Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( "χλωμοί" οι αγρότες του ν. θεσσαλονίκης ) 

Περίπου 50 τρακτέρ βγήκαν χθες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

"Χλωμοί" οι αγρότες του ν. Θεσσαλονίκης

Οι σημερινές "ενισχύσεις" θα κρίνουν την περαιτέρω στάση των αγροτών του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς η χθεσινή μικρή προσέλευσή τους, λόγω και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, στα… παραδοσιακά σημεία συγκέντρωσης, δυσχεραίνουν το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί από χθες το πρωί με τα τρακτέρ τους στις πλατείες, των Μαλγάρων, των Κυμίνων, της Βραχιάς και των Κουφαλίων, ενώ το μοναδικό σημείο του οδικού δικτύου, στο οποίο είχαν παρατάξει τα γεωργικά τους μηχανήματα, ήταν η επαρχιακή οδός προς Χαλάστρα.

Αργά χθες το μεσημέρι και με αρκετή καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, τα τρακτέρ μετακινήθηκαν προς την εθνική οδό και παρατάχθηκαν στα διόδια των Μαλγάρων, καθώς και στην αερογέφυρα της Χαλάστρας.

Η ανταπόκριση του αγροτικού κόσμου στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής ήταν πολύ μικρή, αφού στα Μάλγαρα συγκεντρώθηκαν περίπου 10 τρακτέρ, ενώ στη Χαλάστρα, ο αριθμός τους, δεν ξεπερνούσε τα 40.

Εκπρόσωποι των αγροτών, απέδωσαν την μικρή συμμετοχή στην σκληρή στάση που τήρησε η κυβέρνηση στο θέμα των αγροτών, καθώς και "στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο, από την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στα σημεία όπου έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ".

Σε δηλώσεις του στη "Μ" ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Κυμίνων Μαλγάρων, Κώστας Ανεστίδης, ανέφερε ότι αποτρεπτικός παράγοντας στη δυναμική συμμετοχή των αγροτών υπήρξε, η προτροπή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, να μην υπάρξουν αποκλεισμοί δρόμων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ανεστίδης έκανε λόγο και "για αναλγησία από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία σνομπάρει τους αγρότες".

Οι αγρότες πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν, ενώ για σήμερα αναμένουν μεγαλύτερη "ενίσχυση" και από άλλους συνάδελφους τους. Στα σημεία που έχουν συγκεντρωθεί βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.