Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κόσμος :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( η μυστηριώδης φίλη του κλίντον και του χίτσενς! :: 11-02-2003) 

Η μυστηριώδης φίλη του Κλίντον και του Χίτσενς!

Η μυστηριώδης «φιλενάδα» που τη μοιράζονταν ο Μπιλ Κλίντον και ο συγγραφέας Κρίστοφερ Χίτσενς όταν ήταν φοιτητές στην Οξφόρδη είναι ριζοσπάστρια λεσβία υφηγήτρια και συγγραφέας βιβλίου για την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η ταυτότητά της είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών όταν ο Χίτσενς αποκάλυψε στις αρχές του μήνα πως στην Οξφόρδη μοιράστηκε μια φιλενάδα με τον Κλίντον. Σύμφωνα με τους «Σάντεϊ Τάιμς», η Μάντι Μερκ, φίλη αμφοτέρων των ανδρών στα τέλη της δεκαετίας του 1960, παραδέχθηκε πως είναι η εν λόγω κυρία. Είχε παίξει στριπ-πόκερ με τον μελλοντικό πρόεδρο και είχε ανταλλάξει ένα φιλί με τον Χίτσενς, διευκρίνισε, μολονότι οι ερωτικές της προτιμήσεις στρέφονταν στο δικό της φύλο. Ωστόσο η Μερκ επέμεινε πως ουδέποτε υπήρξε φιλενάδα κάποιου από τους δύο. Από το στριπ-πόκερ με τον Κλίντον είχε φύγει, είπε, φορώντας τα περισσότερα ρούχα της.

Ο Χίτσενς γράφει για το περιοδικό «Βάνιτι Φερ» και είναι αιρετικός αριστερός που υποστηρίζει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την εισβολή στο Ιράκ. Ήταν καυστικός επικριτής της προεδρίας του Κλίντον και έχει γράψει βιβλίο για τα «ψέματα» του πρώην προέδρου. Την περασμένη εβδομάδα έδωσε συνέντευξη στη μικρή συντηρητική επιθεώρηση «Ντάμπλθινκ», η οποία αναδημοσιεύτηκε εκτενώς από μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες. «Είχαμε», είπε σ' αυτή, «μια κοινή φιλενάδα με τον Κλίντον - δεν το ήξερα τότε - η οποία έγινε στη συνέχεια μια πολύ διάσημη ριζοσπάστρια λεσβία».

Η Μερκ είναι πολύ γνωστή στην Αριστερά. Έφυγε από το Όρεγκον στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και πήγε στη Βρετανία όπου συναναστράφηκε μαρξιστές και φεμινιστές.

Σήμερα ζει στο Βόρειο Λονδίνο. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πρόσφατα εξέδωσε ένα βιβλίο για την καλλιτέχνιδα Τρέισι Έμιν. Έχει εκδώσει επίσης μία συλλογή δοκιμίων με τίτλο «Μετά την Νταϊάνα: Ασεβείς Ελεγείες», στην οποία είχε συμβάλει μάλιστα ο Χίτσενς.