Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( δραπέτης διέφυγε με... τζιπ του στρατού :: 26/1/2006 20:47:42) 

ΧΑΛΚΙΔΑ

Δραπέτης διέφυγε με… τζιπ του στρατού

Συνελήφθη χθες το απόγευμα ο 32χρονος που απέδρασε τα ξημερώματα την ίδιας ημέρας από το αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας. Ο δραπέτης, Νικόλαος Μπούτσικας, εντοπίστηκε μετά από αναζήτηση και συνελήφθη σε εξοχική κατοικία στο χωριό Κυπαρίσσι, την οποία διέρρηξε για να κρυφτεί και να προστατευτεί από το κρύο.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος για κλοπές από την Ισταία, γύρω στη μία τα ξημερώματα ζήτησε από τον αστυνομικό φρουρό να του επιτρέψει να αλλάξει ρούχα που του είχαν φέρει συγγενείς του, γιατί το πρωί επρόκειτο να οδηγηθεί στον ανακριτή. Ο σκοπός τον έβγαλε από το κρατητήριο και άρχισαν μαζί να ψάχνουν την τσάντα με τα ρούχα, αλλά ο κρατούμενος εκμεταλλεύτηκε τη στιγμιαία απροσεξία του αστυνομικού και τράπηκε σε φυγή. Στην συνέχεια μπήκε στο στρατόπεδο της Μονάδας Πεζοναυτών Χαλκίδας, πήρε ένα τζίπ "Χάμερ", βγήκε από την πύλη του στρατοπέδου χωρίς κανείς να τον ελέγξει και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκοπός του στρατοπέδου ανέφερε ότι ο οδηγός του τζιπ του είπε ότι πηγαίνει σε αποστολή απεγκλωβισμού ατόμων από τα χιόνια.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα από την αστυνομία και το στρατό και το τζιπ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο δρόμο Χαλκίδας - Αιδηψού, καθώς είχε ακινητοποιηθεί λόγω χιονιού, αφού το ύψος του έφτανε το ενάμισι μέτρο. Το εξοχικό στο οποίο εντοπίστηκε ο δραπέτης ήταν κοντά στο σημείο, όπου εγκατέλειψε το στρατιωτικό όχημα.

Για την κλοπή του τζιπ διενεργούνται έρευνες από τις στρατιωτικές αρχές.