Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( επεισόδια στον σταθμό :: 28/2/2006 21:28:19) 

Η ένταση άρχισε με την έναρξη της στάσης εργασίας. Παρότι η κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί και είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη ημέρα, οι υπάλληλοι των εκδοτηρίων εξέδιδαν από το πρωί εισιτήρια για δρομολόγια που λόγω της στάσης δεν επρόκειτο να γίνουν!

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΟΣΕ, λόγω της στάσης εργασίας

Επεισόδια στον σταθμό

Του ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης μεταξύ υπαλλήλων του ΟΣΕ και αγανακτισμένων επιβατών, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν για ώρες αναμένοντας την αναχώρηση των τρένων.

Τα επεισόδια έγιναν στη διάρκεια της στάσης εργασίας των εργαζομένων στον οργανισμό, μεταξύ 11 το πρωί και 3 μετά το μεσημέρι. Παρότι η στάση είχε προγραμματιστεί και είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη ημέρα, οι υπάλληλοι των εκδοτηρίων εξέδιδαν από το πρωί εισιτήρια για δρομολόγια που λόγω της στάσης δεν επρόκειτο να γίνουν! Εκτός αυτού διαβεβαίωναν τους επιβάτες, με ανακοινώσεις στα μεγάφωνα, ότι θα ταξιδέψουν. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή των επιβατών, που κινήθηκαν επιθετικά προς τους υπαλλήλους στα γκισέ του σταθμού, και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών της ασφάλειας του σταθμού, για να αποτραπεί η γενίκευση των επεισοδίων.

"Έβγαλα το πρωί εισιτήριο για Αθήνα, για να ταξιδέψω στις 11.45΄, και πλήρωσα επιπλέον 15 ευρώ, διότι η αμαξοστοιχία ήταν Ιντερσίτι. Κανείς δεν μου είπε για τη στάση εργασίας. Ήρθα στο σταθμό και ανακοίνωσαν στα μεγάφωνα ότι το τρένο θα έχει καθυστέρηση δεκαπέντε λεπτά. Μετά τις 12 το μεσημέρι βγήκε νέα ανακοίνωση και μας ενημέρωσαν ότι το τρένο θα αναχωρήσει μετά τις 3 το μεσημέρι. Εξοργίστηκα και εγώ και οι άλλοι επιβάτες και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα", είπε οργισμένος επιβάτης. "Αντί να μας ζητήσουν συγγνώμη, μας έφεραν την ασφάλεια, σαν να είμαστε εγκληματίες. Είναι απαράδεκτοι. Πώς θα αποζημιωθούμε για την ταλαιπωρία", συμπληρώνουν οι επιβάτες, οι οποίοι σκοπεύουν να καταθέσουν αγωγή κατά του ΟΣΕ.

Η απάντηση των εργαζομένων

Εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αρκέστηκαν να απαντήσουν ότι στις στάσεις εργασίας εκδίδονται εισιτήρια, διότι αρκετοί συνάδελφοί τους δεν συμμετέχουν και κάποια δρομολόγια γίνονται. Ωστόσο όφειλαν να ενημερώσουν τους επιβάτες ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια δρομολόγια να μην εκτελεστούν, κάτι το οποίο δεν έκαναν.