Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Σύντομη είδηση

( συστάσεις - επί ποδός - τις πταίει; - μπαρμπουνάκης :: 24/1/2006 19:21:30) 

ΣΤΗΛΗ: ΠΑΡΑ(ΠΟΛΗΤΙΚΑ

Συστάσεις

Αυστηρές συστάσεις για πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί στην υλοποίηση όλων των έργων, τα οποία αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη, απηύθυνε χθες προς τους νέους αντιδημάρχους του δήμου Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε, παρουσία του γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Σωτήρη Καπετανόπουλου, και των προέδρων των δημοτικών διαμερισμάτων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καθόρισε τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για το τρέχον έτος. "Το σύνθημά μας είναι καθημερινά κοντά στον πολίτη, με πολλή δουλειά και εποικοδομητική συνεργασία με τα δημοτικά διαμερίσματα", είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος απέφυγε να κάνει αναφορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με εξαίρεση την προτροπή που απηύθυνε στους επτά αντιδημάρχους για προβολή του έργου που επιτελείται. Στο μεταξύ, χθες ανέλαβαν και επισήμως τα νέα τους καθήκοντα οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας, Λίτσα Κολοβού, και Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Κώστας Καζαντζίδης.

Β.Ζ.

Επί ποδός

Νωρίς αποδέσμευσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος από τη χθεσινή σύσκεψη τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βαγγέλη Δημητρίου (φωτογραφία), ο οποίος για ακόμη μία φορά ανέλαβε πρωτεύοντα ρόλο στον συντονισμό της επιχείρησης αποχιονισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ της Δευτέρας, οπότε εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας βρίσκεται επί ποδός, δίδοντας στο πλευρό των δημοτικών υπαλλήλων τη μάχη με τον χιονιά. Εκ του αποτελέσματος, πάντως, φαίνεται ότι ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης δεν πιάστηκε στον ύπνο, όπως συνέβη με τις υπηρεσίες άλλων φορέων.

Β.Ζ.

Τις πταίει;

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία περί του ποιος φταίει για τα κλειστά Τέμπη. Η δικαιολογία που ειπώθηκε από χείλη αρμόδιων, ότι "φταίει η νταλίκα που δίπλωσε γιατί δεν είχε αντιολισθητικές αλυσίδες", αποδείχτηκε ψέμα, αφού ο οδηγός της είχε προνοήσει και είχε βάλει αλυσίδες. Όμως, όπως έλεγαν χθες όλοι οι συνδικαλιστές οδηγοί φορτηγών, "ο δρόμος είχε πάγο, οπότε οι αλυσίδες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα". Αν, όμως, είχαν ρίξει έγκαιρα αλάτι, τότε προφανώς (παρά τη χιονοθύελλα) ο δρόμος θα είχε κρατηθεί ανοικτός. Κι ας μην ξεχνάμε ότι τέσσερα είναι όλα κι όλα τα σημεία της εθνικής Θεσσαλονίκης-Αθηνών (σύμφωνα και με τους φορτηγατζήδες) που πρέπει να κρατιούνται ανοικτά με νύχια και δόντια: Μαλακάσα, Βελεστίνο, στροφές Παντελεήμονα και Τέμπη. Αντ' αυτού, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών, δημιουργώντας μπάχαλο στον ανεφοδιασμό της αγοράς!

Φ.Χ.

Μπαρμπουνάκης

Θύμα της κακοκαιρίας έπεσε η αποψινή εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη. Ήταν προγραμματισμένη για τις 7.30 το βράδυ στο "Ηλέκτρα Παλάς". Τελικώς, θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, αλλά μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. Καλός ή κακός οιωνός, θα φανεί στην πορεία, καθώς ο Μπάμπης διεκδικεί το "πράσινο" χρίσμα για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Ν.Η.