Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( η... θητεία της β' εθνικής :: 3/3/2006 19:22:10) 

Η… θητεία της Β' εθνικής

γράφει ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Η ρήση αναφέρει πως αν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου, είσαι καταδικασμένος να τα επαναλαμβάνεις. Ο Άρης πρέπει να μάθει από τα λάθη του και να μην τα επαναλάβει το καλοκαίρι (και έπειτα), όταν με το καλό θα επιστρέψει στη φυσική του θέση. Ποια ήταν τα λάθη όμως; Ταπεινή εκτίμηση, το εξής ένα: Μπήκε πολύ χαμηλά ο πήχης. Τόσο χαμηλά, που ούτε από κάτω δεν χωρούσε ένα τέτοιο μέγεθος.

Το πρώτο που χρειάζεται να κάνουν όλοι στον Άρη, στο χρόνο που απομένει για τη λήξη της σεζόν, είναι να εντοπίσουν, να συνειδητοποιήσουν και να ομολογήσουν στον καθρέφτη τα λάθη τους. Θα είναι μεγάλη κατάκτηση για την κοινωνία του Άρη, όταν τελειώσει η περίοδος να είναι σαφές σε (και για) όλους το τι δεν πρέπει να κάνουν στην περίοδο που έρχεται.

Η Β' εθνική στο ποδόσφαιρο μοιάζει με το στρατό στη ζωή. Κάνεις (και μαθαίνεις) πράγματα που σου χρειάζονται μόνο για το χρονικό διάστημα που υπηρετείς. Αλλά έχεις πολύ, πάρα πολύ, χρόνο να σκεφτείς, να αναθεωρήσεις απόψεις για πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις. Και τελικά μπορείς να κερδίσεις πολλά όταν τον αξιοποιείς, όταν έχοντας κατασταλάξει σε συμπεράσματα και αποφάσεις που θα τηρήσεις ως πολίτης, προχωρείς εμπρός. Φάνηκε, δυστυχώς με πολύ σκληρό τρόπο για τους "κίτρινους" ότι παίρνεις πίσω μόνο αυτό που δίνεις. Ας είναι όλοι λοιπόν σίγουροι τι είναι αυτό που δίνουν από δω και πέρα…

Υ.Γ. Αν αναρωτιέστε "καλά και για ποιον τα γράφει αυτά, ποιον φωτογραφίζει;" τότε μην ανησυχείτε, δεν σας αφορά. Αφορά όποιον θεωρεί ότι ανήκει στον Άρη, δίχως ιδιότητα. Ανήκεις κάπου μόνο όταν τ' αγαπάς πραγματικά. Θέλεις και του δίνεσαι. Διαφορετικά, είπαμε, δεν σε αφορά καν.