Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στον "πυρετό" του ντέρμπι ) 

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΡΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στον "πυρετό" του ντέρμπι

Μία μέρα έχει απομείνει από το ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο, τον συντοπίτη Άρη και στον ΠΑΟΚ, προσπαθούν να καλύψουν τις αδυναμίες τους. Αδυναμίες που οδήγησαν τον "δικέφαλο" στην δέκατη συνεχόμενη ήττα του στην Ευρώπη.

Απέναντι στην Τιμσίστεμ, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αποφύγει τα δεινά που τον ακολουθούν σχεδόν κάθε φορά που εγκαταλείπει το Αλεξάνδρειο. Πολύ γρήγορα -όπως συνέβη και στη Γαλλία κόντρα στη Βιλερμπάν- βρέθηκε να υπολείπεται αρκετών πόντων της αντιπάλου του και ουσιαστικά όλες οι προσπάθειες των παικτών αναλώθηκαν στο "κυνηγητό" του σκορ. Στις αρχές της επανάληψης εμφανίστηκαν κάποια σημάδια βελτίωσης, αλλά και πάλι οι παίκτες δεν έδειξαν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τους παίκτες της Τιμσίστεμ. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις 3-4 λεπτά για να επαναφέρουν τη διαφορά σε τιμές πάνω των 10 πόντων, δίνοντας ταυτόχρονα τέλος σε όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων για νίκη.

Η παραπάνω εικόνα, που τείνει να γίνει συνήθεια τον τελευταίο χρόνο στον ΠΑΟΚ, δεν ευχαρίστησε τον Σερφ. Ο Ισραηλινός βλέπει ότι οι αγώνες περνούν και η ομάδα δεν βρίσκει αντίδοτο στο πρόβλημα των εκτός έδρας αγώνων.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στην Μπολόνια γιατί αγωνίστηκε όπως ακριβώς…δεν ήθελε ο προπονητής του. "Χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα, η οποία δεν έχει χάσει κανένα ματς στην έδρα της τα τελευταία τρία χρόνια", παραδέχθηκε ο Σερφ, αλλά στην ουσία γνώριζε ότι αν οι παίκτες του ακολουθούσαν τις εντολές του το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.

"Εστιάζω την ήττα μας σε τέσσερις βασικούς παράγοντες. Πρώτον, κανένας παίκτης, με εξαίρεση τον Μπέρι, δεν βρέθηκε σε καλή φόρμα. Δεύτερον, δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς της Τιμσίστεμ. Τρίτον, ο Μουλαομέροβιτς μας έκανε τη ζημιά, πολύ μεγαλύτερη από ότι περίμενα. Μας έβαλε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Κιγκ. Τέταρτον, ήταν αδύνατο να κερδίσουμε όταν οι αντίπαλοί μας εκτέλεσαν διπλάσιες ελεύθερες βολές (28 έναντι 14)".

Τραυματίας ο Κιγκ

Ο Φράνκι Κινγκ, δεν προπονήθηκε χθες και όπως δείχνουν τα πράγματα θα απέχει και από τη σημερινή προπόνηση. Ο Αμερικάνος ταλαιπωρείται από σύσπαση των οπίσθιων ραχιαίων και μετά από υπόδειξη του γιατρού της ομάδας ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Περίπτωση να απουσιάσει από το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη δεν υπάρχει ούτε μία. Ο "βασιλιάς" θα δώσει κανονικά το παρών στο ντέρμπι.