Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Σύντομη είδηση

( επιστολή στον μπαρόζο - αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας... - εκ του αποτελέσματος - "φορτσάρουν" οι μπουλντόζες - η πίτα της τεδκ :: 17/2/2006 20:20:27) 

ΣΤΗΛΗ: ΠΑΡΑ(ΠΟΛΗ)ΤΙΚΑ

Επιστολή στον Μπαρόζο

Με μία αυστηρή -όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε- επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο αντέδρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στο ζήτημα που ανέκυψε με την οδηγία της γενικής διεύθυνσης διεύρυνσης της Ε.Ε., με την οποία προτείνεται η χρησιμοποίηση διπλής γλώσσας αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων. "Τέτοιες οδηγίες είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και την ενδιάμεση συμφωνία και δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στη διαδικασία εξεύρεσης μίας κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, προκαλώντας το αίσθημα των ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των Μακεδόνων", επισημαίνεται μεταξύ των άλλων στην επιστολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης προς τον κ. Μπαρόζο. Με την ίδια επιστολή, ο κ. Παπαγεωργόπουλος καλεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρέμβει προσωπικά, να ερευνήσει την υπόθεση και να ανακαλέσει την επίμαχη οδηγία.

Β.Ζ.

Αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας…

Βράχνιασε κυριολεκτικά να μιλά στον ασύρματο, για να δίνει εντολές στους υφισταμένους του ο διοικητής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δουλγέρης, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του Ισραηλινού ομολόγου του, Μοσέ Κατσάβ, στην πόλη μας. "Εκλεισε η φωνή μου", είπε ο κ. Δουλγέρης, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την πολύωρη ταλαιπωρία. Ωστόσο, όπως εξήγησε, "δεν μπορούσαμε να ανακοινώσουμε τίποτα από το σχέδιο, δηλαδή ποιοι δρόμοι θα έκλειναν, λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που πάρθηκαν".

Φ.Χ.

Εκ του αποτελέσματος

"Προσωπικά θέλω να κρίνω την κυβέρνηση στο θέμα της αποτελεσματικότητας", σχολίασε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ερωτηθείς για τη μικρή συμμετοχή θεσσαλονικέων βουλευτών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι "εάν μιλούσα συναισθηματικά, θα έλεγα ότι η μισή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι από τη Θεσσαλονίκη". "Ωστόσο", σημείωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, "ας μην ξεχνούμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πέντε υπουργούς από τη Θεσσαλονίκη, αλλά κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της πόλης δεν διευθετήθηκε".

Β.Ζ.

"Φορτσάρουν" οι μπουλντόζες

Εντατικά προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης -μάλιστα, τα συνεργεία δουλεύουν ακόμη και μέχρι αργά τη νύχτα, υπό το φως μεγάλων προβολέων. Έτσι, μέχρι στιγμής τα θεμέλια και το υπόγειο πάρκινγκ έχουν αρχίσει να παίρνουν "σάρκα και οστά" και πιστεύεται ότι, αν τα συνεργεία συνεχίσουν να δουλεύουν με τους συγκεκριμένους ρυθμούς, το νέο δημαρχείο θα παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Όσον αφορά τα άλλα μεγάλα έργα που διακαώς επιθυμούν οι Θεσσαλονικείς, όπως το μετρό και η υποθαλάσσια αρτηρία, αυτά έχουν ξεχαστεί μεταξύ χρονοδιαγραμμάτων, ενστάσεων και άλλων τεχνοκρατικών όρων που δεν βοηθούν καθόλου στο να υλοποιηθούν τα έργα.

Φ.Χ.

Η πίτα της ΤΕΔΚ

Τα πειράγματα των συναδέλφων του δέχθηκε χθες ο δήμαρχος Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλος, ο οποίος έτυχε το φλουρί στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) νομού Θεσσαλονίκης. Οι παριστάμενοι δήμαρχοι συμφώνησαν να δώσουν στον κ. Λαδόπουλο διήμερη άδεια, μέσα στο Σαββατοκύριακο, και ασφαλώς άνευ αποδοχών…

Β.Ζ.