Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αισιοδοξία επικρατεί στον άρη ) 

Αισιοδοξία επικρατεί στον Άρη

Αισιοδοξία επικρατεί στο στρατόπεδο των "κίτρινων" εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η κατάσταση του Μιχαΐλοφ ολοένα και καλυτερεύει, ο Ρώσος προπονήθηκε κανονικά χθες, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Παναγιώτη Λιαδέλη δεν εμπνέουν καμία απολύτως ανησυχία, συνεπώς ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος. Ο Βολιώτης γκαρντ επέστρεψε χθες στην Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στις προπονήσεις.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο Έλληνας τεχνικός, και το Σάββατο θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Ο Μιχαΐλοφ έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο πόδι, από το παιχνίδι με την Τρίερ, όσο για την ίωση αισθανόταν καλύτερα χθες και ζήτησε από τον Σούλη Μαρκόπουλο να ακολουθήσει την προπόνηση. Άλλωστε και ο ίδιος ο παίκτης είχε τονίσει ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο αυριανό παιχνίδι άσχετα από την κατάσταση της υγείας του. Από κει και πέρα, μοναδικός προβληματισμός είναι η κούραση των παικτών από τις συνεχείς υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έτσι μετά το κοπιαστικό ταξίδι στην Γερμανία, λόγω της μεγάλης σημασίας, από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη, του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες δεν είχαν περιθώρια ξεκούρασης. Αντίθετα συνεχίζουν το εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων. Μάλιστα μιλώντας στους παίκτες ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε ότι κατανοεί την κούρασή τους από τα συνεχόμενα παιχνίδια, επισημαίνοντας παράλληλα την μεγάλη σημασία του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ. Στο μεταξύ στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο μάνατζερ του Άρη, Κάρολος Σπασόφ, προκειμένου να παραστεί στην κλήρωση των διαιτητών του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Χρυσανθόπουλος: "Θέλουμε να μείνουμε αήττητοι"

Μετά την Τρίερ στον δρόμο του Άρη βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Οι "κίτρινοι" θέλουν να συνεχίσουν με επιτυχία τις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. "Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Σε ένα ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ παίζει ρόλο κυρίως η ψυχολογία των παικτών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε με νίκη. Πιστεύω ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας δυνατότητες, θα τα καταφέρουμε. Απλούστατα είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού πέρα από την βαθμολογική σημασία είναι ένας αγώνας γοήτρου".

Το ευχάριστο, είναι ότι ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Σαπόρτα, αλλά και της Ευρωλίγκα. Το παιχνίδι του Σαββάτου με το Σπόρτιγκ στα Πατήσια, όπως μας δήλωσε και ο Σερφ χθες, κατά τη διάρκεια της πτήσης από τη Ρίγα για τη Βιέννη, το θεωρεί "κλειδί" στην Ευρωπαϊκή πρόκριση.

"Ας ελπίσουμε, ότι θα δικαιωθούμε και θα έχουμε στη διάθεσή μας τον Γουάιτ για να δυναμώσουμε την ισχύ μας κάτω από το καλάθι μια και σε αυτόν τον τομέα υποφέρουμε έντονα".

Όσο για την απουσία του Σιγάλα, στο παιχνίδι αυτό, ο Σερφ επισημαίνει: "Θα μας λείψει ένα βασικό εργαλείο. Θα πρέπει να έχουμε μία συνολική καλή προσπάθεια για να καλύψουμε τα κενά μας. Ελπίζω ότι το ταρακούνημα του Βεντσπίλς, θα μας κάνει καλό…".

"Οδύσσεια" η επιστροφή

Όπως συνήθως συμβαίνει στα Ευρωπαϊκά ταξίδια, ο Άρης ταλαιπωρήθηκε στην επιστροφή από την Λετονία. Έτσι, η αποστολή που ξεκίνησε στις 8 το πρωί, λόγω μιας δίωρης καθυστέρησης την Βιέννης, έφτασε τελικά στην Θεσσαλονίκη στις 2 τα ξημερώματα.

"Είμαστε στον αέρα"

Η πρώτη αναγνωριστική πτήση με αερόστατο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 1ης διεθνούς φιέστας αερόστατου θερμού αέρα, που πραγματοποιείται στην πόλη μας. Από σήμερα το θέαμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού στις 5 το απόγευμα, από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, θα απογειωθούν 20 αερόστατα.

Στο διαγωνισμό, που διοργανώνεται από την Εθνική Αερολέσχη Ελλάδος και συγκεκριμένα από τον κλάδο αεροστατισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, συμμετέχουν 60 πληρώματα από διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη προς το Λαγκαδά. Μάλιστα, θα συμβεί και κάτι φαντασμαγορικό. Πτώσεις αλεξιπτωτιστών από τα αερόστατα. Οι αλεξιπτωτιστές θα πέσουν στο Λαγκαδά, την Κατερίνη και τον Όλυμπο, όπου υπάρχει χώρος για να προσγειωθούν με ασφάλεια.

Οι αγώνες θα γίνονται πρωί και απόγευμα. Τα πρωινά, στις 8:00, θα απογειώνονται τα αερόστατα από τον Λαγκαδά προς τη Θεσσαλονίκη και τα απογεύματα, στις 5:00, από Θεσσαλονίκη προς Λαγκαδά.

Η 1η διεθνής φιέστα αερόστατου θερμού αέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι νικητές, οι οποίοι θα παραλάβουν τα έπαθλα.