Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Σχόλιο

( να περάσει κι ο επόμενος :: 20/2/2006 21:30:14) 

Να περάσει κι ο επόμενος

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2. Η στήλη σημειώνει: "(σ.σ. το σημαντικότερο για τον Γούμενο είναι…) να βρεθεί το εξιλαστήριο θύμα. Ο ίδιος δεν το θέλει, αλλά δεν έχει επιλογή, Πόσο μάλλον όταν του το προσφέρουν απλόχερα αυτοί που τους έχει πραγματική ανάγκη. Οι παίκτες. Θυμηθείτε τις δηλώσεις του Κωστίκου στο Αιγάλεω: "Πληρώσαμε ένα λάθος, που κάναμε, προσπαθώντας να παίξουμε το τεχνικό οφσάιντ. Είναι κάτι που δεν έχουμε δουλέψει ποτέ στις προπονήσεις" είπε αναφερόμενος στο γκολ της ήττας. Αντιλαμβάνεστε; Ο προπονητής δεν δουλεύει το τεχνικό οφσάιντ, αλλά οι παίκτες το εφαρμόζουν. Εάν αυτό δεν είναι εικόνα από έργο προσεχώς, τότε ποιο είναι;"

ΠΕΝΤΕ μέρες μετά η… "avant premiere". Μέσω ανακοίνωσης της ΠΑΕ δημοσιοποιήθηκε χθες το τέλος της συνεργασίας τους. Ανακοίνωση 92 λέξεων εκ των οποίων οι… 69 αναφέρονταν στον Κωστίκο. Πλέον, πολλά μπορείς να πεις για τον προπονητή Κωστίκο. Αλλά ούτε σημασία έχει πια, ούτε έντιμο είναι, όταν είναι πεσμένος στο καναβάτσο. Μπορείς όμως, να πεις για τον Κωστίκο ως έναν ακόμη (και μάλιστα νέας κοψιάς) άνθρωπο του ποδοσφαίρου, που πίστεψε σε λάθος άνθρωπο και δέχθηκε το "προσωρινός" να γίνει "μόνιμος", λειτουργώντας ως βετεράνος της δεκαετίας του '70, ρισκάροντας το δικό του επαγγελματικό μέλλον, μόνο και μόνο για να καθίσει στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. Ρίσκαρε με τη σιωπή του, μην παίρνοντας θέση σε θέματα που τον έθιγαν επαγγελματικά. Όπως, όταν δεχόταν το ρόστερ να αποδυναμωθεί. Δεν μπορεί, κάποιες εγγυήσεις θα είχε λάβει για να δώσει το ok (αν του ζητήθηκε βέβαια), εκτός κι αν ήθελε τον Καρυπίδη δεξί μπακ. Όπως, όταν αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί τον Μαλαδένη ως κεντρικό αμυντικό, αφήνοντας χωρίς (δική του) εξήγηση, τον Χασιώτη (που όσο… κακός παίκτης κι αν είναι τη θέση τη ξέρει καλύτερα) στην εξέδρα.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ είναι οδυνηρό. Όχι για αυτό καθ' αυτό το διαζύγιο. Οδυνηρό για τις προσδοκίες (ασχέτως με το αγωνιστικό κομμάτι) που δημιούργησε ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ο από πάνω τον κατάντησε από έναν τέτοιο πολλά υποσχόμενο σε έναν ακόμη τέτοιον που απλώς υποσχόταν πολλά.

PLAYLIST: David Bowie και "The Man Who Sold The World"