Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( ο ιδανικός συμπαίκτης :: 30/1/2006 21:21:29) 

Ο ιδανικός συμπαίκτης

ΕΝΤΑΞΕΙ, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, αλλά κάποιες φορές το "ένδεκα αυτοί, ένδεκα και 'μεις" πάει περίπατο, με την ομάδα να υποκλίνεται στη μονάδα. Τέτοιο παιχνίδι ήταν του Ηρακλή με την ΑΕΚ. Παιχνίδι αποθέωση του ενός: του Σάββα Κωφίδη.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ του ανθρώπου, που βρίσκεται στον πάγκο του Ηρακλή, αλλά σου δίνει την εντύπωση ότι περισσότερο λειτουργεί ως ποδοσφαιριστής, παρά ως προπονητής. Το λέει και ο ίδιος άλλωστε, ότι προπονητής έγινε κατά τύχη. Με μία διαφορά, όμως. Ο Κωφίδης δεν ήταν απλώς ένας ακόμη καλός ποδοσφαιριστής, αλλά για όσους θυμούνται ο ιδανικός συμπαίκτης.

ΕΤΣΙ τον νιώθουν και οι παίκτες του Ηρακλή. Συμπαίκτη. Κι αυτό σε συνδυασμό με κάτι που είχε πει δύο εβδομάδες πριν ο Γιώργος Γεωργιάδης, εξηγεί πως οι τακτικές και τα συστήματα δεν είναι το παν στο ποδόσφαιρο. "Συνήθως κάποιοι γίνονται προπονητές με δημόσιες σχέσεις και άλλα. Ο Κωφίδης είναι χαμηλών τόνων, αλλά έχει ψυχή. Ό,τι πιστεύει το λέει. Είναι αυθεντικός" είχε πει ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ποδοσφαιρικές εικόνες στο φετινό Ηρακλή και είχε δίκιο. Διότι είτε το θυμόμαστε όλο και πιο σπάνια, είτε το έχουμε ξεχάσει εντελώς, το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ένα παιχνίδι, ακόμη και για τους επαγγελματίες του. Παιχνίδι, το οποίο όσο προσοδοφόρο ή όχι είναι, καταντάει μαρτύριο όταν παίζεται χωρίς διάθεση και έμπνευση. Αυτό είναι που προσφέρει απλόχερα ο Κωφίδης και όχι πινακάκια με συστήματα. . ΒΛΕΠΕΙΣ τους παίκτες του Ηρακλή και το καταλαβαίνεις. Να έχουν απαλλαγεί από το βάρος του αποτελέσματος, να γουστάρουν να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Και να το κάνουν καλά, είτε νικούν όπως με την ΑΕΚ, είτε χάνουν όπως στο Καραϊσκάκη. Κι αυτός, ο κατά τύχην προπονητής, να μην στέκεται στο αποτέλεσμα, όπως το προχθεσινό 4-0, αλλά στη χαρά για το καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο που αποδίδει ο Ηρακλής.

ΥΓ. Πριν από λίγες μέρες δέχθηκε να επιλέξει μουσική heavy metal στον "Libero". Ενα από τα κομμάτια που έπαιξε ήταν το "United (we stand)" των Judas Priest. Ρωτήθηκε πού το αφιερώνει. "Στον Ηρακλή… " είπε. Την Κυριακή φάνηκε, όταν εκείνη τη μέρα τον άκουσαν 10.000 Ηρακλειδείς.

PLAYLIST: Τι άλλο… Judas Priest και "United (we stand)".