά, ο ίδιος ο Οσάμα μπιν Λάντεν εμφανίστηκε σε μαγνητοφωνημένο μήνυμα, καλώντας τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν τις ΗΠΑ, "εάν οι άπιστοι επιτεθούν στα αδέλφια μας στο Ιράκ".

Αλλά ακόμα και τότε, η απέχθεια του Οσάμα μπιν Λάντεν για τον Σαντάμ Χουσεΐν ήταν φανερή.

Η κυβέρνηση Μπους όμως, τόσο πολύ θέλει να πιάσει τον Σαντάμ Χουσεΐν, που μοιάζει να μην αντιμετωπίζει την πιθανότητα ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν μπορεί, με αυτόν τον διαστροφικό τρόπο, να ενθαρρύνει τις ΗΠΑ να κάνουν αυτόν τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ.

Γεγονός είναι εξάλλου ότι, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Αλ Κάιντα έχουν έναν σκοπό που θέλουν να εισβάλλουν στο Ιράκ ­ και οι δύο θέλουν να αλλάξει το καθεστώς στο Ιράκ.

Και οι δύο μιλούν για "απελευθέρωση" των Αράβων, αλλά το όραμα του Οσάμα μπιν Λάντεν θυμίζει Αποκάλυψη, ενώ το όραμα των ΗΠΑ συνταγή μαγειρικής για την παρασκευή δημοκρατίας.

Αυτό το όραμα των ΗΠΑ όμως, είναι ο λόγος που η κυβέρνηση Μπους ασχολείται με το να ερμηνεύει κατά "γερακίσιο" τρόπο το μαγνητοφωνημένο μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν, αντί να βρίσκει τρόπους να προστατευτούμε από τις μελλοντικές επιθέσεις του.