Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( σεξουαλική παρενόχληση ή "φαντασίωση" 6χρονης; ) 

Σεξουαλική παρενόχληση ή "φαντασίωση" 6χρονης;

Ξυλοφόρτωσε δύο 12χρονους μαθητές που της υπέδειξε η μόλις 6 χρόνων κόρη της γιατί όπως ισχυρίστηκε η ανήλικη, την παρενόχλησαν σεξουαλικά.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης προκαλώντας αναστάτωση στους μαθητές του δημοτικού αλλά και σε γονείς και δασκάλους.

Αφορμή του επεισοδίου στάθηκε η μαρτυρία της 6χρονης Ο. Κ. στη μητέρα της ότι την περασμένη Τρίτη και ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα του σχολίου, την πλησίασαν δύο μεγαλύτερα αγόρια, ο ένας από τους οποίους κρατούσε μαχαίρι. Σύμφωνα με την 6χρονη οι δύο μαθητές δημοτικού(!) είχαν σκοπό να της βγάλουν τα ρούχα, ωστόσο την ίδια στιγμή μπήκε στο χώρο της τουαλέτας ένα μεγαλύτερο κορίτσι με αποτέλεσμα τα δύο αγόρια να τραπούν σε φυγή.

Η αποκάλυψη της μικρής εξόργισε τη μητέρα και την επόμενη το πρωί, μετέβη στο σχολείο, όπου η κόρη της, της υπέδειξε τους δύο 12χρονους. Μπροστά στα μάτια των μαθητών, η γυναίκα άρχισε να ξυλοφορτώνει τα δύο παιδιά και τελικά τη σταμάτησαν κάποιοι από τους δασκάλους, που μάταια προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν.

Εκτός από τους δύο 12χρονους που η μικρή κατονόμασε ως δράστες, το μένος της μητέρας δέχτηκε και ένας τρίτος ανήλικος μαθητής.

Μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν κατατέθηκε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση από την πλευρά της μητέρας, ενώ την ίδια στάση τήρησαν και οι γονείς των δύο παιδιών που δέχτηκαν την επίθεση.

Πάντως, το ενδεχόμενο η 6χρονη να έπεσε θύμα παρενόχλησης από κάποιους μαθητές απασχόλησε έντονα τους δασκάλους του σχολείου καθώς και τα μέλη του συλλόγου γονέων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί.

Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για… φαντασίωση της ανήλικης μαθήτριας, καθώς πολλοί κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι πιθανόν η μαρτυρία της να έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξαν πολλοί από αυτούς, "πρόκειται για θέμα που συγκινεί τα τηλεοπτικά κανάλια, όχι όμως και τον κόσμο που βλέπει τα πράγματα από κοντά και δεν μπορεί να συγκινηθεί από τη μεγαλοποίηση ενός γεγονότος όπως αυτό. Εδώ είναι Ελλάδα όχι Αμερική…"