Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( δεν γίναμε υπερομάδα :: 26/1/2006 19:37:14) 

Δεν γίναμε υπερομάδα

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ θα ξέρουμε τους αντιπάλους της Εθνικής, για τα προκριματικά του EURO 2008. Η κλήρωση αποτελεί ιδιαίτερο γεγονός για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ελλάδα, που θα είναι επικεφαλής ομίλου στην ούτως ή άλλως δύσκολη προσπάθειά της. Και γίνεται δυσκολότερη, επειδή όλοι έχουν έναν επιπλέον λόγο να διακριθούν, κερδίζοντας την κάτοχο του προηγούμενου πρωταθλήματος.

ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ τα μυαλά μας αέρα και πιστέψουμε ότι επειδή κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γίναμε υπερομάδα. Απλώς, γίναμε ομάδα. Αυτή η ομάδα, λοιπόν, θα πρέπει να θωρακιστεί, να ενισχυθεί, να ανανεωθεί για να συνεχίσει να υπάρχει. Γιατί χαρές όπως αυτές που ζήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο στα γήπεδα της Πορτογαλίας δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε. Όσο κι αν το θέλουμε.

ΑΝ ΠΑΜΕ μερικά χρόνια πίσω θα διαπιστώσουμε πως με μεγαλύτερο ταλέντο και ποιότητα παικτών, οι διακρίσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο έρχονταν με δυσκολία. Μέτρησαν άλλα πράγματα, όπως οργάνωση, σύμπνοια παικτών, ικανότητα προπονητή και η ελληνική ομάδα βρέθηκε στην κορυφή. Και φυσικά τύχη, πολλή τύχη.

ΕΧΕΙ πολλές τρύπες να καλύψει ο Ότο Ρεχάγκελ στη νέα Εθνική, με βάση την εικόνα που έδειξε στο τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας. Ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων είναι αρκετός και ασφαλώς η αποτυχημένη προσπάθεια πρόκρισης στο μουντιάλ της Γερμανίας κάτι έχει διδάξει.

ΟΥΤΕ έξι μήνες δεν άντεξε στην Ελλάδα ο Φλάβιο Κονσεϊσάο. Είναι από τα πολλά περίεργα που συμβαίνουν στο θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί ένα από τα γνωστά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και έφυγαν σε μία νύχτα. Και φυσικά όχι το τελευταίο.

ΡΩΤΗΘΗΚΕ ο Γιάννης Καρράς, μεγαλομέτοχος της Προοδευτικής, πώς βλέπει το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη και απάντησε πως το ματς δεν καλύπτεται ούτε με 1Χ2. Προφανώς εννοεί πως υπάρχει και μία τέταρτη εκδοχή, να μη γίνει το ματς και το σημείο να βγει μετά από κλήρωση. Μέχρι πού φθάνει ο νους του ανθρώπου!