Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Επιστολή αναγνώστου

( επιστολή παραίτησης :: 27/2/2006 20:30:01) 

Επιστολή παραίτησης

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ, διδάκτωρ φιλολογίας

Είμαι ένας "επώνυμος" φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Επώνυμος, γιατί διαθέτω και όνομα και επίθετο. Επώνυμος, γιατί ποτέ δεν κρύφτηκα και στήριξα σε όλες τις δύσκολες περιόδους την ομάδα. Επώνυμος, γιατί στήριξα οικονομικά την ομάδα από το υστέρημα και όχι το περίσσευμά μου. Με την επιστολή αυτή επιθυμώ να υποβάλω την παραίτησή μου από την ιδιότητα του φιλάθλου του ΠΑΟΚ. Παραιτούμαι, γιατί δεν ανέχομαι να με κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με δέκα-είκοσι "οινόληπτα εκτετμημένα ανδράρια" (κοινώς, μαστουρωμένες αδερφάρες του κερατά!) που ρεζιλεύουν την ομάδα. Παραιτούμαι, γιατί δεν ανέχομαι να βλέπω μια ανίκανη και άβουλη διοίκηση να αφήνει απροστάτευτη την ομάδα. Παραιτούμαι, γιατί δεν ανέχομαι να βλέπω τους έμμισθους επαγγελματίες "ηγέτες" του κατ' ευφημισμό "οπαδικού κινήματος" να "νίπτουν τας χείρας τους" και να ζητάνε από πάνω και τα ρέστα. Παραιτούμαι, γιατί δεν ανέχομαι να βλέπω πέντε έξι ψευτοδημοσιογράφους να έχουν άποψη περί παντός του επιστητού, να καλλιεργούν το "κατάλληλο" κλίμα και να εισπράττουν κάθε Δευτέρα τα κέρδη των κατορθωμάτων τους. Παραιτούμαι, γιατί δεν ανέχομαι να βλέπω τον "πολυπληθή και υπερήφανο" λαό του ΠΑΟΚ να προσπαθεί με αμηχανία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Παραιτούμαι, γιατί τέλος πάντων κάποιος πρέπει να παραιτηθεί! Παραιτούμαι και διαγράφω τα τελευταία δίσεκτα χρόνια. Καλύτερα να μείνω με τις αναμνήσεις της μεγάλης ομάδας και των αστεριών που έπαιξαν στην Τούμπα: Ρουμενίγκε, Μαραντόνα, Καρέκα, Έλκιερ …

Πολύ φοβούμαι ότι η παραίτηση αυτή υποβλήθηκε εδώ και πολύ καιρό -άγραφα και αθόρυβα- από το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της ομάδας, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει στο γήπεδο μόνο όσοι δεν δικαιούνται να ομιλούν, όπως πολύ σωστά τους υπέδειξε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Θα περίμενε κανείς αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας να αντιδράσουν άμεσα και να διαφυλάξουν το κύρος και την ιστορία της. Μάταια! Προτιμούν να έχουν την εύνοια μερικών ψευτοσυνδεσμιτών παρά την εύνοια του λαού του ΠΑΟΚ. Προτιμούν να παίζει η ομάδα σε άδειες εξέδρες και αρκούνται στα ψίχουλα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Πριν και πάνω από τα χρήματα η διοίκηση μιας ομάδας χρειάζεται εντιμότητα και τόλμη. Εντιμότητα, για να πείτε όλη την αλήθεια στον κόσμο και να αποφεύγετε να σπέρνετε ανέμους, από τους οποίους θα θερίσετε θύελλες. Τόλμη, για να έχετε το ανάστημα να σπάσετε το απόστημα και να προστατεύσετε την ομάδα. Ο λαός του ΠΑΟΚ περιμένει να νιώσει ασφαλής για να επιστρέψει στην Τούμπα. Διώξτε άμεσα τους αλήτες και αγκαλιάστε τη μεγάλη μάζα των φιλάθλων. Αλλιώς θα είστε υπόλογοι απέναντι στον ΠΑΟΚ και την ιστορία του.