Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( "κι αν σου κάτσει" στις μεταγραφές... :: 2/2/2006 19:17:08) 

"Κι αν σου κάτσει" στις μεταγραφές…

Θα ξεχάσουμε γρήγορα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είμαστε σίγουροι. Ακόμη πιο σίγουροι είμαστε, ότι θα ξεχάσουμε γρηγορότερα, πολλούς από τους παίκτες που μετακινήθηκαν για να δώσουν έννοια στην επιζητούμενη ουσία, κλείνοντας(;) τα όποια κενά των ομάδων, όπως αυτά εντοπίστηκαν μετά από τεσσάρων μηνών μαραθώνιο. Πραγματική φτώχεια. Όπως τις περισσότερες φορές, άλλωστε, αυτήν την περίοδο, αφού μοιραία ο χειμώνας δεν προσφέρεται για εντυπωσιακές αγορές, με βασικό δεδομένο, ότι οι καλοί ελεύθεροι παίκτες σπανίζουν. Συν την έλλειψη χρήματος, την κινητήρια δύναμη, με αποτέλεσμα η συγκομιδή να είναι μοιραία φτωχή. Στο μεταγραφικό πάρε-δώσε, λοιπόν, ΑΕΚ, Πανιώνιος και Ξάνθη παρουσίασαν τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Αποδεδειγμένα.

ΕΙΔΙΚΑ η πρώτη, με την απόκτηση του Εμερσον, παίκτη ενδεκάδας και του Παντελή Καπετάνου, που πέρα από όλα τα πλεονεκτήματα, μιας τέτοιας μεταγραφής, προσδίδει και γόητρο και άλλη ψυχολογία σε ομάδα και κόσμο, μπορεί να αναδειχθεί ως η βασική πρωταγωνίστρια. Μεταγραφές που "μεταφράστηκαν", ως η επιβεβαίωση του βασικού της φετινού στόχου να ανέβει στο πρώτο σκαλί του πρωταθλήματος.

ΑΠΟ ΚΕΙ και πέρα, ξένοι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας στις περισσότερες ομάδες, γνωστή ελληνική συνήθεια και νοοτροπία του "κι αν σου κάτσει;" ή κάποιες περιορισμένες κινήσεις νεαρών, όπως ο Τσουλάκος ή ο Φακίνος. Με αυτά ο κόσμος δεν "ψήνεται".

Την ίδια ώρα δυο συμπατριώτες μας, ο Γιάννης Σαμαράς και ο Άγγελος Μπασινάς μετακόμισαν στην Μάντσεστερ Σίτι και στη Μαγιόρκα, αντίστοιχα, ο πρώτος επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη επενδυτική του αξία και ο δεύτερος βρίσκοντας επαγγελματική στέγη, μετά από πολλούς μήνες στην ανεργία.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, βεβαίως, η περίπτωση του Σαμαρά μ' ένα ποσό που άγγιξε τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ και σασπένς διαπραγματεύσεων, ανάμεσα σε Χέρενφεν και Μάντσεστερ Σίτι, έδωσε άλλο χρώμα στον μεταγραφικό χειμώνα. Κάτι σαν… παρηγοριά, δηλαδή, για τους Έλληνες φίλους του ποδοσφαίρου.