Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Πορτρέτο

( ο φερναντο τορες εκλεισε και παλι το... σπιτι της μπαρτσελονα :: 6/2/2006 20:36:57) 

Για πολλοστή φορά ο Φερνάντο Τόρες έκανε… κηδεία στην Μπαρτσελόνα, στην οποία δεν αρκούσε ο Ντέκο.

επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΟΡΕΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ… ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δήμιος κατά συρροή

Αν η Μπαρτσελόνα "πέταξε" την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ των 15 διαδοχικών νικών της Ρεάλ Μαδρίτης του Ντι Στέφανο (σεζόν 1960-61) στην ισπανική πριμέρα ντιβιζιόν, αυτό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στον Φερνάντο Τόρες!

Ο χαρισματικότερος σύγχρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής σκόραρε δύο φορές στο 1-3 της Ατλέτικο στο "Καμπ Νόου", αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι πρόκειται για τον κατά… συρροή "δήμιο" της Μπάρτσα στο ίδιο της το σπίτι! ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ στη Μαδρίτη (το 1984), ο ξανθομάλλης Τόρες είναι κοινό μυστικό ότι λατρεύει την Μπάρτσα. Ο ίδιος αποκάλυψε δημόσια ότι αν ποτέ μεταγραφεί σε άλλη ισπανική ομάδα, θα αφήσει την Ατλέτικο μόνο για τους "μπλαουγκράνα". Πέρα από… συμπάθειες, ο Τόρες αποδεικνύεται στυγνός επαγγελματίας και μετρά ήδη επτά γκολ καριέρας εις βάρος της Μπαρτσελόνα! Εκτός από τα δύο του γκολ στο προχθεσινό 1-3, ο Τόρες είχε πετύχει άλλα δύο στο περσινό 0-2 στο "Καμπ Νόου", ενώ άλλες τρεις φορές έχει σκοράρει κατά της Μπάρτσα στο "Βιθέντε Καλντερόν", ήτοι στο 2-1 του περασμένου Σεπτεμβρίου, στο περσινό 1-1 και στο προπέρσινο 3-1 των "ροχιμπλάνκος". Με λίγα λόγια, σε οκτώ παιχνίδια με τον Τόρες στην 11άδα της από το 2002, η Ατλέτικο μετρά εναντίον της Μπάρτσα πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα(!), ενώ και ο ίδιος ο Τόρες, που σε τέσσερις σεζόν μετρά συνολικά 55 γκολ καριέρας με την Ατλέτικο, έχει πετύχει το 13% των συνολικών του γκολ εις βάρος της ομάδας της καρδιάς του!

ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ αντιμετώπισαν ρεαλιστικά την πρώτη ήττα από το Σεπτέμβριο και μετά και πρώτη εντός έδρας μετά από 634 ημέρες. Οι ελλείψεις των Ροναλντίνιο και Ετό είναι σοβαρή δικαιολογία, αλλά καλούνται να συνέλθουν άμεσα, μια και την ερχόμενη εβδομάδα φιλοξενούνται στο "Μεστάγια" από τη 2η Βαλένθια. Απέναντι στις "νυχτερίδες", μάλιστα, δεν θα αγωνιστούν οι Ροναλντίνιο (τιμωρημένος), Μέσι (τραυματίας), οπότε δεν αποκλείεται η διαφορά των εννιά πόντων να "ροκανιστεί" ακόμη περισσότερο και αίφνης η πριμέρα ντιβιζιόν να αποκτήσει ενδιαφέρον…